Ce lovitură! Zinedine Zidane ar fi bătut palma cu o națională de top de la Mondial

Zinedine Zidane / Sursă foto: Guliver/Gety Images
Zinedine Zidane / Sursă foto: Guliver/Gety Images

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 19:17 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 19:47

Zinedine Zidane (50 de ani) ar fi ajuns la un acord cu naționala Franței, înțelegere ce ar urma să intre în vigoare odată cu finalul Campionatului Mondial din Qatar. Informația a fost publicată luni seara de spaniolii de la Mundo Deportivo.

Sursa citată scrie că există deja un acord între cele două părți și că înțelegerea ar urma să fie parafată la începutul lui ianuarie 2023, la scurt timp după Mondial. La finalul competiției din Qatar, contractul actualului selecționer, Didier Deschamps, va expira, iar campionul mondial nu își va prelungi înțelegerea.

„Zizou” este liber de contract din vara lui 2021, când pleca de la Real Madrid, locul său pe banca „albilor” fiind luat de Carlo Ancelotti. Zidane stă pe tușă de 19 luni în așteptarea oportunității de a antrena naționala Franței, marele său vis. „Zizou” a fost dorit de PSG în vară, dar pe banca parizienilor a fost numit în cele din urmă Christophe Galtier.

Zinedine Zidane, în octombrie: „O să antrenez din nou în curând”

La jumătatea lunii octombrie, Zinedine Zidane anunța că se apropie momentul în care va antrena din nou.

„Când mă veți vedea din nou pe bancă? În curând, în curând. Sunt foarte aproape de a antrena din nou”, a declarat Zinedine Zidane la acel moment, potrivit AS.

Ca jucător, Zidane a câștigat atât Campionatul Mondial (1998), cât și cel European (2000) cu naționala „Cocoșului Galic”. „Zizou” a adunat 108 meciuri și 31 de goluri la prima reprezentativă a Franței.

Zidane, CV impresionant pe banca lui Real Madrid

Zinedine Zidane a antrenat un singur club în cariera sa: Real Madrid. În ianuarie 2016 îi lua locul pe bancă lui Rafa Benitez. La finalul sezonului, avea să câștige Liga Campionilor, după o finală cu Atletico Madrid, tranșată la penalty-uri.

Au urmat alte două succese în cea mai importantă competiție la nivel de club. În 2017, trecea de Juventus în finală, scor 4-1, iar în 2018 de Liverpool, scor 3-1.

În 2017 a cucerit și La Liga alături de Real Madrid, primul campionat cucerit de „albi” din 2012. A plecat de la Real Madrid în 2018, dar s-a întors în martie 2019. A mai cucerit ulterior un titlu, în 2020.

9 trofeea cucerit Zidane în cariera de antrenor la Realș Madrid: 3 Champions League, două La Liga, două Campionate Mondiale ale Cluburilor, două Supercupe ale Europei

Citește și alte știri de actualitate:

ANALIZA GSP Olivier Giroud, aproape de o performanță incredibilă! „Kartul” poate fi golgheterul all-time al Franței » Peste Thierry Henry!

Cea mai nebunească poveste din Qatar de până acum: au plecat la „vânătoare” de bere și s-au trezit în palatul șeicului, lângă lei și păsări exotice!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Lagosa123
Lagosa123  •  22 Noiembrie 2022, 11:34

Un mare antrenor.

mafa
mafa  •  21 Noiembrie 2022, 23:48

Sunteti in urma !!....ca țara de altfel , cu multi ani ...se stia de mult asta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close