INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  OLANDA - ARGENTINA

FOTO Amintirea unui duel incendiar Olanda - Argentina! Van der Sar l-a înjurat pe Ortega

Van der Sar l-a înjurat pe Ortega, Foto: Imago Images
Van der Sar l-a înjurat pe Ortega, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2022 16:57 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 19:20

Edwin van der Sar (52 de ani), fostul mare portar olandez, a povestit cum l-a provocat pe Ariel Ortega (48 de ani) în „sferturi” la CM 1998, insultându-l și apoi exagerând când decarul Argentinei a încercat să-l lovească în bărbie.

  • Olanda - Argentina, al doilea sfert de la Campionatul Mondial, se va juca vineri, 9 decembrie, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe TVR 1.

Se anunță o confruntare incendiară la Lusail, în „sferturile” Mondialului. În aceeași fază a turneului, în urmă cu 24 de ani, olandezii și argentinienii s-au ciocnit într-un meci pe viață și pe moarte. 

„Se spune că era «sifonul» perfect” » Rădoi, atacat violent dinspre FCU Craiova: „Inventatorul pasei înapoi! A fost fără BAC și în teren, și în afară”
CSU CRAIOVA
„Se spune că era «sifonul» perfect” » Rădoi, atacat violent dinspre FCU Craiova: „Inventatorul pasei înapoi! A fost fără BAC și în teren, și în afară”

Cu două cartonașe roșii, cu provocări, lovituri și simulări care au influențat jocul de la CM 1998. Atunci, portocaliii au învins cu 2-1 și s-au calificat în semifinale.

Edwin van der Sar: „Ortega și-a agățat piciorul de Stam”

Edwin van der Sar, fostul mare portar al Oranje, actual director general la Ajax, a povestit pentru Algemeen Dagblad ce s-a întâmplat atunci. Și rolul său esențial în acea victorie. Nu doar cu plonjoanele sale.

Pe 4 iulie 1998, la Marseille, era 1-1 în minutul 87. Batavii erau în 10, după eliminarea lui Arthur Numan. Ariel Ortega, faimosul „El Burrito” (Măgărușul), a încercat să-l păcălească pe arbitrul mexican Arturo Brizio. „Ortega și-a agățat piciorul de Jaap Stam, voia penalty”, și-a amintit Van der Sar, care s-a repezit la argentinian.

Amintirea unui duel incendiar Olanda - Argentina! Van der Sar l-a înjurat pe Ortega
Ariel Ortega, în duel cu Jaap Stam în „sferturi” la CM 1998, Foto: Getty Images

Edwin van der Sar: „Nu sunt mândru de ce am făcut”

L-a insultat pe decarul sud-american. „Să zicem că i-am zis că are o mamă frumoasă”, spune acum Van der Sar. „Nu, nu sunt mândru de ce am făcut, nici atunci, nici în prezent, dar a fost bine pentru echipă".

Pentru că, în acele clipe de tensiune maximă, Ortega s-a repezit cu capul spre uriașul portar, cu 27 de centimetri mai înalt. „Am simțit ceva periindu-mi bărbia. Și am căzut premeditat. Era o chestiune de supraviețuire”. a adăugat fostul mare portar olandez.

Nu îl sfătuiește însă pe Andries Noppert, actualul goalkeeper al Olandei, să provoace un adversar: „Andries să facă doar ce a făcut până acum. Să apere bine”. 

Argentinienii, cu Sabella în suflet

Argentinienii vor ieși pe teren având în suflet imaginea lui Alejandro Sabella. Pe 8 decembrie 2020, fostul selecționer a murit, la 66 de ani. El a condus naționala albiceleste spre finala Mondalului din 2014. 

În semifinale, câștigase chiar în fața Olandei antrenate de același Louis van Gaal: 0-0, 4-2 la penaltyuri. În ultimul act însă, Argentina a pierdut cu Germania, 0-1 după prelungiri.

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Fotbal, în loc de diplomație! Portarul-erou din „optimile” Mondialului și-a ales deocamdată o altă carieră

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează