INTERNATIONAL  »  CFR CLUJ - INTER MILANO  »  INTER - CFR CLUJ, JOI, ORA 22:05, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT1, DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Sixto Peralta face avancronica meciului cu Inter: ”Clujul poate face o nouă surpriză!”

Peralta a jucat 110 meciuri în Liga 1 și a marcat 7 goluri
Peralta a jucat 110 meciuri în Liga 1 și a marcat 7 goluri

Articol de GSP - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 februarie 2013 21:01

Mijlocaşul argentinian de 33 de ani păstrează legătura cu două dintre starurile nerazzurrilor, Javier Zanetti şi Diego Milito. Ultimul i-a cerut referinţe despre campioana României.

- Sixto, cum te-ai acomodat în campionatul din Chile? Am văzut că joci, în sfîrşit, pe o poziţie mai avansată, la Universidad Catolica...
- Nu sînt diferenţe mari între Chile şi Argentina. Sînt mulţumit de modul în care s-au aranjat lucrurile pentru mine după despărţirea de CFR. Oraşul e frumos şi clubul la care joc e foarte bun. Am revenit pe postul pe care jucasem toată viaţa, înainte de experienţa din România, pe o poziţie avansată. La Cluj a trebuit să mă adaptez, să joc pe alt post. Nu-mi pare rău, a fost o experienţă utilă.

- Cum s-a produs despărţirea ta de CFR? Andone spunea că ai plîns în momentul în care ai fost anunţat că nu se mai doreşte prelungirea contractului...
- Despărţirea mea de Cluj s-a produs în linişte. Era clar pentru mine că voi reveni în America de Sud, pentru a fi mai aproape de familie. Nu am vorbit cu cei de la club pentru o eventuală prelungire, iar din partea lor n-am primit nici un semnal în acest sens. Am plecat după ce am cîştigat un nou titlu de campion, de la un club care a însemnat enorm pentru mine. Ando a spus asta probabil în glumă. În mijlocul sărbătorii care a urmat cîştigării titlului n-am apucat să-mi iau rămas bun de la toată lumea. Mister m-a sunat, ulterior, cînd eram deja în Argentina. Am vorbit puţin, a fost un gest frumos din partea lui.

"Atenţie la Milito şi la Palacio!"

- Ai urmărit meciurile clujenilor din grupele Ligii? Credeai că sînt capabili să scoată 10 puncte în condiţiile în care adversari erau Man United, Galatasaray şi Braga?
- Nu am văzut partidele, din cauza faptului că de cele mai multe ori eu aveam programate antrenamentele cu echipa mea, la orele la care CFR juca în Ligă. Am avut însă încredere în foştii mei colegi, pentru că acumulaseră experienţă în această competiţie. Mai mult, CFR se simte mai bine împotriva formaţiilor mari, pentru că poate exploata la maximum arma cea mai eficientă: contraatacul.

- Ce jucători te-au impresionat din actualul lot şi cine crezi că e liderul din teren al campioanei României?
- Cred că Rafa Bastos şi Sougou au făcut diferenţa, cu tehnica şi viteza lor. CFR a jucat inteligent şi a speculat mereu ocaziile apărute. Altfel, Cadu şi Mureşan sînt liderii naturali ai acestei echipe.

- Crezi că vor suferi după plecările lui Bastos şi Sougou?
- Pe termen scurt, cu siguranţă. Dar Clujul a arătat mereu că poate suplini absenţele unor jucători importanţi.

- Vezi CFR-ul capabilă să producă o nouă mare surpriză în Europa?
- Cred că Inter are prima şansă, dar nu văd o misiune imposibilă pentru CFR. Clujenii au o echipă bună de tot şi un antrenor de mare valoare. În plus, italienii nu traversează un moment extraordinar.

- Cu Zanetti ai fost coechipier la Inter. Cu Milito ai jucat în atacul reprezentativei de tineret a Argentinei. Ai discutat cu ei despre CFR?
- Cu Javier am vorbit de Crăciun ultima oară. Deşi ştia că au picat cu CFR, n-a abordat acest subiect. Cu Diego am povestit mai mult. M-a întrebat diverse lucruri despre Cluj, despre stadion, despre clima din România etc.

"Italienii nu strălucesc ca joc colectiv"

- Inter nu traversează un moment prea grozav. Care sînt, din punctul tău de vedere, jucătorii cei mai periculoşi ai nerazzurrilor?
- În atac, Milito şi Palacio pot decide meciuri în faţa oricărei apărări. Inter nu străluceşte însă ca joc colectiv.

- CFR are mereu probleme în campionat, atunci cînd joacă şi în Champions League. Nu sînt pregătite cluburile din România să susţină un astfel de de program, cu jocuri din 3 în 3 zile?
- Cred că problema e mai degrabă de ordin mental. Diferenţa dintre o partidă de Champions şi una de campionat e uriaşă. Totul diferă, atmosfera, numărul spectatorilor, calitatea gazonului... În ţări cu campionate puternice acest lucru nu se întîmplă, trecerea nu e atît de dramatică.

- Mai vorbeşti cu foştii tăi coechipieri de la Cluj?
- Cel mai mult am vorbit cu Rafa Bastos, care e acum în Arabia. Am o relaţie specială cu Cadu, Gabi Mureşan, Panin, cu care am împărţit acelaşi vestiar timp de aproape 5 ani. Mă leagă o prietenie frumoasă şi de Ema Culio sau Diego Ruiz, Maftei sau Nuno Diogo.

- Ai promis că vii cu fetiţa ta în România să-i arăţi locul în care s-a născut. Îţi vei ţine promisiunea?
- Da, clar, pentru ea şi pentru afecţiunea de care familia mea a avut parte la Cluj. Am trăit ani minunaţi la Cluj, am mulţi prieteni de vizitat în oraş. Nu pot uita că acest club a fost cea mai importantă bornă din cariera mea. CFR e clubul pentru care am jucat cele mai multe meciuri. Am cîştigat tot în România şi sînt mîndru că am evoluat acolo.

"N-am văzut partidele din Liga 1, dar Steaua domină cu autoritate acest campionat. Cînd o echipă are un avans atît de consistent e greu să mai piardă teren" ( Sixto Peralta, mijlocaş Universidad Catolica)

4,5 milioane de euro a plătit Inter pentru Peralta în iunie 2000. Argentinianul nu s-a adaptat pe San Siro şi a fost mai mereu împrumutat. Clujul l-a cumpărat în ianuarie 2008 cu 800.000 euro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
cfrclujole
cfrclujole  •  12 Februarie 2013, 16:21
Postat de terminatorul2 pe 12 Februarie 2013, 09:33

Cinci goluri nu ia dar TREI , da !!!

Va da Ajax cu terenul in cap! Hai6!:)))) Forta CFR!

46rossi
46rossi  •  12 Februarie 2013, 10:19

MULTUMIM PERALTA PT TOT !!! NU TE VOM UITA NICIODATA !!!

terminatorul2
terminatorul2  •  12 Februarie 2013, 09:33
Postat de axi1 pe 12 Februarie 2013, 08:47

Doamne ajuta sa ne faca o "surpriza" chefere: sa nu iasa de pe teren fara cel putin 5 goluri incasate!

Cinci goluri nu ia dar TREI , da !!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează