Măsură incredibilă pregătită în Qatar » Ce riscă să pățească fotbaliștii care vor purta banderola LGBTQ

Jucătorii care vor purta banderola One Love la CM din Qatar ar putea fi sancționași cu cartonaș galben înainte ca partida să înceapă.
Foto: Imago
Jucătorii care vor purta banderola One Love la CM din Qatar ar putea fi sancționași cu cartonaș galben înainte ca partida să înceapă. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 22:02 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 22:06

FIFA ia în considerare să îi sancționeze cu cartonaș galben încă dinainte de începerea meciurilor pe căpitanii naționalelor care vor purta banderola One Love, organizație care luptă pentru drepturile comunității LGBTQ. Oficialii forului se bazează pe o regulă introdusă în regulament, potrivit căreia echipamentele nu au voie să poarte însemne religioase, politice sau discriminatorii.

Unul dintre fotbaliștii care ar putea fi sancționați astfel este Harry Kane (29 de ani), căpitanul naționalei Angliei, informează cotidianul britanic Daily Mail. 

La coadă cu Casillas » Surpriză neplăcută pentru sutele de jurnaliști la ieșirea din stadion, după Qatar - Ecuador
QATAR - ECUADOR 0-2
La coadă cu Casillas » Surpriză neplăcută pentru sutele de jurnaliști la ieșirea din stadion, după Qatar - Ecuador

Federația Engleză se aștepta la o amendă din partea FIFA

Federația Engleză de Fotbal se aștepta doar la o amendă primită din partea celor de la FIFA, însă scenariul în care căpitanul naționalei Albionului ar putea fi suspendat în ultimul meci pe care englezii îl vor desfășura în faza grupelor, împotriva Țării Galilor, i-a pus pe gânduri pe șefii forului de la Londra, mai arată sursa citată.

Harry Kane: „Vrem să purtăm banderola One Love”

„Ne-am pus cu toții de acord - noi, ca echipă, staff-ul și restul delegației, că vrem să purtăm purtăm banderola One Love în timpul partidelor de la Campionatul Mondial. Din ce știu, Federația se află în contact cu reprezentanții FIFA, și până la ora începerii partidei va fi anunțată o decizie din partea celor de la FIFA”, a precizat Harry Kane. 

Graeth Southgate: „Din ce știu, în acest moment se poartă mai multe discuții între Federație și FIFA”

Gareth Southgate (52 de ani), selecționerul naționalei Angliei, a vorbit de asemenea despre această situație: „Din ce știu, în acest moment se poartă mai multe discuții între Federație și FIFA. Alte țări europene au spus și ele că vor purta acest tip de banderolă. Noi am fost destul de clari în ceea ce privește purtarea acestei banderole. Sper că totul va fi clarificat îniante de startul partidei”. 

Căpitanii Germaniei, Danemarcei și Franței vor purta și ei banderola One Love

Alte țări ale căror căpitani vor purta banderola sunt Belgia, Danemarca, Germania, Olanda, Țara Galilor și Elveția. 

Căpitanul naționalei Olandei, Virgil Van Dijk (31 de ani) a declarat că în interiorul naționalei batave lucurile se vor schimba, dacă măsura dorită de FIFA va intra în cele din urmă în vigoare. 

„Nimic nu s-a schimbat față de ce am decis înainte de începerea turneului. Îmi doresc să port această banderolă (n.r. banderola One Love). Dar dacă voi primi cartonaș galben numai pentru că am pe braț acest fel de banderolă, va trebui să discut cu reprezentanții Federației, pentru că nu îmi doresc să juc cu frica de a nu primi un alt cartonaș galben și a fi suspendat”. 

Homosexualitatea, pedepsită prin lege în Qatar

Homosexualitatea este pedepsită prin lege în Qatar. Persoanele homosexuale pot fi condamnate la 3 ani de închisoare, iar musulmanii pot fi pedepsiți chiar mai aspru. Aceștia pot fi condamnați la moarte, autorițățile invocând legea sacră islamică, Sharia.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Așa arată coada de jurnaliști după Qatar - Ecuador 0-2

Citește și:

Dacă Ceaușescu trăia, avea de ce să fie invidios » 5 informații tari de la Qatar - Ecuador: scene ireale în jurul stadionului + ce se găsea în săculeții puși pe fiecare scaun din arenă

Mihai Stoica nu s-a abținut » Ironia postată în timpul meciului Qatar - Ecuador

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  21 Noiembrie 2022, 19:37
Postat de inshallah pe 21 Noiembrie 2022, 13:18

ce mi se pare interesant e ca atatia capitani vor sa poarte banderola asta, sa ii sprijine pe baietii, dar, de ex, niciun fotbalist din echipele lor nu a avut curajul sa se declare pe dos (se zice pt ca le e frica de reactia vestiarului).... nu e chiar interesant (era sa zic ipocrit, dar nu zic)?

iti dai seama ca il concediaza pe loc echipa unde joaca daca spiune ceva de gay, jews sau negri. Si nu ma refer sa ii jigneasca, doar sa isi dea cu parerea....un fel de comunism in stare incipienta

dumitru.serban
dumitru.serban  •  21 Noiembrie 2022, 16:25
Postat de dumitru.serban pe 21 Noiembrie 2022, 15:43

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dumitru.serban
dumitru.serban  •  21 Noiembrie 2022, 15:43
Postat de catalin.palcu pe 21 Noiembrie 2022, 15:37

Valori sanatoase?? Sa condamni pe cineva la moarte pt ca e homosexual ti se pare normal?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează