INTERNATIONAL  »  CFR CLUJ - INTER MILANO  »  INTER - CFR CLUJ 2-0

VIDEO MiliK.O! » Dramă pe ”Meazza”: Diego Milito şi-a distrus genunchiul stîng cu CFR Cluj (2-0)

Diego Milito țipă după ce și-a rupt genunchiul. Ghinionul lui a fost norocul lui Inter, Palacio intrînd și marcînd ambele goluri // Foto: Gulliver/GettyImages +1   FOTO
Diego Milito țipă după ce și-a rupt genunchiul. Ghinionul lui a fost norocul lui Inter, Palacio intrînd și marcînd ambele goluri // Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 februarie 2013 20:26

La aproape 34 de ani, golgeterul argentinian al lui Inter va fi operat pentru dublă ruptură de ligamente, încrucişat anterior şi colateral extern, şi va lipsi între 6 şi 8 luni. Adio, carieră?

Teribilă lovitură suferită de adversara CFR-ului în "16-imile" Europa League. Inter l-a pierdut pe Diego Milito pentru tot restul sezonului, iar argentinianul care va împlini în iunie 34 de ani se teme să nu-şi fi terminat cariera o dată cu genunchiul stîng distrus pe "Meazza"! "El Principe" a ieşit urlînd de durere, pe targă, după o accidentare groaznică: ruptură a ligamentelor, încrucişat anterior şi colateral extern.

VIDEO: Vezi AICI accidentarea lui Milito!

Era minutul 7. Încerca să facă presing la Godemeche. Piciorul lui Milito s-a blocat ciudat în gazon şi s-a torsionat neobişnuit de mult. Diego s-a prăbuşit în lacrimi, chiar în faţa antrenorului Stramaccioni, ţinîndu-se cu mîinile de genunchi şi cu o grimasă, amintind drama trăită de brazilianul Ronaldo acum 13 ani. Cît ghinion! Milito abia revenise duminică, după o contuzie care îl ţinuse 7 săptămîni pe tuşă.

"Am încasat o palmă înfricoşătoare, sînt şocat de accidentarea lui Diego! Îl aşteptăm să revină şi nu vom aduce nici un înlocuitor", a declarat preşedintele Moratti. "Ştiu ce înseamnă să suferi asta pentru că am păţit-o şi eu. De la patron la magaziner, toţi sîntem alături de Diego", l-a încurajat Stramaccioni.

Medicii îi dau speranţe
Un fost doctor al lui Inter nu e atît de pesimist. "Este o accidentare gravă şi Milito nu mai e tînăr, dar există exemple de fotbalişti care s-au refăcut şi au mai jucat mulţi ani. Mai ales că Diego a avut mereu articulaţiile OK, problemele lui au fost musculare. Depinde dacă i-au fost afectate cartilajul şi capsula genunchiului şi cum vor fi reconstruite prin operaţie ligamentele rupte", a explicat medicul Piero Volpi.

"AC Milan e alături de marele campion Diego Milito după accidentarea suferită joi seară. Însănătoşire grabnică, Diego!" (Mesajul oficial postat pe twitter de rivala Interului)

73 de goluri în 152 de meciuri a marcat Diego Milito în toate competiţiile la Inter, cu care a cucerit 6 trofee

559217-ruptura-milito.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dacianknight
dacianknight  •  16 Februarie 2013, 02:39

Ruptura de ligamente incrucisate e una din cele mai complicate. Si eu am avut o operatie de reconstructie a ligamentului incrucisat anterior de la genunchiul stang acum 3 saptamani si se pare ca refacerea dureaza intre 6 si 9 luni. Ce e incurajator e faptul ca medicina a progresat mult: acum reconstructia se face prin extragerea unui tendon patelar de la picior si inserarea lui in locul ligamentului rupt cu ajutorul a doua suruburi care se absorb in timp - solutia asta e practicata peste tot in lume la jucatori de baschet sau fotbal.

tipsy
tipsy  •  16 Februarie 2013, 01:45

poza voastra e geniala, ati reinventat genunchiul uman. pe de alta parte inclin sa cred ca va critic degeaba, pentru ca obisnuiti sa furati pozele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează