INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  SUA

Americanii sînt ambiţioşi: "Cerul e limita"

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iunie 2010 00:00

Naţionala Statelor Unite ale Americii ţinteşte sus la acest Campionat Mondial. Doi dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti ai americanilor, Landon Donovan şi Carlos Bocanegra, spun că echipa lor e pregătită să înceapă competiţia.

Landon Donovan, fotbalist care a jucat în acest sezon sub formă de împrumut pentru Everton, avertizează că SUA are planuri mari pentru această ediţie a Campionatului Mondial. "Ăsta e cel mai important test pentru un fotbalist. În funcţie de cum evoluezi la Mondial vei fi judecat şi vei fi ţinut minte.
Binenţeles că există presiune, dar te şi face să fii pregătit. Pentru fiecare jucător de la acest turneu final e o şansă, cerul e limita. Ce ai putea cere mai mult?"

Căpitanul Carlos Bocanegra, care evoluează la Fulham, spune: "Campionatul Mondial e o şansă pentru fotbalişti să facă un pas imens în carieră. Dacă demonstrezi că poţi juca la acest nivel, atunci înseamnă că poţi face faţă în continuare.
Cei care reuşesc asta merită tot ceea ce primesc după ce se încheie această competiţie şi ştim cu toţii că după finalul Campionatului Mondial se fac multe transferuri.
Fiecare jucător va lupta pentru echipă şi pentru ţara sa. Nimeni nu se poate îndoi de determinarea şi mobilizarea acestei echipe a Statelor Unite ale Americii".

Jucătorii au resimţit din plin schimbarea de fus orar dintre Los Angeles (SUA) şi Pretoria (Africa de Sud). Atacantul Hercules Gomes a declarat ieri: "Sînt foarte obosit. Nu-i de glumă cu schimbarea asta de fus orar. A fost o zi frumoasă, dar mă bucur că s-a terminat".

Antrenorul Bob Bradley nu-şi face probleme în privinţa adaptării echipei sale: "Am mai fost în Africa de Sud şi înainte, am jucat în aceste condiţii, fotbaliştii mei ştiu la ce să se aştepte.

Ce pot să spun e că echipa e gata să înceapă Mondialul. Această ediţie se desfăşoară în sezonul de iarnă pentru Africa de Sud, ceea ce înseamnă că va fi răcoare. Asta e bine pentru fotbal, vom juca pe aceleaşi stadioane, în aceleaşi oraşe, ceea ce înseamnă că ne vom confrunta cu aceleaşi condiţii. Pînă acum, pregătirea a fost bună".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  01 Iunie 2010, 23:38

carlos Bocanegra joaca la Rennes nu la Fulham. Amatori GSP

sergiusurdila
sergiusurdila  •  01 Iunie 2010, 22:28

Finala Campionatului Mondial: SUA-Africa de Sud :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează