Gestul selecționerului de la Mondial i-a revoltat pe suporteri! Reacție stranie la conferință: „Cu cât mă plătiți pentru a răspunde la această întrebare?”

Carlos Queiroz, în roșu, nu mai e pe placul suporterilor iranieni // Foto: Imago
Carlos Queiroz, în roșu, nu mai e pe placul suporterilor iranieni // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 17 noiembrie 2022 14:20 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2022 15:35

Carlos Queiroz, 69 de ani, portughezul revenit pe banca Iranului, s-a întâlnit cu președintele Raisi în ciuda protestelor masive din toată țara, după ce tânăra Mahsa Amini a fost ucisă de poliție. Oamenii s-au revoltat și împotriva selecționerului.

Naționala Iranului participă la Mondial, deși în lumea întreagă s-a cerut excluderea sa. Moartea Mahsei Amini, tânăra ucisă de fundamentaliști în subsolurile poliției pentru că nu purta „corect” vălul islamic, a declanșat protestele masive în toată țara, zeci de oameni căzând victime ciocnirilor violente cu forțele de ordine. 

Gestul lui Carlos Queiroz văzut ca o validare a regimului

Într-o situație atât de delicată, cu populația cerând libertate, inclusiv mai mulți internaționali protestând împotriva regimului de la Teheran, selecționerul Carlos Queiroz a făcut un gest de neînțeles pentru cei mai mulți iranieni.

Înaintea îmbarcării spre Qatar, tehnicianul portughez și o parte dintre jucători (nu „stranierii”, care au zburat direct spre Doha) s-a întâlnit la palat cu președintele Ebrahim Raisi. 

O întâlnire interpretată drept o validare a regimului. Queiroz a ieșit din sufletul oamenilor, care s-au revoltat și împotriva lui. 

8ani a fost Carlos Queiroz selecționerul Iranului, în primul mandat (2011-2019); pe 7 septembrie 2022 s-a întors la Teheran

Carlos Queiroz, întrebat la conferință: „Nu vă e rușine?”

Același antrenor lusitan, care va împlini 70 de ani pe 1 martie, a avut o reacție stranie și la o conferință de presă. Un jurnalist britanic, de la Sky, l-a întrebat: 

- Nu vă e rușine să munciți într-o țară în care drepturile femeilor nu sunt respectate?

Răspunsul lui Queiroz a fost halucinant:

- La ce post lucrezi? Un post privat... Cu cât mă plătiți pentru a răspunde la această întrebare? Vorbiți cu șeful dumneavoastră și, la sfârșitul Cupei Mondiale, vă voi răspunde dacă îmi faceți o ofertă bună.

Portughezul i-a spus reporterului: „Cred că ar trebui să vă opriți și să vă gândiți ce se întâmplă cu imigranții din Anglia. Gândiți-vă la asta!”

100de meciuri a stat portughezul pe banca Iranului între 2011 și 2019 (60 de victorii, 13 eșecuri); are 4 jocuri în actualul mandat

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Un selecționer prezent la Mondialul din Qatar a refuzat salariul de 10 milioane €: „Dacă aș fi ales banii, ce fel de mesaj le-aș fi transmis tinerilor din țara mea?”

Un faimos președinte argentinian implicat și în fotbal șochează: „Germanii sunt o rasă superioară”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
traian_v
traian_v  •  17 Noiembrie 2022, 22:49
Postat de brujo pe 17 Noiembrie 2022, 18:12

Cum sunt tratati ? :)))) Ia povesteste !

Pe romani ii trateaza ca pe gunoaie. No TOTI si nu PE TOTI. Asta e, au un resentiment fata de natia noastra. Indiferent cat suntem de viteji, cat de dam de patrati, si cate umilinte vrem sa inghitim pentru un pumn de lire streline. Dar asta era discutie despre sport da?

brujo
brujo  •  17 Noiembrie 2022, 18:12
Postat de traian_v pe 17 Noiembrie 2022, 16:07

Corect spus Queiroz. E un job, ai un contract, il faci si esti platit pentru el . Ca noi toti care scriem si citim pe GSP (ma rog, nu chiar toti). Comentariul despre Anglia este de asemenea corect, imigrantii din Anglia sunt tratati... asa cum sunt tratati.

Cum sunt tratati ? :)))) Ia povesteste !

traian_v
traian_v  •  17 Noiembrie 2022, 16:07

Corect spus Queiroz. E un job, ai un contract, il faci si esti platit pentru el . Ca noi toti care scriem si citim pe GSP (ma rog, nu chiar toti). Comentariul despre Anglia este de asemenea corect, imigrantii din Anglia sunt tratati... asa cum sunt tratati.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează