INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Zidane, primele explicații pentru demisia de la Real Madrid! Antrenorul se ia de Florentino Perez: „Nu cer tratament preferențial, ci doar ținere de minte”

Zinedine Zidane, mesaj dur la despărțirea de Real Madrid // FOTO: Imago
Zinedine Zidane, mesaj dur la despărțirea de Real Madrid // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 31 mai 2021 10:15 / Actualizat luni, 31 mai 2021 10:29

Zinedine Zidane (48 de ani) a decis să își dea demisia de la Real Madrid, deși mai avea contract valabil pe încă un sezon.

După ce Real a terminat pe locul 2 în La Liga, francezul a decis să renunțe la banca tehnică a clubului, la fel cum a făcut-o și în mai 2018. Antrenorul care a câștigat 11 trofee la Real Madrid, printre care trei UEFA Champions League și două campionate, a oferit acum primele explicații.

Zinedine Zidane, mesaj dur la despărțirea de Real Madrid

Într-o scrisoare trimisă de Zidane către fanii lui Real, publicată de Marca, antrenorul francez dezvăluie de ce a demisionat și spune că a fost dezamăgit de președintele Florentino Perez.

Când am acceptat să o antrenez din nou pe Real Madrid, în mai 2019, după o pauză de 8 luni, am făcut-o pentru că președintele Florentino Perez mi-a cerut-o și, desigur, pentru că voi mi-o cereați în fiecare zi.  Am petrecut 20 de ani la Madrid și a fost cel mai frumos lucru care s-a întâmplat în viața mea. Asta i-o datorez lui Florentino Perez care a pariat pe mine în 2011, care a luptat pentru mine când unii erau împotriva mea. Îi voi fi mereu recunoscător.

Acum am decis să plec și vreau să vă explic motivele. Plec, dar nu fug din barcă și nici nu sunt sătul de antrenorat. Plec pentru că simt că clubul nu îmi dă încrederea de care am nevoie, nu îmi oferă sprijinul pentru a construi ceva pe termen mediul și lung. Știu că la un club ca Real Madrid trebuie să pleci când nu câștigi, dar s-a uitat ceva foarte important. S-a uitat tot ce am construit zi de zi, ce am adus în relația cu jucătorii și cu cele 150 de persoane care lucrează în jurul echipei.

Sunt în învingător și mă aflam aici pentru a câștiga trofee, dar am senzația că aceste lucruri nu au fost apreciate. Ba chiar mi-au fost reproșate.  Mi-ar fi plăcut ca relația din ultimele luni cu președintele și cu clubul să fie diferită față de cea a altor antrenori. Nu cer tratament preferențial, ci doar ținere de minte. 

Viața unui antrenor pe banca unui mare club e de doi ani. Ca să dureze mai mult, relațiile interumane sunt esențiale, mai importate decât banii. Mă durea când citeam în presă, după o înfrângere, că voi fi demis dacă nu voi câștiga următorul meci. Aceste mesaje, date intenționat către presă, provocau reacții negative în lot, provocau incertitudini și neînțelegeri.  Noroc că aveam niște băieți minunați, care erau alături de mine și mă salvau prin victorii. Ei credeau în mine și știau că eu cred în ei. Nu sunt cel mai bun antrenor din lume, dar sunt capabil să le dau jucătorilor forța și încrederea de care au nevoie, Vă asigur că am dat 100% pentru club.

Dragi fani, voi fi mereu unul dintre voi. Hai, Madrid
 – Zinedine Zidane

VIDEO Vinicius, spectacol la antrenamentele lui Real Madrid

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Magicianul Tuchel! Cum a transformat-o pe Chelsea în 4 luni și secretul supunerii lui Guardiola

Sumele încasate de Chelsea și Manchester City, finalistele Ligii Campionilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
rva4
rva4  •  31 Mai 2021, 20:00

De când s a întors la Real am tot repetat ca nu o sa mai obțină nimic și din păcate pentru Real am avut dreptate. Zidane e fost și rămâne un antrenor mediocru. Norocul lui imens afost ca a primit cadou echivalentul în fotbal a unui Mercedes Petronas în F1. Echipa care cucerea trofeu după trofeu era cea mai bună din lume în acele vremuri, cu cel mai bun lot, extrem de bine închegat și condusa de marele Ronaldo în perioada lui de glorie. La revenire, cu un lot mai slăbit și fără liderul Ronaldo și a arătat limitele, adică mediocritatea.

liga303
liga303  •  31 Mai 2021, 19:02

" Mă durea când citeam în presă, după o înfrângere, că voi fi demis dacă nu voi câștiga următorul meci. Aceste mesaje, date intenționat către presă, provocau reacții negative în lot, provocau incertitudini și neînțelegeri" Baietii de la Real trebe adusi 6 luni in Ghencea sub comanda lui Becali...sa-i caleasca psihic...sa asiste baietii zilnic la injuraturi, critici, amenintari, mistouri, umilinte, imbarligaturi, etc.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  31 Mai 2021, 17:32
Postat de calinescu_ pe 31 Mai 2021, 17:14

Dupa ce in prima descalecare l-a inventat pe Casemiro, acum a facut numai gafe uriase : Nu l-a promovat pe Valverde in detrimentul lui Tony Kros care strica tot jocul la Real. L-a adus pe Hazard care e departe de nivelul Realului. L-indepartat pe Bale care putea face oricand diferenta....!!! Gafe uriase care i-au mai luat din aura cucerita nemeritat in primul mandat ...!!!

Problema principala e ca a imbatranit.lotul. Cu Ronaldo si restul de titulari in acei ani in Top 3 in lume cel putin.pe pozitia lor nu trebuia nu stiu ce tactica sa castigi. A fost respectat si a tinut unit lotul plin de vedete. In a doua descalecare s-a vazut ca nu e un strateg, echipa nu avea nici o idee de joc.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează