Fernando Santos, pe buza prăpastiei: „Cineva va trebui să plece. Ori selecționerul, ori Cristiano!”

Cristiano Ronaldo l-a ignorat pe Fernando Santos, Foto: Getty Images
Cristiano Ronaldo l-a ignorat pe Fernando Santos, Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 14:38 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 14:38

Fernando Santos (68 de ani), selecționerul Portugaliei de opt ani, campion european în 2016, ar putea fi demis după eliminarea din „sferturi” de la Campionatul Mondial, 1-0 cu Maroc. Conflictul cu Cristiano Ronaldo (37 de ani) pare ultima picătură.

Niciun alt selecționer nu a avut succesul lui Fernando Santos în Portugalia. Numit în septembrie 2014, lusitanul a cucerit titlul european doi ani mai târziu, unicul mare trofeu al naționalei roș-verzi, câștigând și Liga Națiunilor, în 2019. Dar nu a reușit performanțe similare și la Mondial. Doar „optimi” în 2018 și „sferturi” acum.

Se pune la cale o mutare-șoc în Liga 1 » Petrolul, la un pas de insolvență!
PETROLUL
Se pune la cale o mutare-șoc în Liga 1 » Petrolul, la un pas de insolvență!

Cristiano Ronaldo l-a ignorat pe Fernando Santos

Eliminat de surpriza Maroc, 0-1, Santos s-a întors la Lisabona și așteaptă o discuție finală cu președintele federației, Fernando Gomes. Jurnaliștii portughezi îl văd pe marginea prăpastiei, aproape demis.

Fanii au dat vina pe el pentru înfrângerea în fața marocanilor, 51,9% conform sondajului realizat de A Bola. Și tot A Bola a observat că Ronaldo le-a mulțumit tuturor după Mondial, colegilor și fanilor, dar l-a ignorat complet pe Santos. Ruptura e totală, Cristiano nu a acceptat statutul de rezervă la turneul final. Nici nu mai vorbește cu selecționerul.

O Jogo: „Santos cu picioare de lut”

O Jogo, care a titrat copertă „Santos cu picioare de lut”, așteptând concedierea, a discutat cu mai mulți specialiști portughezi. Majoritatea consideră că „s-a încheiat era Fernando Santos”.

Rodolfo Reis, fost jucător al lui FC Porto în anii '70-'80, crede că, în urma conflictului din Qatar, „cineva va trebui să plece. Ori selecționerul, ori Cristiano”. Însă Ronaldo nu a afirmat că se retrage de la națională. Doar că „visul s-a terminat”. Visul Mondialului. 

109 meciuriare Fernando Santos ca selecționer al Portugaliei: 67 de victorii (61,47%), 23 de egaluri, 19 înfrângeri

VIDEO. Pe stadion la Portugalia - Elveția, reporterul Remus Răureanu a observat un detaliu inedit la Ronaldo

Mai multe știri despre Campionatul Mondial:

Neymar a publicat conversațiile private cu 3 dintre colegi, fără permisiunea lor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează