INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA

Antrenorul » Joachim Löw

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2010 00:00

Joachim “Jogi” Löw a evoluat pentru o perioada indelungata a carierei sale in tara natala, Germania. Löw a debutat in fotbalul profesionist la SC Freiburg, pentru care a evoluat timp de doua sezoane.

Dupa ce a dezamagit la Stuttgart si Eintracht Frankfurt, Löw a revenit pe Badenova-Stadion pentru alte doua sezoane. Plecat la Karlsruher SC, Löw are din nou un sezon modest si se intoarce la SC Freiburg, unde avea sa joace timp de patru ani. Finalul de cariera l-a dus pe Löw in Elvetia, unde a jucat timp de 5 ani.

In sezonul  1995-1996, Joachim Löw era secundul lui Rolf Fringer la VfB Stuttgart, iar, indata ce Fringer a primit oferta de a antrena Argentina, Löw a preluat carma la echipa de pe Mercedes-Benz Arena. La primul sezon ca antrenor principal, acesta avea sa castige Cupa Germaniei.

In octombrie 1999, Löw accepta oferta divizionarei secunde Karslruher SC, insa nu poate evita retrogradarea si este demis. Doi ani mai tarziu, Jogi preia FC Tirol Innsbruck pe care o conduce catre titlu, insa echipa are mari datorii si este lichidata.

1 august 2004 este data in care Löw este, surprinzator, desemnat de Jurgen Klinsmann ca secundul sau, cu care avea sa faca o echipa fantastica timp de doi ani. Dupa Campionatul Mondial din 2006, Löw i-a luat locul lui Klinsmann ca antrenor principal al nationalei Germaniei. La primul si pana acum singurul turneu final la care a condus Panzerul, Löw a jucat finala Euro 2008, pierduta in fata Spaniei, scor 0-1.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează