FOTO „Am crescut sărind peste cadavre” » Povestea cutremurătoare a starului de la Manchester United care va juca la Mondial

Antony, Foto: Instagram @antony00 +20   FOTO
Antony, Foto: Instagram @antony00

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 14:41 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 15:02

Antony (22 de ani), extrema braziliană a lui Manchester United, a povestit despre copilăria groaznică trăită în favela din Sao Paulo printre gangsteri, criminali și traficanți de droguri: „Nimic nu mă mai sperie acum din fotbal”.

A fost cel mai costisitor transfer al verii trecute în fotbalul mondial, peste Darwin Nunez, Aurelien Tchouameni și Wesley Fofana. Ajax a ținut la preț și Manchester United a trebuit să supraliciteze până la aproape 100 de milioane de euro pentru a-l avea pe Antony Matheus dos Santos. 

Belodedici, legendă GSP, dezvăluie cum se menține într-o formă de excepție: „Am mâncat mult, mult pește”
gala gsp 2022
Belodedici, legendă GSP, dezvăluie cum se menține într-o formă de excepție: „Am mâncat mult, mult pește”

Pe scurt Antony. Extremă de 22 de ani, pe care „lăncierii” îl plătiseră „numai” cu 16 milioane în 2020 când l-au cumpărat de la Sao Paulo. 

Un puști extrem de talentat, care și-a dezvoltat calitățile, între futsal și cel practicat pe stradă, supervizat de mătușa sa. Acum se pregătește de cel mai important eveniment din viața sa, Cupa Mondială din Qatar, selecționerul Tite oprindu-i un loc pe lista de 26, atât de vânată de toți jucătorii carioca.

+16 FOTO

Povestea cutremurătoare a lui Antony

Antony a crescut într-un loc groaznic, o favelă departe de centrul orașului, numită înfricoșător, Inferninho. Un loc frecventat de o mulțime de infractori. 

M-am născut în infern și asta nu este nicio glumă. Dacă vrei să mă înțelegi ca persoană, atunci trebuie să ții cont de acest detaliu. De unde vin, rădăcinile mele, povestea mea și iadul din care am plecat. Da, «Băiatul din micul Infern», este titlul poveștii sale, depănate la podcastul «The Player Tribune»”. 

„Am crescut sărind peste cadavre” » Povestea cutremurătoare a starului de la Manchester United care va juca la Mondial
Băiatul din micul Infern, Foto: Instagram

„Era un loc infam, la numai 15 pași de ușa casei mele erau mereu traficanți de droguri care își încheiau afacerile. Eram atât de obișnuit să văd zilnic arme încât nu mă mai speria nimic. Erau parte din viața noastră cotidiană. Nu mi-era teamă decât să nu vină, într-o bună zi, poliția la ușa noastră. Odată a dat buzna căutând pe cineva și astfel de evenimente nu au cum să nu te marcheze”, spune băiatul ce a dormit cu tatăl în pat până la 18 ani!

În viață suferi destul, te îngrijorezi destul, plângi destul. La fotbal, când ai mingea la picior trebuie să simți doar bucurie. M-am născut să driblez, este talentul meu din favelas. Nu-mi voi schimba niciodată stitlul de joc, pentru că este parte din mine.

- Antony, extremă braziliană a lui Manchester United

Antony: „Mingea de fotbal a fost salvarea”

Antony dezvăluie cum arata un drum spre școală: „Cred că aveam 8-9 ani când am dat peste un bărbat întins pe jos. Nu mai mișca deloc, era mort. N-aveam alt loc pe unde să trec decât să sar peste el, așa că am închis ochii și am mers mai departe. N-o spun ca să pară dur, era realitatea. Mingea de fotbal a fot salvarea mea din acest loc”. 

„Mereu am zis c-am fost un copil norocos crescut într-un loc greșit, dar alături de persoanele potrivite. Cu mingea la picioare nu mă speriam de nimic. Am învățat trucuri urmărind pe YouTube ce făceau Ronaldinho, Neymar, Cristiano Ronaldo. La 14 ani m-au luat la Academia lui São Paulo. N-aveam bani să-mi iau mâncare, deci mă întorceam cu stomacul gol de la antrenamente”, a adăugat Antony.

Eram foarte slab, dar întotdeauna jucam cu sânge în ochi. Aceste este tipul de intensitate a jocului pe care o deprinzi pe străzi. Nu te poți preface, doar vii din favela Inferninho. Nu simt nicio presiune la fotbal. Unii nici nu-pot imagina ce am trăit eu. 

- Antony, extremă braziliană a lui Manchester United

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Primele conflicte în Qatar! Doi reporteri danezi, atacați și amenințați de agenții de securitate

Cristiano Ronaldo, mutare-surpriză: tot mai aproape de MLS!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
inshallah
inshallah  •  17 Noiembrie 2022, 13:15

titlu pompos, nimic special

666piturca
666piturca  •  16 Noiembrie 2022, 15:15

Ia uite domne! Format la rapid. Cine ar fi crezut…???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close