FIFA deschide o procedură împotriva Argentinei, după scenele tensionate din „sfertul” cu Țările de Jos » Ce riscă „pumele”

Finalul din Argentina - Țările de Jos a fost marcat de tensiuni / Sursă foto: Guliver/Getty Images +20   FOTO
Finalul din Argentina - Țările de Jos a fost marcat de tensiuni / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 decembrie 2022 16:41 / Actualizat sambata, 10 decembrie 2022 17:51

Tensiunile și nervii plecați dinspre tabăra Argentinei înainte și după fluierul de final al „sfertului” cu Țările de Jos de la Campionatul Mondial (2-2 după 120 de minute, 4-3 la penalty-uri) ar putea avea repercusiuni.

După ce a analizat în amănunt toate scenele tensionate din „thriller-ul” argentiniano-batav, Comisia de Disciplină a FIFA a deschis proceduri împotriva sud-americanilor pentru posibile încălcări ale articolelor 12 (Conduita necorespunzătoare a jucătorilor și oficialilor) și 16 (Ordinea și securitatea în timpul meciurilor) din Codul Disciplinar FIFA.

Totodată, nici olandezii nu au scăpat de investigația FIFA, ei fiind acuzați, la fel ca naționala argentiniană, de încălcări ale articolului 12 din Codul de Disciplină al FIFA. Ambele federații sunt pasibile de sancțiuni financiare consistente.

Scandal după Țările de Jos - Argentina!

Terminat dramatic la loviturile de departajare, „sfertul” de la Mondial Țările de Jos – Argentina a continuat cu un scandal pe tunelul ce duce spre vestiare.

Jucătorii lui Louis Van Gaal au digerat cu greu înfrângerea la penalty-uri și gesturile făcute de argentinieni după meci, iar atacantul Wout Weghorst a vrut să-i ceară socoteală lui Lionel Messi.

Atacantul care a marcat golurile olandezilor a venit pe tunel să-l caute pe Leo și a început să-l strige, moment în care a fost oprit de câțiva jucători argentinieni. Și-a făcut apariția acolo și Kun Aguero, care venise să-și vadă foștii colegi.

Gestul lui Weghorst l-a deranjat pe Messi. În timpul interviului pentru TyC Sports, „decarul” l-a jignit pe olandez, care venise pentru a-i aduce mai multe reproșuri, nu pentru a-i cere să facă schimb de tricouri.

„La ce te uiți, prostule? La ce te uiți, prostule? Haide, du-te pe acolo! Du-te pe acolo”, a spus Leo Messi, extrem de nervos.

Acesta a continuat: „De când a intrat, ne-a provocat, ne-a lovit, ne-a spus anumite lucruri. Nu mi se pare că asta face parte din fotbal. Eu mereu respect pe toată lumea și vreau să fiu respectat. Nici antrenorul lor (n.r- Louis Van Gaal) nu ne-a respectat”.

VIDEO Toate informațiile înaintea semifinalei Argentina - Croația

Citește și alte știri despre Argentina:

FOTO + VIDEO „Acum înțelegeți?” » Ce nu s-a văzut la TV în cel mai încins moment din Argentina - Țările de Jos, când Lautaro Martinez se îndrepta către punctul cu var. Olandezii, disperați să-l facă să rateze

CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Pe urmele lui Maradona » Ioanițoaia a văzut calificarea Argentinei în semifinalele CM din mijlocul fanilor lui Messi: „Pentru ei, fotbalul e mai mult decât un joc. E un mod de a trăi”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează