INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  OLANDA

Antrenorul » Bert van Marwijk

Articol de - Publicat duminica, 06 iunie 2010 00:00

Sosit la naţionala Olandei în vara anului 2008, Bert van Marwijk a reuşit performanţa de a pierde, în doi ani, o singură partidă, cu Australia (1-2), la doar al doilea său meci.

Jucător cu aproape 400 de apariţii în prima ligă olandeză, van Marwijk a jucat la Go Ahead Eagles, AZ Alkmaar, MVV Maastricht, Fortuna Sittard şi FC Assent. În 1975, a jucat singurul său meci la naţionala Olandei, împotriva Iugoslaviei.

Cariera de antrenor şi-a început-o încă de pe vremea când juca la Maastricht, el pregătind o grupă de juniori. A continuat să antreneze echipe mici şi după retragerea sa de pe teren, în 1998 reuşind să ajungă la prima echipă cu nume, Fortuna Sittard.

Ajungând în finala Cupei Olandei ca antrenor al Fortunei, van Marwijk a atras atenţia unor echipe cu nume. În 2000, a ajuns la Feyenoord, câştigând un singur trofeu: nici campionatul, nici Cupa Olandei, ci Cupa UEFA!

Din 2004 a antrenat Borussia Dortmund, însă clubul nu a reuşit mari performanţe cu Bert la cârmă, aşa că acesta s-a întors la Feyenoord. A reuşit să câştige o Cupă a Olandei, după care a ajuns la naţională, unde a pierdut o singură partidă în doi ani.

Acest turneu final poate demonstra dacă este sau nu întâmplătoare această serie impresionantă de partide încheiate cu un rezultat pozitiv de naţionala Olandei.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează