EXCLUSIV „Incompetență! Practic, TVR a dispărut!” » Continuă atacul din interior la adresa conducerii

GSP l-a sunat pe fostul șef al Departamentului Sport, pentru a discuta pe marginea a ceea ce a creat luarea lui de poziție:
GSP l-a sunat pe fostul șef al Departamentului Sport, pentru a discuta pe marginea a ceea ce a creat luarea lui de poziție:

Articol de - Publicat vineri, 02 decembrie 2022 17:39 / Actualizat vineri, 02 decembrie 2022 20:05

Postarea extrem de critică pe care Dorin Chioțea a avut-o aseară, pe pagina de Facebook, în care a acuzat modul în care TVR a abordat grila de programe de 1 decembrie, cu mutarea meciului Germania - Costa Rica pe TVR Info, a produs un adevărat cutremur la nivel de imagine pentru postul public.

GSP l-a sunat pe fostul șef al Departamentului Sport, pentru a discuta pe marginea a ceea ce a creat luarea lui de poziție.

Gazeta, în dialog cu unul dintre miliardarii Qatarului: „Nu vă mint, au murit oameni, dar în niciun caz câteva mii!” + Ce spune despre o posibilă preluare a lui Dinamo
INTERVIU
Gazeta, în dialog cu unul dintre miliardarii Qatarului: „Nu vă mint, au murit oameni, dar în niciun caz câteva mii!” + Ce spune despre o posibilă preluare a lui Dinamo

Dorin Chioțea: „Incompetență. Grile aiuristice de când e Turturică șef”

- Dorin, salut! Ce faci? 
- Salut, bine fac, mă urc în mașină ca să plec spre TVR, că am emisiune, studioul de Mondial.

- Deci încă nu te-a anunțat nimeni că nu mai ai emisiunea! 
- Nu, până acum, nu!

„Incompetență! Practic, TVR a dispărut!” » Continuă atacul din interior la adresa conducerii
Dorin Chioțea

- Dar nici de reproșat nu ți-a reproșat nimeni? 
- Păi, nu au ce să-mi reproșeze. Când spui totul corect și adevărat, ce ar avea de zis? Eu am spus că acel program, Ora Unirii, ales în locul meciului Germania - Costa Rica, pentru a fi difuzat pe TVR 1, a fost unul de proastă calitate. L-ai văzut?

- Nu! M-am uitat la meci! 
- Logic, eu am stat să mă mai uit, ca să văd, poate, cine știe?, era ceva deosebit. Nu, a fost ceva de mântuială, o încropeală, niște dialoguri trase de păr. Bine, unora dintre colegi li s-a părut genial.

- Serios? 
- Singura mea explicație e că ei s-au obișnuit cu starea asta de fapt care există în TVR și atunci acceptă orice. Eu nu accept așa ceva!

- Nimeni nu te-a susținut? 
- Ba da, sute de persoane din TVR mi-au scris să mă felicite. La nivel public însă, puțini au avut curaj, dar sunt unii care au dat like postării sau au distribuit-o.

- Cine a decis grila? 
- Se decide în Comitetul Director.

- De ce n-ai protestat înainte? 
- Mi s-a reproșat și acest lucru. N-am făcut-o pentru că m-am gândit că va fi vorba chiar despre un program de calitate, fiind vorba despre 1 Decembrie. Văzându-l însă, am fost indignat și intrigat. Chiar înainte de a posta, i-am scris pe WhatsApp directorului TVR, Dan Turturică, pentru a-i cere opinia.

- Și ce ți-a răspuns? 
- Nu mi-a răspuns nimic!

- Poate s-a mers pe ideea că fiind ziua națională, să se acorde prioritate unui material care să fie în linia acestei zile.
- Hai să fim serioși! O televiziune, un program la care nu se uită nimeni n-are nicio valoare, indiferent de tema programului. Apoi, de ce ai decis să achiziționezi cel mai scump produs, tu, TVR, dacă nu vrei să-l și valorifici la maximum?

- Cum ai caracteriza ce s-a întâmplat, nepăsare, interese, incom...?
- Incompetență. Grile aiuristice de când e Turturică șef. Concluzia? Audiențe de 0,0 și 0,1. Practic, TVR a dispărut! Cu acel program, Ora Unirii, s-a făcut o audiență de 15 ori mai mică față de media de până acum a meciurilor de la Mondial. Având însă în vedere contextul grupei, a modului în care s-a desfășurat jocul Germaniei, cred că ar fi fost o audiență senzațională. Să nu știi să profiți de acest produs, singurul care mai poate să aducă audiență TVR-ului, acest lucru e de neiertat. De neacceptat.

- Chiar nu îți este teamă că se vor lua măsuri împotriva ta, mai ales că atacul tău l-a vizat direct și pe șeful TVR? 
- Să nu confundăm o instituție cu persoana care o conduce! Eu mi-am sacrificat nopți și dimineți pentru TVR. Și acum, prestez pentru acest post, ca moderator al emisiunilor pentru CM.

- Deci nu crezi că o să pățești nimic! 
- Probabil că vor căuta să-mi găsească ceva, dar nu acum, imediat. Însă eu nu tac, TVR face risipă din bani publici. E un prejudiciu pe care îl faci când tu plătești atâția bani și îți bați joc de ce ai cumpărat!

9,8 milioane de euroa plătit TVR exclusiv pentru drepturile TV ale Campionatului Mondial din Qatar, la care se adaugă peste 300.000 de euro pentru posturile de comentatori la cele 64 de jocuri, dar și taxele pentru satelit

- Cât au costat drepturile pentru CM?
- Mult, foarte mult!

- Am o nedumerire: de ce meciul Germaniei nu a fost mutat pe TVR 3? 
- Mulți s-au întrebat acest lucru, însă TVR 3 nu are și versiune HD și atunci nu aveai cum să-l difuzezi acolo, fiindcă ai fi încălcat contractul de achiziționare a drepturilor.

- O să-ți exprimi un punct de vedere pe acest subiect inclusiv în emisiunile pe care urmează să le moderezi? 
- Nu! E o emisiune exclusiv dedicată fotbalului, ce am avut de spus am spus pe Facebook, dar și în acest dialog cu tine.

9,2 milioane de euroa achitat postul public pentru Campionatul Mondial din 2018, din Rusia, pe care, de asemenea, l-a transmis în exclusivitate pentru România

77 milioane de euroe bugetul TVR pe anul în curs

VIDEO. Golul Japoniei a fost regulamentar! Demonstrație în „camera VAR” improvizată în redacția GSP

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

Golul Japoniei a fost regulamentar! Demonstrație în „camera VAR” improvizată în redacția GSP + Poți face și tu testul acasă

CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Gazeta, în dialog cu unul dintre miliardarii Qatarului: „Nu vă mint, au murit oameni, dar în niciun caz câteva mii!” + ce spune despre o posibilă preluare a lui Dinamo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
balotelli
balotelli  •  03 Decembrie 2022, 10:03
Postat de nicto pe 02 Decembrie 2022, 20:10

TVR a disparut cand statea la mana politicienilor... de Ziua nationala era normal sa aiba astfel de emisiuni... mie mi se pare OK ca s-a dat prioritate Zilei nationale... Chiotea face scandal asa pentru sine... la ce televizoare are lumea se prind 4 sau 5 posturi ale TVR... inclusiv Info... artificial tot circul, de data asta...

Așa e. A simțit omu' că poate fi . sărind în apărarea prietenului Olaianos prin atacul sub centură la Nadine Vlădescu. A ciugulit puțin și din Turturică, pentru a da un aer revoluționar demersului său. Te face să te-ntrebi unde a stat ascuns până acum acest tânăr rebel? În șifonierul Nadinei? Sub patul lui Marian? De ce a strâns în el atâtea nemulțumiri și a izbucnit doar acum? Totuși, dacă până și un papagal ca acest Chioțea se decide la un moment dat să iasă cu dezvăluiri în presă, strigând că "nu se mai poate cu impostorii ăștia!"...doar pentru că au televizat un meci pe un alt post... îți dai seama în ce hal sunt ăștia de la site-ul ăsta de can-can? Să nu iasă unu'... unu' singur, bă... să strige că nu mai suportă să-i vadă pe deontologi ce fac din cel mai citit ziar de sport pentru rating?! Au lăsat-o mai moale cu Prodanca o vreme... dar acum își fac propriile emisiuni cu ea,... o cheamă *** la Gsp live, asta după ce-au dedicat zilnic spații ample ***. Dar important e că le pasă de sport. Poate prea mult... chiar mai mult decât *** din TVR.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Razvan
Razvan  •  03 Decembrie 2022, 08:26

Altu cu moaca de copil dupa gadea pus sef zis si turtupula care i manevrat de politic

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  02 Decembrie 2022, 23:47

Elveția Serbia cel mai frumos meci al CM, pe TVR 2 BRA=CAM pe TVR 1 pentru rating

Vezi toate comentariile (8)
Comentează