INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA

EXCLUSIV Campion european cu Franța, trecut pe la Dinamo după ce i-a fost căpitan lui Benzema, face preview-ul marii finale a Mondialului: „Asta va fi cheia jocului, Messi poate fi blocat”

Steven Thicot (în stânga) a fost căpitanul francezilor la triumful din 2004 / Sursă foto: Imago Images
Steven Thicot (în stânga) a fost căpitanul francezilor la triumful din 2004 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 17 decembrie 2022 17:28 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2023 01:31

Steven Thicot (35 de ani), fost fundaș la Dinamo între 2013 și 2014, campion european cu naționala U17 a Franței în urmă cu aproape două decenii, a vorbit despre secretele și atuurile „Les Bleus” în marea finală cu Argentina de duminică, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro. 

„Tikito”, cum și-l amintesc fanii lui Dinamo pe fundașul trecut pe la „câini” între 2013 și 2014, aflat în prezent în Scoția, la o formație din cel de-al treilea eșalon, face o analiză amănunțită a naționalei Franței, care va lupta mâine împotriva Argentinei lui Leo Messi pentru cel mai râvnit trofeu din fotbal. 

Fostul coleg al lui Benzema, Nasri și Ben Arfa de la juniorii „cocoșilor” vorbește și despre importanța „factorului Deschamps”, selecționerul aflat la un singur meci de nou un triumf major.

La „cuțite” » Motivul pueril pentru care s-ar fi rupt relația Deschamps - Benzema. E gata să boicoteze finala!
FRANȚA
La „cuțite” » Motivul pueril pentru care s-ar fi rupt relația Deschamps - Benzema. E gata să boicoteze finala!

Steven Thicot: „Cheia jocului va fi să-l blocăm pe Messi și să nu încasăm primii gol”

„Sunt optimist pentru că am mai fost în situația asta și în urmă cu patru ani și știu că vom face istorie dacă ne impunem mâine. Aș putea spune că șansele sunt 50-50%, înfruntăm o mare echipă națională, cea a Argentinei.

Cred că Franța are multiple opțiuni să-l blocheze pe Messi, dar nu eu sunt selecționerul Deschamps. Sunt sigur că el știe cum să reușească acest lucru. Probabil va opta pentru un jucător care să facă «man marking» la Messi (n.r. - care să dubleze mereu în zona în care se află argentinianul, cel mai probabil Tchouameni e alesul). 

Cheia jocului va fi să-l blocăm pe Messi și să nu încasăm primii gol. E adevărat că avem unele probleme medicale, asta ar putea fi un mare avantaj pentru Argentina, dar întreaga echipă a Franței are calități uimitoare, așa că dacă unul dintre jucători trebuie să fie înlocuit, cel care va intra în locul lui își va face treaba la perfecție”, a decarat Thicot, pentru Gazeta Sporturilor. 

Thicot: „Secretul Franței? Încrederea totală în Deschamps”

„Secretul acestei echipe? Încrederea totală, necondiționată, pentru Didider Deschamps. Întotdeauna a avut o mentalitate de învingător, demonstrează întregii lumi că poate transmite acest lucru oricărei echipe pe care o antrenează. A fost deja un jucător de mare succes, iar acest lucru ajută foarte mult. 

Sincer să fiu, cred că avem cea mai bună națională din lume, mixul de calități al jucătorilor este de-a dreptul ireal! Echipa e uimitoare, din moment ce a ajuns să dispute două finale de Cupă Mondială la rând. E o realizare formidabilă. Sper că mâine vor reuși să facă mândră întreaga țară încă o dată”, a mai spus francezul născut la Montreuil-sous-Bois, o localitate din nord-estul Parisului.  

Thicot, campion european la U17 cu Franța

Thicot n-a ajuns niciodată să joace în prima reprezentativă a Franței, însă deține în CV o performanță remarcabilă. În 2004, a fost titular în defensiva naționalei U17 a Franței, cea care a cucerit Campionatul Europeanul al acelei categorii de vârstă. Ba chiar a fost căpitanul „Les Bleus” la ediția respectivă! 

Cu Thicot, Nasri, Ben Arfa sau Jeremy Menez în teren, dar și cu Benzema pe bancă, francezii învingeau Spania în finală, 2-1. 

Pentru „Furia Roja” evoluau nume precum Gerard Pique, Cesc Fabregas, Marc Pedraza sau Antonio Adan, fostul portar al Realului.

În naționala U19, „Tikito” avea să-i fie căpitan și lui Karim Benzema, marele absent al Franței de la Campionatul Mondial. Cei doi au avut însă traiectorii diferite în carieră. 

Campion european cu Franța, trecut pe la Dinamo după ce i-a fost căpitan lui Benzema, face preview-ul marii finale a Mondialului: „Asta va fi cheia jocului, Messi poate fi blocat”
Inconfundabilul Benzema, în rândul de sus, și Steven Thicot (numărul 5), la naționala U19 a Franței / Sursă foto: Imago Images

2 goluriîn 20 de partide a marcat Thicot pentru Dinamo

VIDEO Toate informațiile înaintea marii finale Argentina - Franța

Citește și alte știri despre naționala Franței:

La „cuțite” » Motivul pueril pentru care s-ar fi rupt relația Deschamps - Benzema. E gata să boicoteze finala!

„Cel puțin stânjenitor” » Deschamps, tăios la conferința dinaintea finalei: „Știu că și unii francezi țin cu Argentina”

Ousmane Dembele, duel cu Leo Messi în finala Mondialului » Ce spune despre fostul său coechipier înainte de Argentina - Franța: „El m-a învățat să fac asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
trink
trink  •  18 Decembrie 2022, 06:05

au dat-o pe varza murata ca vine cracinul si na e buna la sarmale! bravo gazeta sunteti neste adevarati ! unde draq sapati pentru asa arheologie!?

johny2003
johny2003  •  18 Decembrie 2022, 05:15

Daca a trecut pe la doar dinam0 in B, insemna ca asa este...

tarnaveanu
tarnaveanu  •  17 Decembrie 2022, 23:04

Bine că nu i-a fost căpitan lui Benzema în echipa creșei. Artiști în arta manipulării (clickurilor)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează