Procentul incredibil de lovituri de la 11 metri apărate de Bono în carieră » Cu ce cifre se laudă omul care a „îngropat” Spania

Yassine Bono, Foto: Imago Images
Yassine Bono, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2022 14:28 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2022 14:39

Selecționerul Walid Regragui (47 de ani) a mizat pe portarul devenit erou al Marocului, care a neutralizat în carieră 15 lovituri de la 11 metri din 52 executate. Yassine Bono (31 de ani) n-a primit niciun gol marți în partida cu Spania.

„Bono este un portar mare la loviturile de la 11 metri, iar acum a apărat superb”. Declarația îi aparține lui Luis Enrique, la finalul amar al loteriei penalty-urilor, pe care a pierdut-o din nou Spania. La fel cum se întâmplase contra Rusiei la Mondialul precedent, în aceeași fază. 

„Santos sau Ten Hag?” » Fanii s-au întrecut în glume, după ce Ronaldo a fost lăsat pe bancă la meciul cu Elveția: „Duminică joacă regele”
CM 2022
„Santos sau Ten Hag?” » Fanii s-au întrecut în glume, după ce Ronaldo a fost lăsat pe bancă la meciul cu Elveția: „Duminică joacă regele”

Maroc nu s-a prins în plasa de pase a spaniolilor, s-a calificat în premieră în „sferturi” și ar putea deveni prima națională din Africa ajunsă în semifinale. Deși în 120 de minute nu a avut decât un șut cadrat și a avut noroc și la bara lui Sarabia, din minutul 120, Bono și-a etalat clasa și reflexele abia la final. 

Sarabia, Soler (ambii introduși pe parcurs tocmai pentru penalty-uri) și Busquets nu l-au putut păcăli. S-a aruncat peste tot, ca un leu din Atlas!

Yassine Bono a apărat două penalty-uri într-un meci!

Până la duelul cu Spania, Yassine Bono avea 26% procentajul loviturilor de pedeapsă apărate, 13 din 50. În urmă cu o lună și jumătate, îi respinsese un penalty lui Jose Gaya, într-un meci contra Valenciei (1-1). În actualul sezon a fost învins de două ori de la 11 metri în LaLiga, de Aimar Oroz (Osasuna) și de Joselu (Espanyol). 

2 penalty-uria apărat Bono în partida cu RB Salzburg din grupele Ligii (1-1), în fața lui Adeyemi și Sučici, în septembrie 2021

Selecționerul Walid Regragui a pariat că se va opune executanților iberici: „Am avut deplină încredere în Bono la penalty-uri, pentru că știu cât a exersat la antrenamente”. 

Degeaba le-a dat temă Luis Enrique elevilor săi să bată 1.000 de penalty-uri, în tensiunea sfârșitului de meci au clacat toți. Portarul de 1,95 m s-a întins până la ultimul centimetru cu palmele și a pus umărul la o nouă surpriză la Mondial.

Procentul incredibil de lovituri de la 11 metri apărate de Bono în carieră » Cu ce cifre se laudă omul care a „îngropat” Spania
Yassine Bono a fost ales cel mai bun jucător al partidei cu Spania. FOTO: Twitter

Sunt atât de fericit pentru echipă, toți au făcut un meci mare. Fără evoluția lor excelentă, nu mai ajungeam noi la loviturile de departajare. Am reușit un meci în stilul lui Simeone. 

- Bono, portar Maroc

Yassine Bono, gol cu Valladolid

Acum două sezoane i-a luat locul între buturi titularului ceh Tomas Vaclik și, dacă la început mai alternau locurile între campionat și Europa League, acum e bătut în cuie în poarta Sevillei. În urmă cu fix doi ani, reușea un assist la un gol contra Mallorcăi (2-0) și marca în martie 2021, în prelungirile partidei cu Valladolid (1-1). 

4situații din 5 în total în care a ajuns la loviturile de departajare la Cupa Mondială s-au soldat cu eliminarea naționalei Spaniei

Marocanul născut la Montreal a trecut și prin curtea lui Atletico Madrid, dar nu a apucat să debuteze. Are în palmares trofeul Europa League cucerit în 2019-2020, iar în sezonul trecut a fost ales cel mai bun portar din campionat.

Este o rușine, eliminarea noastră s-a decis în cel mai crud mod cu putință. Am încercat în toate felurile să le marcăm gol, dar ne-a lipsit doza de noroc necesară să ne calificăm. 

- Sergio Busquets, mijlocaș Spania

VIDEO. Dumitru Dragomir prezice un șoc în sferturile Mondialului: „Portugalia nu are viață ușoară cu Maroc”

Citește și:

Portugalia și-a găsit vrăjitor! Povestea lui Goncalo Ramos, revelația Mondialului

„Oracolul” Dumitru Dragomir prezice un șoc în sferturile Mondialului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
parpalache
parpalache  •  08 Decembrie 2022, 11:49

Ține de ABC-ul meseriei de portar ca la penalty-uri trebuie sa te uiți in ochii adversarului care trage și la„limbajul corpului”-pentru ați da seama in ce parte va trage și cu care picior!Spaniolul in loc sa procedeze așa, țopaia in mod penibil in poarta-probabil ca sa il deruteze,dar cel derutat era chiar el!

valihaita
valihaita  •  07 Decembrie 2022, 21:33

Penalty-urile sunt ratate de jucatori nu aparate de portari !

maradona79
maradona79  •  07 Decembrie 2022, 17:36
Postat de Juvezaur pe 07 Decembrie 2022, 16:08

Tare doar ca pe băiat îl cheamă Bounou nu Bono.

In Spania e cunoscut ca Bono, asa cum apare si pe tricoul lui.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează