CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Te plimbi cu gondola prin mall și faci shopping » Imagini senzaționale surprinse de reporterii GSP în Qatar

Villaggio Mall din Doha.
Foto: Andrei Crăițoiu (GSP) +17   FOTO
Villaggio Mall din Doha. Foto: Andrei Crăițoiu (GSP)

Articol de , - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 15:25 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 15:41

De inspirație sută la sută venețiană, Villaggio Mall este kilometrul zero al cumpărăturilor în Doha, locul cel mai aglomerat, cu peste 200 de magazine, cele mai multe de lux, dar și un centru de distracții pe măsură.

Iran cere excluderea echipei SUA de la Campionatul Mondial dintr-un motiv incredibil
IRAN - SUA
Iran cere excluderea echipei SUA de la Campionatul Mondial dintr-un motiv incredibil

Organizatorii Campionatului Mondial au transformat aproape de la zero un oraș pentru o experiență colosală pe durata turneului final. Și-au reușit! Opt stadioane-bijuterie, ridicate cu milioane și milioane de euro, condiții de lux, tot ce îi trebuie unui oraș cu clădiri exclusiviste ca pe marile bulevarde din Statele Unite ale Americii. 

Pe lângă astea au creat un mall unic în lume, cum nimeni n-a mai avut vreodată. În apropierea stadionului Khalifa International au construit un centru comercial cu cele mai importante mărci din lume. Iar în mijlocul lui au creat un canal special pentru gondole, identice cu cele de la Veneția.

Foto: Imagini senzaționale cu Villaggio Mall din Doha

+13 FOTO

`Vibrațiile venețiene din canalul nostru interior vă vor duce printr-o experiență unică a celei mai romantice călătorii din lume. Considerat principala atracție a Villaggio Mall, seamănă cu celebra plimbare cu gondola de la Veneția, copiii și întreaga familie se bucură cu siguranță de bucuria unică pe care o aduce o plimbare cu gondola" este descrierea cu care se laudă. Prețul pentru o tură de relaxare costă doar 10 riali, undeva la 13 lei.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Te plimbi cu gondola prin mall și faci shopping

Pasionații de shopping au la dispoziție mărci de lux, iar magazinele sunt aranjate impecabil. Dior, Dolce & Gabbana, Gucci și Louis Vuitton, Fendi, Bulgari și Cartier sunt doar câteva dintre mărcile ce se regăsesc de-a lungul holurilor. O altă noutate a centrului comercial este tavanul! 

Nu este unul obișnuit, așa cum le știm pe cele din mall-urile de la noi, ci unul care proiectează cerul pe timp de zi sau de noapte. Un videoproiector imens transformă culoarele într-o imagine senzațională. Iar lumina își modifică intensitatea în funcție de momentul zilei în care te afli pe culoarele magazinului. 

1,5 milioane de persoanevin în fiecare lună pentru a face cumpărături în cel mai căutat centru comercial din Doha, acesta fiind un record conform oficialilor mall-ului

Incendiu violent cu multe decese

19 persoane au murit în timpul unui incendiu ce-a avut loc în Villaggio Mall pe 20 septembrie 2012, atunci când complexul comercial nu respecta mai multe norme cu privire la standardele de siguranță. Doi pompieri, dar și copii din Spania, Noua Zeelandă, Franța, Japonia, Africa de Sud și Filipine, împreună cu trei profesori filipinezi și un profesor din Africa de Sud s-au numărat printre victime. 

Au fost, de asemenea, 17 persoane rănite ca urmare a inhalării de fum, majoritatea membri ai forței de apărare civilă din Qatar. Comisia de anchetă a dezvăluit că o defecțiune electrică la magazinul Nike a fost cauza incendiului mortal. 

Parc de distracții în mall!

Pe lângă magazine, cafenele și restaurante, cei mici au parte de un parc tematic fabulos. Situat chiar în interiorul centrului comercial, acesta conține o roată imensă, sute de jocuri electronice, dar și piste de bowling, laser tag, planor cu role, roller coaster, precum și o pistă de kart. 

Include, de asemenea, un patinoar de dimensiuni olimpice, cel mai mare din Doha care a fost acreditat de Institutul de Patinaj Asia. 

Mai mult, există și o zonă specială de animație 4D, cu scaune care răspund la mișcarea de pe ecran și efecte speciale, cum ar fi explozii de aer, pulverizări de apă și scaune vibratoare. 

Bijuteria Aspire Tower

În apropierea stadionului Khalifa International se află turnul Aspire, care este, de fapt, un hotel fabulos de peste 300 de metri înălțime, care oferă o viziune de 360 de grade pe platforma superioară. Forma acestuia este de cilindru cu baza în trunchi de con, construit din beton armat, cu grinzi și stâlpi de oțel, dar având și multe panouri din sticlă. 

Pe toată fațada turnului au fost instalate ecrane de tip LED care proiectează reclame, videoclipuri sau tot felul de animații, odată cu lăsarea serii. Este singurul turn cu ecrane LED 360 de grade, fapt care i-a adus și înscrierea în Cartea Recordurilor. În partea de jos, edificiul are un diametru de 70 de metri, iar în vârf acesta se reduce la 27. Diametrul maxim în vârf măsoară 45 de metri. Pentru construcția acestuia s-au plătit 134 de milioane de euro! 

Citește și:

Măsură disperată! China a ales să cenzureze transmisia CM 2022 pentru un detaliu incredibil

Au întors toate privirile la Camerun - Serbia » Apariții classy în tribunele de pe „Al Janoub Stadium”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  28 Noiembrie 2022, 20:32

Tot la McDonalds ati mancat la Mall?

Vijan
Vijan  •  28 Noiembrie 2022, 17:06

De ce promovati megalomania si neam-prostia? Plangeti de mila muncitorilor exploatati in timp ce ridicati in slavi "bijuteriile de stadioane" si shoppingul cu gondola.

tudor.m
tudor.m  •  28 Noiembrie 2022, 16:56

Sunteti niste amatori jalnici, asa zisi jurnalisti

Vezi toate comentariile (6)
Comentează