FOTO Controversă la Campionatul Mondial » A purtat ghete cu steagul Rusiei: „De ce să îmi fie frică? E casa mea, sunt un om liber!”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 20:58 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2022 23:10

Mijlocașul camerunez Gael Ondoua (27 de ani) a avut steagul Rusiei imprimat pe ghete în timpul meciului cu Elveția, scor 0-1, din grupa G a Campionatului Mondial de fotbal.

Gael Ondoua este un fotbalist cu o poveste aparte. S-a născut în Yaounde, capitala Camerunului, dar a copilărit în Rusia. Și-a urmat acolo tatăl, angajat la consultatul camerunez de la Moscova. Mijlocașul are dublă cetățenie. Ar fi vrut să evolueze pentru prima reprezentativă a statului european, dar a așteptat în zadar convocarea.

A venit răsplata » Jucătorii Arabiei Saudite au primit mașini de lux de la prințul Mohammed bin Salman
ARABIA SAUDITĂ
A venit răsplata » Jucătorii Arabiei Saudite au primit mașini de lux de la prințul Mohammed bin Salman

În cele din urmă, fotbalistul format de Lokomotiv Moscova s-a resemnat și a debutat pentru Camerun, în luna martie a acestui an. Prezent la Campionatul Mondial, Ondoua a atras toate privirile.

Steagul Rusiei, pe gazon la Campionatul Mondial

Gael Ondoua, în prezent sub contract cu Hannover, a fost introdus în minutul 68 al meciului Camerun - Elveția, la scorul de 1-0 pentru europeni. Fanii fotbalului au remarcat un detaliu frapant. Pe ghetele lui erau imprimate două steaguri, cel al Camerunului și cel al Rusiei, națională interzisă la Mondial din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. 

Controversă la Campionatul Mondial » A purtat ghete cu steagul Rusiei: „De ce să îmi fie frică? E casa mea, sunt un om liber!”
Ghetele purtate de Ondua în meciul cu Elveția

Gael Ondoua consideră că gestul a fost unul firesc: „De ce să-mi fie frică să ies pe teren în ghete cu steagul Rusiei? Este casa mea, am crescut acolo şi tot acolo locuiesc acum. Vreau să trăiesc acolo după ce mă retrag. Nu îmi este frică de nimic. Mă simt un om liber. Camerunul şi Rusia sunt casa mea şi asta nu se va schimba niciodată”.

7 echipea bifat Gael Ondoua în carieră: Lokomotiv Moscova, CSKA Moscova II, Vejle, Zorya, Anzhi, Servette și Hannover

Banderola „One Love” a fost interzisă! Steagul Rusiei, nu

FIFA ia în considerare să îi sancționeze cu cartonaș galben încă dinainte de începerea meciurilor pe căpitanii naționalelor care vor purta banderola „One Love”, organizație care luptă pentru drepturile comunității LGBTQ. 

Oficialii forului se bazează pe o regulă introdusă în regulament, potrivit căreia echipamentele nu au voie să poarte însemne religioase, politice sau discriminatorii.

Match Quiz Germany vs Spain
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Germany vs Spain și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

VIDEO. Interviu cu un ziarist român, născut în Iran, după victoria istorică obținută în fața Tării Galilor, 2-0: „Eu folosesc cuvintele pentru a-mi câștiga existența, dar acum nu le găsesc!”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial din Qatar: 

A venit verdictul! Ce se întâmplă cu Neymar după accidentarea din Brazilia - Serbia

Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Mihai Artene, delegați la superduelul Spania - Germania!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
Compass
Compass  •  09 Decembrie 2022, 19:16
Postat de arnautull pe 26 Noiembrie 2022, 09:15

tu ce invarti pe aici, faci un ban, influencer ceva sau doar supozitor. si exact, ai dreptate, fix in spatele garii din lehliu ma doare si ma intereseaza de razboi, e suficient ca suferi tu.

Tu meriti pe front,in transee. In prima linie. Alt viteaz de tastatura. Daca aude alarma antiaeriana,isi sapa singur groapa in zece secunde cu mainile goale...Se si acopera cu pamant ca sa para mort....

Compass
Compass  •  09 Decembrie 2022, 19:11
Postat de Catalynn____ pe 26 Noiembrie 2022, 10:17

Originile sunt unde crești și te dezvolți ca om bai tantalaule! Copii romanilor plecați din țara de mici și crescuți prin Spania, Italia etc. ar trebui acum sa își renege țara adoptiva pe motive politice!?

Foloseste apelativul ala pe cine vrei dumneata in familia dumitale. Alminiteri evita sa mi te adresezi asa descultule. Origini inseamna locul nasterii,ca alea sunt origini.Dar pentru un pseudodoct cum te "insinuiezi" matale este prea mult de procesat. Taci si inghite.

Moshu
Moshu  •  26 Noiembrie 2022, 10:20
Postat de miciBIO pe 26 Noiembrie 2022, 00:07

Extraordinar, nu-l găsiți pe unu în boxeri în culorile Rusiei să-l pedepsiți? Ipocrizia americană, o să avem mult de suferit din cauza americanilor!

Mnda,astia ca tine "sufera" deja dar nu-si dau seama ! Dar nu din cauza americanilor ci din cauza genelor !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează