Probleme pentru Istvan Kovacs? Collina explică modul de evaluare a arbitrilor: „E un mix între munca de la antrenament și performanțele din meciuri”

Istvan Kovacs.
Foto: Imago
Istvan Kovacs. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 12:03 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 12:33

Istvan Kovacs, 38 de ani, pentru prima dată la Mondial, nu a primit până acum niciun meci la centru, fiind delegat de 6 ori ca al 4-lea oficial.

Selectat în premieră în lotul „centralilor" pentru Mondial, întâiul arbitru român la CM după 36 de ani, Istvan Kovacs a venit cu mari speranțe în Qatar. Deocamdată însă, Comisia FIFA dirijată de Pierluigi Collina nu i-a dat să conducă niciun meci până acum, deși s-a intrat în etapa a treia a fazei grupelor, în timp ce alții au primit deja câte două partide.

Toate calculele înainte de ultima etapă din grupele Campionatului Mondial » Cum se califică fiecare echipă în optimi
CALCULE
Toate calculele înainte de ultima etapă din grupele Campionatului Mondial » Cum se califică fiecare echipă în optimi

Unii au arbitrat deja de două ori!

Până acum, a fost delegat de șase ori, de fiecare dată ca al 4-lea oficial. Collina a explicat, potrivit L'Équipe, de ce unii au arbitrat de două ori, iar alții deloc. 

Când i s-a cerut să explice criteriile de evaluare și delegare, fostul mare „central" italian a spus: „La fel ca în cazul jucătorilor, evaluarea arbitrilor este o combinație între munca de la antrenament și performanțele lor de pe teren, în timpul meciurilor. Fiecare nominalizare va fi făcută cu mare grijă pentru a încerca să găsim de fiecare dată cele mai bune echipe de arbitri”.

Istvan Kovacs a câștigat 85.000 $ până acum la Campionatul Mondial din Qatar

Chiar și ca al 4-lea oficial, Kovacs și-a asigurat o sumă importantă până acum. Cu 2.500 de dolari primiți pe meci, „centralul” din Carei are deja 15.000 $. Pe lângă salariul primit de la FIFA pentru participarea la Mondial, de 70.000 $. Un total de 85.000 de dolari. 

Meciurile lui Kovacs la CM 2022

  • Qatar - Ecuador 0-2 
  • Uruguay - Coreea de Sud 0-0 
  • Argentina - Mexic 2-0 
  • Spania - Germania 1-1 
  • Ecuador - Senegal (azi) 
  • Arabia Saudită - Mexic (mâine)

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Muzeul Sportului din Doha are un etaj dedicat jocurilor virtuale

Citește și:

„Ce înseamnă Messi pentru tine?” » Răspunsul colegul din națională face valuri în Argentina: „Nu mai am cuvinte”

S-au luat la harţă în vestiar! „Veteranii” Belgiei și-au aruncat vorbe grele după eșecul cu Maroc

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
atthur
atthur  •  29 Noiembrie 2022, 22:35
Postat de abavati pe 29 Noiembrie 2022, 21:57

De ce nu te-ai apucat si tu de arbitrat? Ai auzit de termenul "meritocratie"?

Ce meritocratie??? Tu ești prost sau doar beat????Cum să dai unuia care nu face practic NIMIC 100 de mii de dolari????Măcar ailalti de-s"titulari" aleargă, fluieră, sunt injurati,dar ăsta n-a făcut NIMIC!!!!! Pilele lui vasaras l-au dus acolo,că la noi în campionat a fost cel mai bun "jucător " de la ci.fi.ri !!!!!Du-te și culcă te cu "meritocratia" ta cu tot.

abavati
abavati  •  29 Noiembrie 2022, 21:57
Postat de atthur pe 29 Noiembrie 2022, 15:15

Oameni buni,vă dați seama în ce lume trăim?Și câți bani se învârt?85000 DE DOLARI pentru unul care ridică o tăblița la schimbări și "anunță " câte minute de prelungire sunt???L-am auzit pe Porumboiu,cum zicea el nea' adi,că vezi Doamne ,îl vom vedea pe isvan "albitland".....Deci,revin: vă dați seama că ăsta (si alții ca el) iau 100000 muciodineros pentru.....NIMIC???În timp ce oamenii ca niște oameni câștigă trăgând la"saiba" banii ăștia intr-o viață????Apocalipsa este AICI și ACUM.Sfarsitul e aproape și ,până la urma urmei,ne merităm soarta noi toți ca gena umană!!!!!!

De ce nu te-ai apucat si tu de arbitrat? Ai auzit de termenul "meritocratie"?

abavati
abavati  •  29 Noiembrie 2022, 21:55
Postat de 1cesare pe 29 Noiembrie 2022, 15:49

.Colina nu e vassaras ... "miroase" arbitrii de top ... kovacs e un arbitru arogant,conflictual,răzbunător și are uneori erori grave în prestaţii ... îl trădează "sângele"

SWi atunci cum de a fost selectionat? Firul tau logic e usor fracturat pe ici pe colo prin partile esentiale, dar iti va trece cu un purgativ mai puternic

Vezi toate comentariile (17)
Comentează