În vizită la Minsk, Vladimir Putin a ținut să-și spună impresiile despre finala Mondialului

Vladimir Putin, în vizita de la Minsk / Sursă foto: Imago Images
Vladimir Putin, în vizita de la Minsk / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 20 decembrie 2022 10:14 / Actualizat marti, 20 decembrie 2022 11:06

Aflat într-o vizită oficială la Minsk, capitala Belarusului, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut să le transmită un mesaj finalistelor Campionatului Mondial, Argentina și Franța. 

Putin a vizitat Belarusul pentru prima oară în ultimii trei ani, participând la o conferință de presă alături de dictatorul Aleksandr Lukașenko. Președintele Rusiei a vorbit despre temerile Ucrainei că Belarusul s-ar putea implica în invazia declanșată de Putin în țara vecină, dar n-a ocolit nici finala Argentina - Franța, câștigată de „pume” la loteria loviturilor de departajare.

Mesajul lui Vladimir Putin, după finala Argentina - Franța: „Au creat o adevărată sărbătoare”

Trebuie să mulţumesc ambelor echipe pentru acest joc strălucitor. Au creat o adevărată sărbătoare pentru suporteri, luptând cu demnitate până în ultima secundă”, a spus Putin, în cadrul conferinței de presă de la Minsk.

Duminică seara, la scurt timp după terminarea finalei, președintele Rusiei l-a contactat telefonic pe Alberto Fernandez, omologul său argentinian. Informația a fost făcută publică de „aghiotantul” Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Vladimir Putin tocmai a vorbit la telefon cu președintele argentinian Alberto Fernandez și i-a transmis felicitări pentru succesul Argentinei”. 

Rusia e exclusă din lumea fotbalului

Naționala Rusiei nu a participat la Campionatul Mondial din Qatar, fiind exclusă de FIFA înaintea barajului pe care trebuia să-l dispute în primăvară, ca o consecință a invaziei rusești din Ucraina. 

Rusia a fost deposedată și de finala Ligii Campionilor din 2022, eveniment care ar fi trebuit găzduit de orașul Sankt-Petersburg. Tototdată, echipele rusești de club sunt excluse din cupele europene pe termen nelimitat.

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial: 

VIDEO+FOTO Cupa Mondială a ajuns în Argentina! Nebunie pe străzi, Messi &co. întâmpinați de zeci de mii de oameni

SPECIAL GSP Lionel Messi, cel mai mare din toate timpurile » Gazeta a realizat o analiză a celor mai importanți 6 fotbaliști din istorie, iar concluzia e una singură: „Puricele” e GOAT

SPECIAL GSP Diego și Leo, zeii purtați pe umeri » Povestea celor mai frumoase fotografii ale Argentinei: „M-am trezit față în față cu el. O conexiune instantanee”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
mihaluc
mihaluc  •  20 Decembrie 2022, 15:13

Și???? Știri despre sport aveți ?

belagio
belagio  •  20 Decembrie 2022, 12:38

Sa ti fie rusine Putin Vladimir.O sa arzi in iad ,ai atacat un popor nu numai Ucraina.Un popor care se apara eroic.Si nu o sa castigi niciodata, asta este grav si tu nu realizezi..PANA LA URMA NU AI DREPTUL DE A DECIDE CRIMA PE CARE O FACI...Dar nu uita orice inceput de dictator are si un sfarsit, fii atent sau nu ar fii mult mai bine .Ar scapa lumea de un ticalos ca tine ...

cdba3133
cdba3133  •  20 Decembrie 2022, 12:31

Dar cui ii pasa ce spune un criminal notoriu?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează