INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Zidane a răsturnat balanța în El Clasico » Real Madrid domină în derby-urile cu Barcelona!

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane

Articol de - Publicat sambata, 10 aprilie 2021 14:48 / Actualizat sambata, 10 aprilie 2021 15:38

De la venirea lui Zinedine Zidane (48 de ani) în 2016, Real Madrid nu a pierdut decât două meciuri cu FC Barcelona. Zizou are patru jocuri la rând fără eșec, câștigând și duelul din Supercupa Spaniei. All-time, madrilenii au avantaj la limită la succese, 97-96.

El Clásico de diseară, din Valdebebas, va fi al 11-lea pentru Real cu Zinedine Zidane pe banca madrilenilor. Campioana Spaniei are de recuperat un deficit de trei puncte față de liderul Atletico și două de Barcelona, bazându-se pe statistica favorabilă a derby-urilor cu antrenorul francez. De când a venit Zizou în 2016, în primul mandat, los blancos au cinci victorii (inclusiv la debutul pe Camp Nou), trei remize și numai două înfrângeri, în cele opt dueluri din La Liga și două în Supercupa Spaniei.

În ultimele patru, Zidane nu a pierdut deloc contra adversarilor blaugrana și Real și-a adjudecat unicul trofeu pentru care s-a înfruntat cu Barca avându-l pe tehnicianul de 48 de ani pe bancă, exact Supercupa. Dublu succes și 5-1 la general!

Barcelona l-a scos din Cupa Regelui

În plus, triplul câștigător al Champions League a legat patru derby-uri fără eșec, iar în turul acestui sezon s-a impus cu 3-1 pe Camp Nou. Un rezultat care i-a ajutat lui Real să iasă din prima criză majoră în 2020-2021. 

Excepția de la regulă a fost în stagiunea 2018-2019, în care Barcelona a câștigat ambele manșe și a eliminat-o pe Real din Cupa Regelui. Cel mai recent triumf catalan pe terenul din capitala Spaniei a fost acum doi ani și o lună, 1-0 (gol Rakitici), cu Santiago Solari și Ernesto Valverde aflați pe cele două bănci tehnice, pe un "Santiago Bernabeu" plin ochi. Stadionul Alfredo Di Stefano devine al 12-lea pe care se joacă marele derby al Madridului.

Koeman, o victorie în 6 confruntări!

Și Ronald Koeman știe ce înseamnă să învingi Madridul în deplasare. Antrenorul din Țările de Jos a reușit-o cu Valencia, în 2007-2008 (3-2), contra unei echipe care-i avea în teren pe Sergio Ramos și pe Marcelo. Mai rău stă însă ca jucător: în șase ciocniri cu los blancos, batavul are o singură victorie, în sezonul 1993-'94 (1-0). În rest, patru eșecuri și un egal.

VIDEO Hagi, amintiri din perioada petrecută la Real Madrid și Barcelona: „Le iubesc pe amândouă!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

VIDEO Constantin Budescu vrea la Jocurile Olimpice » Assist magistral în Arabia Saudită

Dezvăluire șocantă a lui Lampard după experiența de manager la Chelsea: „Mi-a consumat viața ca jucător, și ca antrenor”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează