INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  BRAZILIA - COREEA DE SUD 4-1

FOTO Reporterul GSP Remus Răureanu a asistat la samba Braziliei » Victorie spectaculoasă contra Coreei de Sud: urmează duelul cu vicecampioana mondială

Reporterul GSP Remus Răureanu a asistat la samba Braziliei » Victorie spectaculoasă contra Coreei de Sud: urmează duelul cu vicecampioana mondială +13   FOTO
Reporterul GSP Remus Răureanu a asistat la samba Braziliei » Victorie spectaculoasă contra Coreei de Sud: urmează duelul cu vicecampioana mondială

Articol de , - Publicat luni, 05 decembrie 2022 22:58 / Actualizat luni, 05 decembrie 2022 23:33

Brazilia a învins-o clar pe Coreea de Sud, scor 4-1, și va juca împotriva Croației în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. 

  • „Sfertul” dintre Brazilia și Croația este programat vineri, 9 decembrie, de la ora 19:00.
  • Optimile de finală de la Campionatul Mondial: Olanda - SUA (3-1), Argentina - Australia (2-1), Franța - Polonia (3-1), Anglia - Senegal (3-0), Japonia - Croația (1-1, 1-3 la pen.), Maroc - Spania, Brazilia - Coreea de Sud și Portugalia - Elveția
  • Programul complet al optimilor de finală: ziua și ora de disputare
  • Remus Răureanu, reporterul special al GSP la Campionatul Mondial din Qatar, a fost pe stadion la Brazilia - Coreea de Sud și a transmis cele mai importante informații de la fața locului.

Cu gândul la Pelé, așa joacă Brazilia fiecare meci la Mondial, după ce legendarul triplu campion auriverde a fost internat de urgență la São Paulo. 

Gestul prin care selecționerul Japoniei a cucerit întreaga lume, după eliminarea de la Campionatul Mondial: „Viitorul e al nostru!”
Japonia - Croația 1-1 (1-3 la pen.)
Gestul prin care selecționerul Japoniei a cucerit întreaga lume, după eliminarea de la Campionatul Mondial: „Viitorul e al nostru!”

Când ai „Perla Neagră" în suflet, nu poate exista decât spectacol la întâiul meci oficial al Seleção în fața Coreei de Sud. Mai ales că, spre bucuria selecționerului Tite, și-a revenit și Neymar după entorsa și leziunea la ligamentele gleznei drepte. Și Danilo, trecut fundaș stânga, în așteptarea recuperării lui Alex Sandro.

Brazilia, spectacol în „optimile” Campionatului Mondial

Încă din primul sfert de oră știau toți jucătorii, antrenorii și fanii cine se califică. Doar scorul era dificil de anticipat. Cât? 1-0, 4-0, 8-0? Poate fi oricât, atât de mare e diferența pe teren. În 36 de minute, se face 4-0, patru goluri din patru șuturi pe poartă, trei după acțiuni de toată frumusețea:

  • 1-0 (7). Centrare Raphinha, Vinicius oprește mingea, analizează într-o clipă careul supraaglomerat, găsește spațiul și șutează în colțul lung, sub transversală.
  • 2-0 (13). Richarlison faultat în careu, Neymar transformă penaltyul ca la antrenament. În joacă. Al 76-lea gol la cea de-a 123-a selecție. Încă un pas până la egalarea recordului lui Pelé (77).
  • 3-0 (29). Golul serii. Richarlison jonglează balonul pe cap, pe picior, apoi intră într-un triunghi cu stoperii Marquinhos și Thiago Silva. Și tot Richarlison finalizează.
  • 4-0 (36). Centrare-lob Vinicius, voleu Paquetá. Atât de simplu.

În restul meciului, Brazilia și-a mai creat ocazii, dar nu a mai înscris. A părut că n-a vrut să mărească avantajul. Și, până la urmă, după mai multe parade ale lui Alisson, sud-coreenii au redus scorul. Paik Seung-ho, 4-1 (76).

Pentru Canarinha, vine o confruntare cu adevărat dificilă, în "sferturi". Îi iese în față Croația, vicecampioana lumii. 

Ce a remarcat reporterul GSP pe stadion la Brazilia - Coreea de Sud:

  • Agitație mare în jurul arenei „974”. Peste 20.000 de fani, majoritatea brazilieni, s-au strâns în jurul arenei cu mai bine de două ore înainte partidei;
  • Atmosfera este dominată de sud-americani. Vestea că Neymar va fi titular a fost primită cu mare bucurie;
  • Și în Centrul de Presă a fost o forfotă fără precedent. Momentul penalty-urilor din Croația - Japonia a fost trăit la intensitate maximă
  • La penalty-ul din minutul 11, Raphinha a luat mingea în brațe pentru a executa. Fanii brazilieni au scandat numele lui Neymar și astfel s-a schimbat executantul.

FINAL » Brazilia - Coreea de Sud 4-1

  • Au marcat: Vinicius Junior '7, Neymar '12 (pen.), Richarlison '28, Paqueta '36 / Paik Seung-Ho '76
  • Live + Statistici 

Brazilia - Coreea de Sud » Echipele de start

Brazilia: Alisson - Militao, T. Silva, Marquinhos, Danilo - Casemiro - Paqueta, Neymar - Raphinha, Richarlison, Vinicius Junior 
Rezerve: Weverton, Ederson - Antony, Bremer, Bruno Guimaraes, Dani Alves, Everton Ribeiro, Fabinho, Fred, Martinelli, Pedro, Rodrygo 
Selecționer: Tite 

Coreea de Sud: S. Kim - H. Kim, J. Kim, Y. Kim, S. Kim - Lee, Jung, B. Hwang, C. Hwang - Cho, Heung-Min Son 
Rezerve: Jo Hyeon-Woo, Bum-Keun Song - Cho Yu-Min, Hong Chul, Hwang Ui-Jo, Jeong Woo-Yeong, Kim Tae-Hwan, Kwon Chang-Hoon, Kwon Kyung-Won, Lee Kang-In, Na Sang-Ho, Song Min-Kyu, Son Jun-Ho, Yoon Jong-Gyu 
Selecționer: Paulo Bento

VIDEO. Edward Iordănescu: „M-am întâlnit cu mulți conducători din fotbal în Qatar”

Citește și alte știri de la Camionatul Mondial:

Ce făcea Lewandowski după golul care nu mai conta » Imaginea remarcată de Cătălin Țepelin: „Mi se pare deplasat! Surprinzător spre deranjant să-l vezi așa”
OPTIMI / FRANȚA - POLONIA 3-1
Ce făcea Lewandowski după golul care nu mai conta » Imaginea remarcată de Cătălin Țepelin: „Mi se pare deplasat! Surprinzător spre deranjant să-l vezi așa”
Amatorism incredibil în naționala Franței » Arbitrul a oprit meciul cu Polonia din cauza lui!
FRANȚA - POLONIA 3-1
Amatorism incredibil în naționala Franței » Arbitrul a oprit meciul cu Polonia din cauza lui!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
enigmaticul
enigmaticul  •  06 Decembrie 2022, 11:49

Ăștia parcă au învins Franța sau Spania, nu Coreea de Sud!! Mare realizare și mare motiv au avut, pentru a face circul ăsta!!

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  06 Decembrie 2022, 09:02
Postat de balotelli pe 05 Decembrie 2022, 22:48

În mod normal... ar fi trebuit să vedem Brazilia - Uruguay azi. Dar cavalerii fluierului au decis că tre' să vedem FCSB - Mioveni de două ori.

Hahaha ...big like

therealreddog33
therealreddog33  •  06 Decembrie 2022, 08:39
Postat de balotelli pe 05 Decembrie 2022, 23:21

Doar norocul a făcut să nu-i vezi chiar pe brazilieni în locul cubanezilor pe acele statistici. S-a jucat Ozil cu ocaziile la 7-0 pt. nemți în semifinala de acum 8 ani... parcă i-a fost milă să le dea covrigu'. ... Putea lejer să cadă atunci recordu' ăla. Nu mai era mult și eroii din seara asta s-ar fi ales cu supranumele de 'zecesao'.

Corect. Germania s-a oprit atunci, nu a vrut sa umilească Brazilia la ea acasă. Și ce departe e echipa de acum a Germaniei de cea de atunci...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează