INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA

Scaloni pregătește planul anti-Mbappe » Cum ar putea juca Argentina în finala contra Franței

Lionel Scaloni // foto: Imago
Lionel Scaloni // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 decembrie 2022 09:49 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 10:46

Vineri, cu două zile înainte de finala Campionatului Mondial, selecționerul Argentinei a încercat diferite formule de start la antrenament.

  • Argentina - Franța se joacă duminică, de la ora 17:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă la TV pe TVR 1. 

Lionel Scaloni este gata să ia toate măsurile pentru a-l bloca pe Kylian Mbappe, iar la antrenamentul de vineri a încercat diferite formule de start.

Presa din Argentina scrie că selecționerul „pumelor” este conștient că extrema de 23 de ani reprezintă cel mai mare pericol pentru poarta lui Emiliano Martinez, astfel că ia în calcul să înceapă meciul cu o linie de 5 fundași.

Meciul de la Mondial care l-a dezamăgit total pe Gică Hagi: „Cel mai slab! Parcă eram noi la Old Boys”
ARGENTINA - FRANȚA
Meciul de la Mondial care l-a dezamăgit total pe Gică Hagi: „Cel mai slab! Parcă eram noi la Old Boys”

Cum ar putea juca Argentina în finala CM 2022. Plan împotriva lui Mbappe

La antrenamentul de vineri, Scaloni a încercat 3 sisteme de joc diferite: 5-3-2, 4-3-3 și 4-4-2.  Astfel, selecționerul ar putea începe finala de duminică într-o formulă cu 3 fundași centrali, pentru a fi sigur că Mbappe nu va avea spații suficiente.

Ce formule de start a încercat Scaloni:

  • Martinez – Molina, Romero, Otamendi, L.Martinez, Acuna – De Paul, E. Fernandez, MacAllister – Messi, Alvarez
  • Martinez – Montiel, Romero, Otamendi, Acuna – De Paul, E. Fernandez, Mac Allister – Messi, Alvarez, Di Maria
  • Martinez – Montiel, Romero, Otamendi, Acuna – De Paul, E. Fernandez, Paredes, Mac Allister – Messi, Alvarez

Ole notează că jucătorii Argentinei vor mai exersa și azi aceste formule de start, iar Lionel Scaloni va lua decizia finală duminică, cu două ore înainte de meci.

Argentina - Franța va fi „războiul lumilor” în Qatar

Gazzetta dello Sport a numit meciul „Războiul lumilor", insistând pe ideea că se înfruntă vârfurile a două generații și stiluri diferite. 

Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

„Messi s-a concentrat pe acest Mondial pentru că știe că e ultima ocazie a carierei de a-l câștiga și de aceea și-a luat în serios rolul de lider al vestiarului", a comentat Gazzetta dello Sport.

În 2014, Messi a mai ajuns în finală, dar nu a fost el în acel meci contra Germaniei. Acum arată altfel și e mult mai motivat să conducă echipa. Kylian știe deja ce înseamnă să fii campion mondial, dar are ambiția să adune câte Mondiale a cucerit „Perla Neagră”, având tot viitorul în față.

Spre deosebire de Hakimi, Mbappe nu are o conexiune deosebită cu Messi la echipa de club. Relații cordiale, dar între ei nu s-a aprins scânteia unei prietenii deosebite. 

Lionel Messi nu l-a avut model în carieră pe Cristiano Ronaldo, așa cum stau lucrurile cu Kylian, cu posterele portughezului în cameră. Și contează mult și diferența de vârstă, 11 ani în plus pentru „El Diez", despre care, la transferul său la PSG, francezul a afirmat că „sunt gata să alerg pentru el”. Mâine, la Lusail, doar unul singur va fi învingător”.

VIDEO Adrian Mutu și-a ales favorita în finala Argentina - Franța: „Merită să câștige, mi-a plăcut altruismul lui”

Citește și:

Lovitură pentru francezi! Alți doi fotbaliști acuză simptome de gripă și sunt în pericol să rateze finala Campionatului Mondial

CNN dezvăluie altă controversă în cadrul FIFA: președintele ucrainean Zelenski, refuzat la Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  17 Decembrie 2022, 15:09

Cred că Tagliafico e peste Acuna, ca fundaș stânga. Acuna e un soi de Jordi Alba mai lent și mai imprecis( din 50 de centrări, dacă nimerește una). Plus că prezența lui acolo ar face previzibil atacul Argentinei, pentru că Messi are aceeași predilecție de a direcționa pasele către el, așa cum avea și către Jordi Alba.

submarina
submarina  •  17 Decembrie 2022, 14:07
Postat de paiazze pe 17 Decembrie 2022, 11:45

Hahaha, forta Europa?! Care Europa? Aia a francezilor care ne numesc "romi" (ca sa nu cenzureze baietii astia destepti de la GSP) prin presa cand au ei chef? Europa Austriei care ne scoate pe noi si pe bulgari raspunzatori de emigrantii lor, dar nu pe Croatia si Ungaria, cu care au granite directe? A englezilor care ne privesc de sus, desi sunt niste betivi ordinari? A Germaniei care s-a ploconit pana mai deunazi in fata lui Putin? ***a ajunsa in finala. Macar la ceilalti e chiar nationala Argentinei.

Din punct de vedere al statisticilor vreau ca o echipă europeană sa câștige CM2022:))

achenbachfrederikk
achenbachfrederikk  •  17 Decembrie 2022, 11:58
Postat de Cormiz pe 17 Decembrie 2022, 11:30

Dacă e lansat bine, Mbappe nu poate fi oprit. Messi, păzit bine, da.

Franta a suferit enorm in defensiva si cu Anglia si cu Maroc. Nu-i vad bine. Mbappe nu a aratat nimic in cele doua jocuri dar poate e ca Zidane in 98 explodeaza in finala. Oricum Argentina nu mai e echipa labila psihic. Par de data asta o echipa ce nu au fost aproape la nicio editie in ultimii 28 de ani. Poate in 2014 dar atunci i-a ingropat Higuain in finala. Franta daca vrea titlul trebuie sa mai bage doua viteze fata de ce au aratat contra Angliei si Marocului. Au jucatori foarte buni in ciuda celor 3 absente.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează