INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA

Arbitrul finalei Campionatului Mondial, nevoit să renunțe la arbitraj din cauza unor probleme cardiace: „A fost o lovitură”

Szymon Marciniak / foto: Guliver/Getty Images
Szymon Marciniak / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 decembrie 2022 08:05 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 10:23

Polonezul Szymon Marciniak (41 de ani), arbitrul care va conduce finala Mondialului, Argentina - Franța, a dezvăluit că s-a confruntat cu probleme delicate de sănătate în trecut, din cauza cărora n-a putut fi prezent la EURO 2020. 

Cu puțin timp înaintea celui mai important meci al carierei, „centralul” polonez a scos la suprafață câteva detalii mai puțin cunoscute din istoricul său medical. Din cauza unor probleme la inimă, a fost nevoit să ia o pauză de la arbitraj în urmă cu un an.

Szymon Marciniak: „Am avut tahicardie, a trebuit să iau o pauză”

„Să fiu sincer, pe de-o parte am simțit o mare fericire, pe de altă parte am avut o perioadă foarte dificilă în ultimul an și jumătate. Am avut tahicardie, o afecțiune a inimii. La început, a fost foarte greu pentru mine și am fost nevoit să iau o pauză

Am ratat Campionatul European, ceea ce pentru un arbitru, aflat la cea mai bună vârstă, a constituit o lovitură. Știți, câteodată mă gândesc că uneori viața ne ia ceva pentru a ne da înapoi o fericire de două ori mai mare. 

Pot spune că sunt un exemplu în acest sens pentru că am regretat foarte mult. Numai eu și oamenii din echipa mea știu cât de greu mi-a fost. Dar acum, viața îmi dă ceva înapoi și, după cum puteți vedea, nu mă pot opri din zâmbit pentru că este un sentiment extraordinar!”, a spus Marciniak într-un interviu pentru FIFA, conform The Sun

Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Szymon Marciniak a mai arbitrat doar două partide la Campionatul Mondial

La 41 de ani, Szymon Marciniak a primit cel mai important meci al carierei, ultimul act al Mondialului, Argentina - Franța. „Centralul”, al cărui vârf fusese Supercupa Europei din 2018, Real - Atlético 2-4 după prelungiri, a mai condus doar două partide la acest Mondial, chiar ale finalistelor: una în grupă, Franța - Danemarca 2-1, alta în „optimi”, Argentina - Australia 2-1. 

VIDEO Toate informațiile înaintea marii finale Argentina - Franța

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

CNN dezvăluie altă controversă în cadrul FIFA: președintele ucrainean Zelenski, refuzat la Mondial

Meciul de la Mondial care l-a dezamăgit total pe Gică Hagi: „Cel mai slab! Parcă eram noi la Old Boys”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
666piturca
666piturca  •  18 Decembrie 2022, 10:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează