INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  PORTUGALIA - ELVEȚIA 6-1

FOTO Reporterul GSP Remus Răureanu a asistat la calificarea en fanfare a Portugaliei » Elveția, viitoarea adversară a României, spulberată!

Portugalia - Elveția, foto: Guliver/GettyImages +12   FOTO
Portugalia - Elveția, foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 06 decembrie 2022 22:58 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2022 03:08

Portugalia a făcut show în optimile Campionatului Mondial 2022: 6-1 cu Elveția.

Portugalia, victorie categorică în optimile CM 2022: 6-1 cu Elveția

Alegerea strategică a selecționerului, cu Ronaldo rezerva lui Gonçalo Ramos, a fost mutarea de șah-mat a Portugaliei. Puștiul de 21 de ani a reușit un hattrick și un assist.  

Cristiano Ronaldo rezervă în „optimile" de Mondial. Asta da surpriză pregătită de selecționerul Fernando Santos, căruia nu i-au căzut bine gestul și cuvintele căpitanului său la meciul cu Coreea de Sud! Și fanii lusitani au primit satisfacție, 70% dintre aceștia dorind să nu-l mai vadă între titulari.

„A fost o opțiune strategică. Nimic altceva", explică antrenorul. Dar toți fotoreporterii erau mult mai interesați de banca de rezerve decât de titularii lusitani, focalizând pe marele absent.

Și ce strategie inspirată! Înlocuitorul lui CR7, Gonçalo Ramos, care nu prinsese decât 10 minute în total în primele două partide, profită. Atacantul Benficăi, debutant la CM la 21 de ani, îl fulgeră cu un șut la vinclu pe Sommer.

+8 FOTO

Același Schär e depășit în săritură de Pepe și se face 2-0. Al treilea assist al lui Bruno Fernandes la acest CM, iar Pepe devine cel mai bătrân marcator din eliminatorii la Mondiale (39 de ani și 283 de zile). Elvețienii se dezmeticesc greu și, pe o eroare a lui Diogo Costa, Freuler reia slab din careul mic, iar Dalot respinge din fața liniei porții.

Viitorii noștri adversari din preliminariile Euro 2024 sunt pe nicăieri și lusitanii taxează iar. Din nou Gonçalo Ramos, reluare la „scurt" printre picioarele lui Sommer, din centrarea lui Dalot. Există doar o echipă pe teren și Raphael Guerreiro urcă scorul la 4-0. Pasă Ramos! 

Reușita lui Akanji e doar un algocalmin, dar durerea de cap crește cu încă un gol Ramos. Poate ieși după primul hattrick la acest turneu. La margine, tăblița cu numărul 7 e ridicată de Istvan Kovacs. Era rândul lui Cristiano, aplaudat la Lusail și martor la show. Iar în minutul 90+2, Rafael Leao a marcat și el pentru 6-1.

FINAL » Portugalia - Elveția 6-1

Ce a transmis reporterul GSP prezent la Portugalia - Elveția

  • Fanii portughezi au făcut o atmosferă spectaculoasă înainte de startul meciului, în fața arenei
  • La prezentarea echipelor, fanii au rămas tăcuți. Au izbucnit în urale când au auzit numele lui Cristiano Ronaldo, care a început meciul pe bancă
  • Stadionul s-a umplut cu doar câteva minute înainte de startul partidei
  • Înainte de startul partidei, cei mai mulți fotografi s-au îndreptat către banca Portugaliei, acolo unde se afla Cristiano Ronaldo
  • În minutul 49, Cristiano Ronaldo a ieșit la încălzire. Moment în care stadionul a erupt, iar fanii portughezi l-au aplaudat
  • În minutul 62, întreg stadionul a început să-i strige numele lui Cristiano
  • În minutul 72, starul Portugaliei a ieșit la marginea terenului pentru a intra pe teren. Fanii au început să aplaude și să-i strige numele

Portugalia - Elveția, echipe de start:

Portugalia: Costa - Dalot, Pepe, Dias. Guerreiro - Bernardo Silva, Carvalho, Otavio - Bruno Fernandes, Ramos, Joao Felix 
Rezerve: Rui Patricio, Jose Sa, Cristiano Ronaldo, Vitinha, Andre Silva, Antonio Silva, Cancelo, Horta, Joao Mario, Leao, Matheus Nunes, Ruben Neves, Palhinha
Selecționer: Fernando Santos

Elveția: Sommer- Fernandes, Akanji, Schar, Rodriguez - Freuler, Xhaka - Shaqiri, Sow, Vargas - Embolo 
Rezerve: Kobel, Kohn, Omlin, Zakaria, Steffen, Seferovic, Rieder, Okafor, Jashari, Frei, Fassnacht, Elvedi, Comert, Aebischer 
Selecționer: Murat Yakin

Stadion: Lusail, Al Daayen 
Arbitru: César Arturo Ramos Palazuelos / Asistenți: Alberto Morín Méndez și Miguel Ángel Hernández Paredes (toți din Mexic) 
Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs

VIDEO. Nadia are și Qatarul la picioare: e așezată lângă Bruce Lee și Michael Jordan

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de fotbal: 

Dansul brazilienilor de la Mondial l-a scos din sărite pe un fotbalist legendar: „Lipsit de respect! Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”
Brazilia - Coreea de Sud 4-1
Dansul brazilienilor de la Mondial l-a scos din sărite pe un fotbalist legendar: „Lipsit de respect! Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”
Gestul prin care selecționerul Japoniei a cucerit întreaga lume, după eliminarea de la Campionatul Mondial: „Viitorul e al nostru!”
Japonia - Croația 1-1 (1-3 la pen.)
Gestul prin care selecționerul Japoniei a cucerit întreaga lume, după eliminarea de la Campionatul Mondial: „Viitorul e al nostru!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (50)
Justunfan
Justunfan  •  07 Decembrie 2022, 21:47
Postat de Catalynn.. pe 06 Decembrie 2022, 23:22

Uite un zecesebist pe care l-am făcut sa sufere! :-))) Bravo mie! :-))) Și bravo și lui Adriann, care îl face sa sufere și când nu e prezent! :-)))

Stai tu linistit ca nu am cum sa sufar din cauza voastra, la fotbal singura care ma poate face sa sufar e echipa mea de suflet si asa e, anul asta din pacate chiar am avut motive. Insa incet incet ne revenim, s-au urcat 10 locuri in clasament in cateva etape, Rapidul e in cadere libera iar clona CSA tot fara drept de promovare. Ba chiar antrenorul vostru mi-a facut sfarsitul asta de an fericit in urma a catorva declaratii savuroase. Acum e randul tau sa suferi parrazitule:)))

sorine
sorine  •  07 Decembrie 2022, 08:55

Ar fi bine ca Edi sa ia notite,sa vada meciul de vre-o 50 de ori,si sa-si faca lectiile. O echipa care mananca bataie cu 1-6,este ultima banana din ladita. Chiar daca a jucat cu Portugalia!

username_2
username_2  •  07 Decembrie 2022, 08:31
Postat de username_2 pe 06 Decembrie 2022, 23:28

***

mulțumesc pt apreciere, și io dau aprecieri celor cenzurați pe gsp...din cauză că cenzura pe gsp îi făcută de niște *** *** care habar n-au pe ce lume trăiesc...da dacă te uiți la meclele lu *** și *** treaba se explică...***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează