INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ITALIA

Antrenorul » Marcello Lippi

Articol de - Publicat marti, 01 iunie 2010 00:00

Un mijlocaş modest, trecut pe la Sampdoria, Savona şi Pistoiese, a intrat în sufletul italienilor definitiv după ce a adus Cupa Mondială în "Cizmă" ca antrenor.

A făcut istorie la Juventus, cîştigînd cam tot ce se poate cîştiga. "Bătrîna Doamnă" plînge după antrenor care i-a adus 5 titluri, o cupă, patru supercupe pe plan intern, dar şi Liga Campionilor în 1996, ajungînd de alte trei ori în ultimul act, Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentală.

În 2004 a ajuns pe banca naţionalei Italiei, înlocuind un alt tehnician ce a făcut istorie pe banca lui Juve. Campania de calificare a fost dusă la sfîrşit cu succes, "Squadra Azzurra" obţinînd biletele pentru Germania. În mijlocul scandalului "Calciopoli", nimeni nu mai dădea nici o şansă Italiei la titlu. Lucrurile au stat cu totul altfel.

Marcello Lippi a condus Italia spre titlu după un turneu aproape perfect. Doar două goluri au primit "macaronarii" în timpul regulamentar: un autogol al lui Zaccardo în meciul din grupe cu SUA şi un gol din penalty marcat de Zidane în finală. Triumful din 2006 a fost asemănat cu cel din 1982, cînd Italia cîştiga Campionatul Mondial după un alt scandal în Serie A, "Totonero".

Lippi nu şi-a prelungit însă contractul, preferînd să îşi ia o pauză de 2 ani, timp în care nu a antrenat nici o echipă. În 2008, după un Euro dezastruos cu Roberto Donadoni pe bancă, italienii l-au convins să revină la cîrma naţionalei. Rezultatul? O calificare fără înfrîngere şi o nouă rază de speranţă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează