Scandal imens la naționala Poloniei: selecționerul acuzat de blaturi a fost pus la zid de Lewandowski » Din cauza lui au pierdut primele de Mondial!

Czeslaw Michniewicz  // FOTO: Imago
Czeslaw Michniewicz // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 26 decembrie 2022 13:57 / Actualizat luni, 26 decembrie 2022 20:31

Czeslaw Michniewicz a fost debarcat după 11 luni ca selecționer al Poloniei. Chiar căpitanul naționalei, Robert Lewandowski, i-a cerut președintelui federației să renunțe la el din cauza conflictelor din vestiar.

Czeslaw Michniewicz a fost adus la naționala Poloniei într-o situație de criză, la începutul anului, pe 31 ianuarie, după ce portughezul Paulo Sousa și-a dat demisia pentru a fi antrenorul lui Flamengo.

Șeful lui Al Nassr, detalii despre negocierile cu Cristiano Ronaldo: „Au o magnitudine enormă pentru club, țară și fotbal”
AL NASSR
Șeful lui Al Nassr, detalii despre negocierile cu Cristiano Ronaldo: „Au o magnitudine enormă pentru club, țară și fotbal”

Czeslaw Michniewicz, premieră după 36 de ani

Selecționerul a semnat un contract până pe 31 decembrie, cu opțiune de prelungire, a câștigat finala barajului cu Suedia (2-0), i-a calificat pe roș-albi în „optimile" Mondialului, pentru prima oară după 36 de ani, dar Polonia a jucat slab în Qatar. 

Și conflictele interne i-au convins pe internaționali să-i ceară președintelui federației (PZPN) să renunțe la Michniewicz. Ceea ce s-a și întâmplat. De la 1 ianuarie, acesta nu va mai fi pe banca naționalei.

Potrivit site-ului Interia.pl, chiar Robert Lewandowski l-a anunțat pe Cezary Kulesza că jucătorii nu mai vor să lucreze cu Michniewicz. Mondialul încă nici nu se încheiase când căpitanul ar fi avut acea discuție cu liderul PZPN.

Czeslaw Michniewicz a vrut să împartă altfel primele

Roș-albilor nu le plăcea stilul defensiv adoptat de selecționer, dar tactica nu era singurul lucru pe care i-l reproșau tehnicianului. Cel mai important a fost scandalul legat de prime.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki le-a promis jucătorilor 6,5 milioane de euro ca primă totală pentru CM 2022, numai că internaționalii nu s-au înțeles cu selecționerul cum să împartă banii. 

Lewandowski și majoritatea lotului voiau ca toți să primească o sumă egală, în timp ce Michniewicz și unii fotbaliști voiau ca recompensele să fie în funcție de minutele jucate. Atât de dur a fost conflictul încât, în cele din urmă, primele nu s-au mai acordat deloc.

Czeslaw Michniewicz s-a certat cu ziariștii și cu ofițerul de presă

Michniewicz, 52 de ani, a avut probleme nu doar cu jucătorii. S-a certat cu mulți ziariști polonezi, pe care i-a blocat pe Twitter, apoi și-a închis și el contul de Twitter. L-a criticat și pe ofițerul de presă Jakub Kwiatkowski, însă cei mai mulți l-au sprijinit pe Kwiatkowski, aflat de 10 ani la federație. 

5victorii, 5 înfrângeri și 3 egaluri are Czeslaw Michniewicz în 13 meciuri ca selecționer al Poloniei. Ultima partidă, 1-3 cu Franța, în "optimile" CM

Îl dă în judecată pe jurnalistul care l-a acuzat de blaturi

Pe 20 iunie, ziaristul polonez de investigații Szymon Jadczak a publicat pe site-ul Wirtualna Polska un articol exploziv: „Czeslaw Michniewicz, Lech Poznan și meciurile trucate. 27 de ore de conversații cu capul mafiei fotbalului". 

Jadczak a analizat înregistrările discuțiilor din perioada 2003-2005 dintre Michniewicz (la acea vreme antrenorul lui Lech Poznan, prima sa echipă) și Ryszard Forbrich, supranumit "Frizerul", principalul acuzat de scandalul de corupție din fotbalul polonez. 

Avocatul fostului selecționer, Piotr Kruszynski, a confirmat că îl va da în judecată pe Jadczak, declarat jurnalistul anului la Varșovia.

Citește și: 

Mondialul a salvat TVR-ul! Cum arată top 10 evenimente sportive transmise la televizor în 2022 + recorduri incredibile la nivel mondial

NU Haaland, NU Mbappe! Celebrul Zamorano spune că altul e atacantul momentului: „E singurul complet”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
rumunek
rumunek  •  27 Decembrie 2022, 13:06
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 26 Decembrie 2022, 17:24

Krychowiak, Glik, Grosicki: cand zici tineri esti sarcastic? Ca nu imi dau seama:))))). Adica ei sunt tineri, dar pt fotbal sunt pe final de cariera

Cei enumerați in paranteză sunt cei care formează nucleul vechi. Unii chiar ieșiseră din circuitul naționalei, dar au fost aduși înapoi, probabil la cererea lui Lewandowski, mă refer aici la Glik și Grosicki. Krychowiak și-a “câstigat” locul la CM prin plecarea din Rusia și transferul într-un campionat din zona arabă.

gicab
gicab  •  26 Decembrie 2022, 21:38

Cum mulți ani in urma și ai noștri se certau se același subiect...cum sa se împartă primele... egal la toți ori după minutele jucate... dpmdv împărțirea după minutele jucate nu e benefică, antrenorul poate baga un jucător fără șanse de a juca in mid normal cu care sa împartă apoi banii

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  26 Decembrie 2022, 17:24
Postat de rumunek pe 26 Decembrie 2022, 15:49

Din punct de vedere sportiv, Michniewicz și-a îndeplinit toate, dar toate, țintele. Nu a retrogradat din prima grupă in Liga Națiunilor, s-a calificat la turneul final al CM, apoi a trecut de grupe. Din punct de vedere al selecționerului, a reușit să aducă jucatori tineri in naționala mare și să-i integreze, cu unii dintre ie lucrând înainte la naționala de tineret. Polonia a avut același stil și înainte, bazat in principal pe o apărare solidă, cu portari de mare calitate, fără mare posesie in joc, dar cu contratacuri rapide pe benzi, terminate cu centrări și pase către Lewandowski. Nu era mare filozofie, dar toți știau și acceptau că asta e ce pot sa joace. Michniewicz a fost demis datorită scandalului primelor. Pe lângă acest motiv, ar putea să mai fie vorba de rezistența nucleului vechi, apropiat de Lewy, care se simte cumva amenințat de cei tineri (Krychowiak, Glik, Grosicki), un conflict probabil cu Milik, care a dispărut subit din echipă, la fel ca Bednarek, ambii însă fotbaliști cu cotă mare internațională, dar probabil și ego-ul tot mai mare al lui Lewandowski, care crede tot mai mult că poate face tot și cu el in teren Polonia poate juca precum marile naționale, nu ca până acum. Oricum, aceasta echipă națională a Poloniei mai are un singur cartuș, europenele din Germania, apoi lucrurile vor reveni la nivel normal, cam ce erau prin 2002-2006.

Krychowiak, Glik, Grosicki: cand zici tineri esti sarcastic? Ca nu imi dau seama:))))). Adica ei sunt tineri, dar pt fotbal sunt pe final de cariera

Vezi toate comentariile (5)
Comentează