INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - CROAȚIA

Luka Modric dezvăluie secretul Croației cu Argentina: „Avem ADN-ul Realului”

Luka Modric, jucător la Real Madrid, explică cum a ajuns naționala sa până-n semifinale, foto: Imago
Luka Modric, jucător la Real Madrid, explică cum a ajuns naționala sa până-n semifinale, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 11:24 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 12:13

Liderul croaților, Luka Modric, jucător la Real Madrid, explică cum a ajuns naționala sa până-n semifinale, unde va înfrunta Argentina, marți, ora 21:00: „Noi nu cedăm niciodată. Luptăm mereu până la capăt”.

În ajunul semifinalei cu Argentina, programată mâine seară, Luka Modric a dezvăluit secretul performanțelor croate de la turneul final din Qatar. Contactat de reporterii postului spaniol de televiziune „El Chiringuito de Jugones”, căpitanul ex-iugoslavilor le-a spus că „naționala noastră are același ADN ca și Real Madrid. Merge întotdeauna până la capăt, nu renunță niciodată”.

Modric s-a numărat printre protagoniștii unui sezon 2021/2022 de excepție cu Real Madrid. Mai ales în Liga Campionilor! În „optimi”, după ce pierduse la Paris cu 1-0, în fața lui PSG, echipa blanco s-a văzut condusă și acasă, tot cu 1-0, până ce Benzema a răsturnat spectaculos situația, cu un hattrick (61, 76, 78).

Naționala Braziliei ar lua în calcul bomba anului în fotbalul mondial! Neymar s-ar alege cu un selecționer stelar, dacă iese
BRAZILIA
Naționala Braziliei ar lua în calcul bomba anului în fotbalul mondial! Neymar s-ar alege cu un selecționer stelar, dacă iese

Croația este campioana lumii la penalty

Apoi, în „sferturi”, a avut mari emoții și cu Chelsea: 3-1 la Londra și 2-3 pe „Santiago Bernabeu”, golul calificării find marcat tot de Benzema, în prelungiri (96).

Semifinala cu Manchester City, alt thriller! 3-4 la Manchester, la capătul unui supershow. Apoi, 3-1 la Madrid, un retur de asemenea nebunesc. Rodrygo a egalat golul lui Mahrez (73) în minutul 90, iar nici 60 de secunde mai târziu a trimis partida în prelungiri, unde Benzema, cine altul?, a pecetluit calificarea în finala câștigată în fața lui Liverpool (1-0).

Croația nu-i la fel de spectaculoasă ca Real. Însă și-n „optimi”, contra Japoniei, și în „sferturi”, contra Braziliei, a reușit să egaleze de fiecare dată la unu și să ajungă la penalty-uri. Acolo unde este, de departe, campioana lumii.

Va fi greu împotriva lui Messi, dar suntem pregătiți. Vrem să facem cel mai bun meci din viața noastră și să ajungem din nou în finală.

- Luka Modric, căpitan Croația

„Lecție de predat la școală”

La finele „sfertului” cu Brazilia, după loviturile de departajare, prima grijă a lui Modric a fost să-l consoleze pe Rodrygo, coechipierul de la Real. 

Atacantul de numai 21 de ani ratase și un penalty, iar croatul s-a dus imediat la el. „Oricine poate greși. L-am încurajat. Mă înțeleg foarte bine cu el”, a mărturisit Modric, care apoi l-a luat în brațe pe Vinicius jr, cu care împarte de asemenea vestiarul pe Bernabeu. Totodată, a avut o vorbă bună pentru Casemiro, transferat în vară de la Real la Man. United. „Modric a oferit o lecție de predat în școlile de fotbal”, au comentat jurnaliștii de la „El Chiringuito”.

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial de fotbal: 

„The GOAT” » Pele, Mbappe și LeBron James au răspuns la postarea de adio a lui Ronaldo: „Mulțumim, prietene. Ne-ai făcut să zâmbim”

Croații acuză, înainte de semifinala cu Argentina: „Este urât, sălbatic! Un titular argentinian s-a lăudat cu asta în fața colegilor croați de la echipa de club!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează