INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBALIŞTI GHINIONIŞTI

Zodia ghinion » GSP.RO îţi prezintă GHINIONIŞTII din fotbal

Alessandro Del Piero +1   FOTO
Alessandro Del Piero

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 20 februarie 2011 22:04

Se spune că norocul ţine cu cei puternici. Nu întotdeauna. Fotbalul e unul dintre cele mai nedrepte sporturi, iar exemplele sînt numeroase.

Au reuşit performanţe extraordinare cu echipele lor, de numele lor se leagă rezultate istorice, au scris pagini întregi de istorie, totul însă fără a triumfa pe plan individual. La fel ca Ullrich sau Poulidor în ciclism aceşti jucători au fost obligaţi să se mulţumească cu locul secund.

Un mariaj cu ghinionul care a durat prea mult. Meritele lor individuale nu au fost recunoscute, iar unii şi-au încheiat carierele fără să fie răsplătiţi aşa cum se cuvine.

GSP.RO a alcătuit o listă cu cei mai ghinionişti jucători din ultimele două decenii

PAOLO MALDINI (BALONUL DE AUR - LOCUL 3 ÎN 1994, LOCUL 3 ÎN 2003 ŞI FIFA WORLD PLAYER - LOCUL 2 ÎN 1995)
La fel ca Raul la Real Madrid şi Paolo Maldini a fost un simbol la la AC Milan. O figură impozantă, care a supravieţuit timp de 30 de ani, vreme în care a slujit fotbalul necondiţionat, cu devotament şi sacrificiu. A condus în tot acest timp defensiva italienilor, alături de care a cîştigat tot ce se putea cîştiga în fotbal. Mai puţin un trofeu individual. Vezi aici video cu cele mai tari momente din cariera lui Maldini!

A ocupat locul trei în clasamentul "Balonului de Aur" în 1994, cînd bulgarul Stoichkov a cîştigat, iar în 2003 s-a clasat tot pe trei, după Henry şi Nedved. În 1995, George Weah, colegul său de a AC Milan, a cîştigat premiul FIFA World Player, Maldini fiind pe locul 2.

DENNIS BERGKAMP (BALONUL DE AUR - LOCUL 3 ÎN 1992, LOCUL 2 ÎN 1993 ŞI FIFA WORLD PLAYER - LOCUL 3 ÎN 1993, LOCUL 3 ÎN 1997)
"Olandezul zburător" şi-a început ascensiune pe vremea cînd evolua în Olanda, la Ajax Amsterdam. Golgeter în Eredivisie în 1992 şi cîştigător al Cupei UEFA, Bergkamp s-a clasat pe trei în lupta pentru "Balonul de Aur", cîştigător fiind compatriotul lui, Marco Van Basten.

Cu o constanţă remarcabilă în evoluţii, noua senzaţie a fotbalul olandez a fost nominalizat din nou la titlul de cel mai bun jucător din Europa. Din nefericire pentru el, Baggio avea să primească acest titlu. Vezi aici video cu cele mai tari momente din cariera lui Bergkamp!

Patru ani mai tărziu, pe vremea cînd evolua la Arsenal, Bergkamp a fost inclus pe lista nominalizaţilor pentru FIFA World Player. A terminat doar pe trei.

OLIVER KAHN (BALONUL DE AUR – LOCUL 3 ÎN 2001, LOCUL 3 ÎN 2002 ŞI FIFA WORLD PLAYER – LOCUL ÎN 2002)
Unul dintre portarii care au marcat ultimele două decenii, Oliver Kahn a ajuns la apogeul carierei sale la Mondialul 2002, cînd a fost ales şi jucătorul turneului. Paradele sale, intervenţiile miraculoase au dus naţionala Germaniei pînă în finala competiţei. Vezi video cu cele mai tari momente din cariera lui Kahn!

A apărat poarta lui Bayern Munchen timp de 18 ani, perioadă în care a cîştigat opt titluri în Bundesliga, Liga Campionilor sau Cupa UEFA. A fost declarat cel mai bun portar al Europei de patru ori, dar nu a reuşit să cîştige “Balonul de Aur” sau FIFA World Player. Rămîne însă singurul portar care a prins un podium în clasamentul pentru premiul FIFA de la înfiiţarea acestuia în 1990.

PRINTRE CEI AFLAŢI ÎN ACTIVITATE

RAUL (BALONUL DE AUR - LOCUL 2 ÎN 2001 ŞI FIFA WORLD PLAYER - LOCUL 3 TOT ÎN 2001)
Fernando Morientes a spus în aceste zile despre fostul său coleg de la Real Madrid că este cel mai bun jucător spaniol din istorie. Şi nu e singurul care are această părere despre Raul. Era o vreme cînd fotbalul spaniol se confunda cu numele lui Raul. Vezi aici video cu cele mai tare momente din cariera lui Raul!

Acele vremuri au trecut, dar Raul continue să doboare recorduri. Cu golul marcat împotriva Valenciei, a ajuns la cota 70 în Liga Campionilor egalîndu-l pe Inzaghi în topul celor mai buni marcatori din istoria acestei competiţii.

Singura oportunitatea avută de Raul de a cîştiga un trofeu individual a fost în 2001, cînd a triumfat în campionat şi a fost golgeter în Primera şi în Liga Campionilor. A fost devansat însă de Michael Owen şi chiar dacă a adunat multe titluri cu Real Madrid, el a fost ignorat.

THIERRY HENRY (BALONUL DE AUR - LOCUL 2 ÎN 2003, LOCUL 3 ÎN 2006 ŞI FIFA WORLD PLAYER - LOCUL 2 ÎN 2003 ŞI 2004)
Pe vremea cînd evolua la Arsenal, Thierry Henry era indiscutabil unul dintre cei mai buni atacanţi. O maşinărie de goluri care nu obosea niciodată, dar care nu a fost răsplătit cu un trofeu individual.

A fost foarte aproape de "Balonul de Aur " în două rînduri, însă de fiecare dată a trebuit să se mulţumească cu locul secund. În 2003 a fost depăşit în clasament de Nedved, iar în 2006 de Cannavaro. În 2003 premiul FIFA World Player a mers la Zidane, iar în 2004, Ronaldinho a primit această distincţie. Vezi aici  video cu cele mai tari momente din cariera lui Henry!

STEVEN GERRARD (BALONUL DE AUR – LOCUL 3 ÎN 2005)
Căpitanul lui Liverpool este considerat unul dintre cei mai compleţi mijlocaşi din lume. Deşi a a fost curtat intens de marile echipe ale Europei, Stevie G a rămas pe Anfield deşi poate cariera sa ar fi fost alta dacă ar fi ales să plece de la Liverpool. Fără titlu în Premier League de mai bine de două decenii, fanii cormoranilor au văzut întotdeauna în Gerrard jucătorul capabil să conducă echipa spre această mare performanţă. Nu a depins însă numai de el, iar fanii încă mai aşteaptă acest moment.

Nelipsit din mai toate echipe ideale din ultimii ani, Gerrard a ocupat locul trei în clasamentul pentru “Balonul de Aur” din 2005, atunci cînd echipa antrenată de Benitez cîştiga Liga Campionilor într-o finală de poveste cu AC Milan.

ROBERTO CARLOS (BALONUL DE AUR – LOCUL 2 ÎN 2002 ŞI FIFA WORLD PLAYER – LOCUL 2 ÎN 2002)Unul dintre cei mai buni fundaşi stînga din istorie, Roberto Carlos nu trece prin cele mai fericite momente ale carierei sale. După ce a lăsat Europa pentru a se întoarce în ţara sa natală, acolo unde avea să fie coechipier cu o altă legendă a fotbalului, micuţul fundaş şi-a reziliat contractual cu Corinthians. A fost primit ca un idol, dar eliminarea din Cupa Libertadores să-şi schimbe radical atitudinea.

Ajuns la 37 de ani, Roberto Carlos a avut o carieră extraordinară, fiind foarte aproape să un trofeu individual. Ghinionul fundaşului s-a numit însă Ronaldo. “Dinţosul” a fost cel care l-a depăşit de fiecare data. Mai întîi în 1997 în cursa pentru FIFA World Player şi apoi în 2002 în topul alcătuit de francezii de la France Football.

FRANCESCO TOTTI ŞI ALESSANDRO DEL PIERO - FĂRĂ CLASĂRI PE PODIUM LA BALONUL DE AUR SAU FIFA WORLD PLAYERDouă dintre cei mai impresionanţi jucători din ultimul deceniu în fotbalul italian. Au doborît recorduri după recorduri, fără a reuşi însă să se prindă cel puţin un podium în cursa pentru cele mai prestigioase discuţii individuale.

FRANK LAMPARD (BALONUL DE AUR – LOCUL 2 ÎN 2005 ŞI FIFA WORLD PLAYER – LOCU 2 ÎN 2005)
Maşinăria de fotbal creată de Mourinho la Chelsea l-a adus în prim-plan pe Frank Lampard, jucătorul care a reuşit în 2005 un sezon extraordinar. Totuşi în aceea perioadă cel care domina lumea fotbalului era fantezia brazilianului Ronaldinho, iar englezul nu a avut prea multe şanse de cîştig.

PAUL SCHOLES ŞI RYAN GIGGS – FĂRĂ CLASĂRI PE PODIUM LA BALONUL DE AUR SAU FIFA WORLD PLAYER
Doi dintre veteranii lui Manchester United care deşi au cîştigat tot ce se putea cîştiga cu echipa de pe Old Trafford nu au fost niciodată aproape de a cîştiga unul dintre cele două trofee.

ALŢI JUCĂTORI CELEBRII ŞI CARE NU AU CÎŞTIGAT BALONUL DE AUR SAU FIFA WORLD PLAYER

Alan Shearer -FIFA World Player – Locul 3 în 1996

Gabriel Batistuta - FIFA World Player – Locul 3 în 1999

Gianluigi Buffon – Balonul de Aur – Locul 2 în 2006

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează