INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ANGLIA - SENEGAL

La doar 19 ani, Jude Bellingham a cucerit Anglia! Lăudat în serie după Senegal: „Un jucător fantastic, are un mare atu!”

Jude Bellingham, dreapta, foto: Guliver/gettyimages
Jude Bellingham, dreapta, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 05 decembrie 2022 11:47 / Actualizat luni, 05 decembrie 2022 11:55

Deși n-a marcat, Jude Bellingham e considerat cel care a „descifrat” Senegalul și i-a deschis Angliei drumul spre victorie, 3-0 în optimi la Campionatul Mondial de fotbal. „Cel mai mare atu al său e mentalitatea”, crede selecționerul Gareth Southgate.

Anglia e în „sferturi", grație golurilor înscrie Senegalului de Henderson, Harry Kane și Saka. Însă presa și gloriile Albionului sunt la picioarele lui Jude Bellingham.

Fostul internațional Chris Sutton, astăzi un apreciat analist TV, explică și de ce: „L-am urmărit de la începutul turneului și nu m-a dezamăgit deloc. Știe când e momentul oportun de a pasa și când e mai bine să conducă balonul, nu ține inutil de minge - toate astea reprezintă foarte mult pentru vârsta lui. Senzațional la primele două goluri. Un jucător incredibil".

Adriano s-a despărțit de proaspăta lui soție, după doar 24 de zile, din cauza unui meci de Mondial! Ce a făcut fostul jucător
BRAZILIA
Adriano s-a despărțit de proaspăta lui soție, după doar 24 de zile, din cauza unui meci de Mondial! Ce a făcut fostul jucător

Jude Bellingham e creierul Angliei

Sutton consideră că mijlocașul Borussiei Dortmund, 19 ani, e „creierul" Angliei. Iar pentru evoluția din meciul cu africanii, partidă în care l-a servit mai întâi pe Henderson, pentru 1-0, și apoi a avut o contribuție notabilă la golul doi, i-a dat nota 8,5. Cea mai mare!

Roy Keane, fost jucător emblematic al lui Man. United în anii 90 n-are nicio îndoială: „Puștiul ăsta va fi o supervedetă. Când jocul e strâns, ai nevoie de un mijlocaș ca el, capabil să creeze un pic de magie. Lui și celorlalți tineri din naționala Angliei nu trebuie să le fie teamă de Franța, în «sferturi». Au tot ce le trebuie ca să elimine campioana lumii".

Coechipierii? Phil Foden a bifat chiar două assist-uri, dar laudele lui s-au îndreptat tot către Bellingham: „Poate deveni cel mai bun mijlocaș din lume”. Harry Kane, golgheterul Angliei, n-a făcut nici el excepție: „Un fotbalist fantastic. Are tot ce-i trebuie!”.

Iar selecționerul Gareth Southgate explică ce-l deosebește pe Jude de restul: „Marele lui atu este mentalitatea!”.

450.000de lire sterline, adică 524.000 de euro, este prima pe care o va încasa fiecare internațional englez în cazul unui triumf al naționalei la Mondialul din Qatar

Necazul lui Sterling i-a pus în gardă

Titular în primele două meciuri ale Angliei, Sterling nu a prins foaia de joc pentru duelul din „optimi" cu Senegal. S-a întors de urgență acasă, pentru a fi alături de familia speriată, după ce hoții i-au spart casa. 

„Indivizi înarmați i-au jefuit locuința în care se aflau logodnica Paige Milian și cei doi copii", a anunțat tabloidul The Sun, care a aflat că aceștia și-ar fi însușit, printre altele, „ceasuri în valoare de 300.000 de lire sterline”. În urma acestui incident, toți internaționalii englezi aflați în Qatar și-au luat imediat măsuri pentru sporirea securității proprietăților.

Mbappe și Giroud, imaginile serii la Mondial: „Luați-vă o iubită care să se uite așa la voi”

Adriano s-a despărțit de proaspăta lui soție, după doar 24 de zile, din cauza unui meci de Mondial! Ce a făcut fostul jucător

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sictir
sictir  •  05 Decembrie 2022, 12:44

Sper ca Franta sa dezmembreze aceasta echipa sustinatoare a anormalului. Ceea ce se va si intampla!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close