INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ELVEŢIA

Antrenorul » Ottmar Hitzfeld

Articol de - Publicat miercuri, 02 iunie 2010 00:00

Un atacant care şi-a petrecut mare parte a carierei în Elveţia, Ottmar Hitzfeld a impresionat şi ca jucător, nu doar ca antrenor.

S-a impus de două ori în campionatul Elveţiei alături de Basel, cu care a cîştigat şi Cupa Elveţiei. Trei sezoane le-a petrecut şi în Germania natală, evoluînd pentru Stuttgart.

La 34 de ani, Hitzfeld s-a retras şi a pornit în noua sa carieră de antrenor în Elveţia, unde a cîştigat două titluri şi trei Cupe cu Aarau şi Grasshopper. În 1991 a preluat pe Borussia Dortmund, cîştigînd Uefa Champions League, Bundesliga de două ori şi Cupa Intercontinentală.

Trecerea la Bayern Munchen a adus noi trofee pentru Hitzfeld. A devenit doar al doilea antrenor care cîştigă Liga Campionilor cu două echipe diferite, a triumfat de alte patru ori în campionat, două Cupe şi o nouă Cupă Intercontinentală.

După trei ani de pauză, a revenit la Bayern şi a scos echipa din criză, reuşind dubla. În vara lui 2008, "der General" a decis să preia naţionala Elveţiei, calificînd-o la CM2010 de pe primul loc într-o grupă în care se mai afla şi Grecia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează