Și FIFA se implică pentru recuperarea lui Sadio Mane: „Trebuie să fie pe teren la Mondial” + Cum arată lotul Senegalului pentru CM 2022

Sadio Mane, Foto: Imago Images
Sadio Mane, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 11:41 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 13:10

Senegaleza Fatma Samoura (60 de ani), secretarul general al FIFA, le cere compatrioților să facă totul pentru a-l avea pe Sadio Mane (30 de ani) la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. 

Accidentat la genunchi, cel mai bun jucător african este incert pentru turneul final, dar toți senegalezii îl vor atacantul lui Bayern în Qatar. 

Și selecționerul Aliou Cisse, gata să-și asume riscul de a-l folosi pe internaționalul în vârstă de 30 de ani numai la ultimul meci al grupei A, contra Ecuadorului. 

Constantin Anghelache lansează o informație-șoc: „Un investitor din Emirate ar vrea să investească la Dinamo. Are zeci de miliarde din petrol”
DINAMO
Constantin Anghelache lansează o informație-șoc: „Un investitor din Emirate ar vrea să investească la Dinamo. Are zeci de miliarde din petrol”

Lot Senegal pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022

  • Portari: Edouard Mendy (Chelsea), Alfred Gomis (Rennes), Seny Dieng (QPR) 
  • Fundași: Ballo Toure (AC Milan), Pape Abou Cisse (Olympiakos), Abdou Diallo (RB Leipzig), Ismail Jakobs (Monaco), Kalidou Koulibaly (Chelsea), Formose Mendy (Amiens), Youssouf Sabaly (Real Betis)
  • Mijlocași: Pathe Ciss (Rayo Vallecano) Krepin Diatta (Monaco), Idrissa Gana Gueye (Everton), Pape Gueye (Olympique Marseille), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Mamdou Loum (Reading), Nampalys Mendy (Leicester City), Moustapha Name (Pafos FC), Pape Matar Sarr (Tottenham Hotspur)
  • Atacanți: Boulaye Dia (Salernitana), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Bamba Dieng (Olympique Marseille), Nicolas Jackson (Villarreal), Sadio Mane (Bayern Munich), Iliman Ndiaye (Sheffield United), Ismaila Sarr (Watford)

Sadio Mane, 34 de goluri în 93 de selecții pentru Senegal

Cisse anunță astăzi grupul de 26 de jucători. Un oficial al federației de la Dakar a declarat agenției AFP: „Un lucru e cert. Sadio Mane va fi pe listă”. 

Chiar și secretarul general FIFA se implică. Senegaleza Fatma Samoura, mâna dreaptă a lui Gianni Infantino la forul din Zurich, nu acceptă ca naționala țării ei să nu-l aibă pe golgheter la Doha. Sadio Mane a marcat 34 de goluri în 93 de selecții pentru Senegal. 

Și FIFA se implică pentru recuperarea lui Sadio Mane: „Trebuie să fie pe teren la Mondial” + Cum arată lotul Senegalului pentru CM 2022
Senegaleza Fatma Samoura, mâna dreaptă a lui Gianni Infantino la forul din Zurich, Foto: Imago Images

Fatma Samoura: „Sperăm în miracole. Sadio Mane trebuie să fie pe teren” 

Într-un interviu pentru postul de radio Europe 1, Samoura a spus că „vom chema și vracii. Nu știu dacă vor fi de ajutor, dar vom apela și la ei. Sperăm în miracole. Mane trebuie să fie pe teren”

Nu doar selecționerul își va asuma un risc, ci și Sadio. Dacă joacă nerefăcut la Mondial, el își poate agrava accidentarea și pune în pericol ultima parte a carierei.

Citește mai multe știri din fotbalul internțional:

Cei 26 de jucători cu care Portugalia vrea să devină campioană mondială

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează