Cum i-a caracterizat Ronaldinho pe Messi și Mbappe: „Are mult mai multe calități decât alții”

Messi, la antrenamentul dinaintea finalei Campionatului Mondial // Foto: Imago
Messi, la antrenamentul dinaintea finalei Campionatului Mondial // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 12:27 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 19:15

Ronaldinho (42 de ani) a făcut o avanpremieră a confruntării mondiale dintre Argentina și Franța, descriindu-i pe cei doi mari campioni în cotidianul L'Equipe.

Marea finală din Qatar este văzută de mai toată lumea ca un duel între experiența lui Messi și tinerețea și foamea de trofee a lui Mbappé. Cei doi mari fotbaliști care au acaparat toate copertele ziarelor de astăzi, și nu numai. 

Despre ei vorbește și Ronaldinho în L'Equipe, care a pus pe pagina întâi titlul „Pentru eternitate” și cele trei stele (titluri) mondiale la care va ajunge numai una dintre finaliste. Dintre cei doi decari faimoși doar unu se va bucura la sfârșit de onorurile de rege al planetei.

Ronaldinho despre Messi: „Are mai multe calități”

„Ambele echipe merită să ia trofeul. Mi-ar fi plăcut să ajungă Brazilia în această postură, dar lucrurile nu au mers în direcția dorită. Pentru Messi e normal să joace finala. E deja de mulți ani cel mai bun din lume. Este ultima sa Cupă Mondială și eram convins că va reveni și va face totul pentru a o cuceri. Din punctul meu de vedere, Leo poate juca până la 50 de ani, pentru că are mult mai multe calități decât alții”, a declarat „Dințosul”, cu trimitere directă la marele perdant al competiției și rival al argentinianului, Cristiano Ronaldo.

EL NUEVO D10S! Argentina e noua campioană a lumii, zeul Messi își completează moștenirea! Genialul Mbappe nu a fost suficient pentru Franța
Argentina - Franța 3-3 (4-2 la pen.)
EL NUEVO D10S! Argentina e noua campioană a lumii, zeul Messi își completează moștenirea! Genialul Mbappe nu a fost suficient pentru Franța

Ronaldinho despre Mbappe: „Devastator în fața porții”

Era imposibil pentru Dinho să nu facă o comparație cu Mbappé, adversarul de azi al lui Messi și colegul de la PSG: „Și mie îmi place să-l văd jucând. Sunt foarte fericit pentru Kylian. Face totul foarte bine și este încă foarte tânăr. Are toate calitățile, viteză, dribling, și în fața porții rămâne devastator. Acesta-i tipul de fotbalist pe care noi, brazilienii, iubim să-l vedem în teren. În plus, Mbappé pare să aibă și o personalitate puternică.”

33de goluri în 97 de partide a reușit Ronaldinho pentru naționala Braziliei, din care s-a retras în 2013. Are în palmares cu Seleção titlul mondial (2002), Copa América (1999) și Confederation Cup (2005)

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial de Fotbal:

„De ce nu are Argentina jucători negri la Cupa Mondială?”. O analiză provocatoare Washington Post a declanșat reacții zgomotoase în întreaga lume

Dincolo de imaginație » Motivul pentru care milioane de bengalezi ies în stradă pentru Argentina lui Messi! Imaginile sunt fabuloase

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează