INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ZIDANE NU ÎŞI CERE SCUZE PENTRU CAPUL ÎN PIEPT APLICAT ÎN 2006 LUI MATERAZZI

Zidane: "Decît să îi cer scuze lui Materazzi, mai bine mor!"

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2010 00:00

Fostul internaţional francez Zinedine Zidane a declarat, într-un interviu acordat cotidianului El Pais, că preferă să moară decât să îi ceară scuze italianului Marco Materazzi, pe care l-a lovit cu capul în piept la finala Cupei Mondiale din 2006, a informat Mediafax.

"Evident că îmi reproşez gestul, dar dacă mi-aş cere scuze, ar însemna să recunosc că a fost normal ceea ce a făcut el. nu este o scuză, dar mama mea era bolnavă. Era în spital. Mi-a mai fost insultată mama de mai multe ori şi nu am protestat niciodată. Dar atunci... S-a întâmplat. Şi să-i cer scuze acestui... Prefer să mor", a spus Zidane.

Fostul jucător francez a menţionat că dacă jucătorul care i-a insultat mama ar fi fost altul decât Materazzi, de exemplu Kaka, şi-ar fi cerut scuze. "Dacă ar fi fost Kaka, un tip normal, un băiat bun, clar că i-aş fi cerut scuze. Dar acestui individ... Dacă îi cer scuze, înseamnă că sunt lipsit de respect faţă de mine însumi şi faţă de toţi cei pe care îi iubesc din tot sufletul", a explicat Zidane, care este în prezent consilier al preşedintelul clubului Real Madrid, Florentino Perez.

"Cer scuze fotbalului, suporterilor, echipei... Dar lui nu pot să-i cer iertare. Niciodată, niciodată... Ar însemna să mă dezonorez", a mai continuat el.

Zidane s-a retras din activitate după finala Cupei Mondiale din 2006, meci pierdut de francezi şi în care a fost eliminat după ce l-a lovit cu capul în piept pe italianul Marco Materazzi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
sergiu_ctin
sergiu_ctin  •  01 Martie 2010, 17:44
Postat de gtorje_22 pe 01 Martie 2010, 16:24

gandisi mult fraza asta?

3 secunde ;)

 •  01 Martie 2010, 17:35

respect maxim zizou familia inaite de toate. omul care nusi respecta familia si-ar cere scuze, si aia ar insemna caracter zero, daca a spus ca mai bine moare inseamna ca nu linge ce a scuipat.

 •  01 Martie 2010, 17:16

zidane a fost fraier. asemenea lovituri se dau in gura nu in piept. daca ii scotea vreo 4-5 dinti eram super fericit. italienii au fosr, sant si vor fi tot timpul niste mizerii.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează