INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  SĂRBĂTOARE

Amsterdam şi Montevideo şi-au primit cu entuziasm eroii » Au pierdut, dar ştiu să se bucure

Articol de GSP - Publicat joi, 15 iulie 2010 00:00

Olanda şi Uruguay învinsele din finalele Mondialului sud-african, au fost primite acasă ca nişte învingătoare, de sute de mii de suporteri.

Malurile vii şi portocalii ale Amsterdamului
"Olanda este mîndră de echipa sa de fotbal. Înfrîngerea a fost o palmă, dar sper ca dezamăgirea să lase loc mîndriei", spunea, imediat după finala mondială pierdută în prelungiri cu Spania, premierul olandez Peter Balkenende. La întoarcerea acasă, elevii lui Marwijk s-au plimbat cu vaporaşul pe canalele din Amsterdam, în mijlocul a peste 500.000 de suporteri îmbrăcaţi în portocaliu, care le scandau numele. Selecţionerul Marwijk şi căpitanul Giovanni van Bronckhorst, care şi-a anunţat retragerea de la "naţională", au fost numiţi Cavaleri ai Ordinului Orange-Nassau. Premierul şi fiica sa au împărţit prăjituri, sucuri şi cafea. Regina Beatrix i-a felicitat şi ea. Parada a putut fi urmărită şi pe 5 ecrane-gigant din Amsterdam.

Montevideo paralizat de fani
Revenirea uruguayenilor la Montevideo a paralizat oraşul. Elevii au lipsit în masă din şcoli, bulevardele erau blocate de fani. Locul 4 ocupat de Forlan şi compania, cea mai bună performanţă din ultimii 40 de ani la un Mondial, a fost  sărbătorită pe străzile şi pe plajele oraşului de peste un milion de oameni. "Mulţumim, băieţi! Aţi meritat, ne-aţi făcut să visăm!" a fost mesajul preşedintelui statului, Jose Mujica, în momentul în care le-a oferit jucătorilor şi staffului tehnic medalii de onoare.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează