Arbitrul finalei Mondialului povestește ce a trăit la Argentina - Franța: „Nici în cele mai negre coșmaruri nu-mi imaginam asta”

Szymon Marciniak povestește ce a trăit la Argentina - Franța. Foto: Imago Images
Szymon Marciniak povestește ce a trăit la Argentina - Franța. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 29 decembrie 2022 11:04 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 11:42

Szymon Marciniak (41 de ani), arbitrul care a condus finala Campionatului Mondial, câștigată de Argentina, a descris pentru o televiziune poloneză ultimul act al turneului din Qatar: „Nici în cele mai negre coșmaruri nu-mi imaginam că voi avea de luat atât de multe decizii dificile”.

Szymon Marciniak împlinește 42 de ani pe 7 ianuarie. A fost primul arbitru polonez care a condus o finală de Campionat Mondial.

Lecție de clasă oferită de Mbappe! Cum a comentat gesturile lui „Dibu” Martinez
RĂSPUNS
Lecție de clasă oferită de Mbappe! Cum a comentat gesturile lui „Dibu” Martinez

 Cea mai tensionată din istorie: Argentina - Franța 2-0, 2-2 în 90 de minute, 3-2, 3-3 în prelungiri și 4-2 la penalty-uri.

Szymon Marciniak, după primul gol al lui Mbappe: „Domnilor, de-abia acum începe!”

Nici în cele mai negre coșmaruri nu-mi imaginam că voi avea de luat atât de multe decizii dificile. Kylian Mbappe a întors tot meciul. La 2-1, după lovitura de pedeapsă, le-am zis asistenților mei: «Domnilor, de-abia acum începe!». Hitchcock putea scrie orice scenariu după o asemenea partidă. Finala m-a epuizat psihic”, a povestit „centralul” într-un interviu pentru canalul polonez TVN24.

Szymon Marciniak: „Kylian Mbappe plângea. A fost atât de uman”

Miercuri, 28 decembrie, la zece zile de la ultimul act din Qatar, „am reușit să revăd finala calm, judecând jocul la rece. Simți că hotărârile tale sunt bune sau foarte bune. Când am observat acea simulare a lui Thuram și i-am arătat cartonaș galben, m-am gândit: «Minunat» Simți când aceste decizii vin. La sfârșit, zâmbetul lui Pierluigi Collina a spus totul. Era foarte fericit”.

A fost impresionat de reacțiile jucătorilor francezi: „Erau devastați, dar Lloris și Giroud mi-au strâns mâna, fără cea mai mică tensiune. La un moment dat, i-am surprins privirea lui Mbappe. Am încercat să-l consolez. «A fost finala ta». S-a sprijinit de mine. Plângea. A fost atât de uman”.

Arbitrul finalei Mondialului povestește ce a trăit la Argentina - Franța: „Nici în cele mai negre coșmaruri nu-mi imaginam asta”
Szymon Marciniak, impresionat de reacțiile jucătorilor francezi. Foto: Imago Images

Francezii l-au invitat pe Szymon Marciniak să le antreneze arbitrii

Pentru Marciniak, „e normal ca fanii să protesteze, noi suntem cel mai ușor de lovit. Arbitrul nu iese în față, nu se apără. Totuși, gesturile francezilor au fost incredibil de flatante pentru mine”. 

Dezvăluind că „șeful arbitrilor francezi m-a invitat să țin un curs de pregătire pentru ei. Un semn de simpatie și o dovadă că am realizat ceva extraordinar”.

VIDEO. Messi și Mbappe s-au îmbrățișat după ce Argentina s-a impus în fața Franței

Citește și:

Santos își modifică stema în onoarea legendei braziliene

Klopp, încântat de noua mutare realizată de Liverpool

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
procter
procter  •  30 Decembrie 2022, 04:02

Arbitrul i a spus lui Mbape, Finala a fost a ta, ai fost jucatorul meciului si Al turneului. Ce a spus FIFA ? Thuram a fost simulare la fel ca și DiMaria, a recunoscut polonezu

achenbachfrederikk
achenbachfrederikk  •  29 Decembrie 2022, 16:11
Postat de ricaventurianu pe 29 Decembrie 2022, 15:44

Pinalti Polski Arhentina scrie istorie!

Doare frustrarea nu? Mai urmareste o data finala vezi cine a primit mai multe penalty-uri acolo! Paradoxal cand Anglia a primit 2 de 11 metri nu mai erati "francezi". Acolo nu v-ati ofuscat. Cel mai frumos e ca ramane rezultatul iar astia zaceti cu unghia in gat inca 4 ani sau mai mult.

ricaventurianu
ricaventurianu  •  29 Decembrie 2022, 15:44

Pinalti Polski Arhentina scrie istorie!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează