INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  JAPONIA

Antrenorul » Takeshi Okada

Articol de - Publicat duminica, 06 iunie 2010 00:00

Antrenorul în vârstă de 53 de ani nu este la primul Campionat Mondial din carieră, el antrenând naţionala Japoniei şi la turneul final din 1998, când a reuşit contraperformanţa de a pierde toate meciurile din grupă.

Ca jucător, a evoluat la o singură formaţie, Furukawa Electric, şi a strâns 24 de selecţii în echipa naţională. Cariera de antrenor a început-o chiar la naţionala Japoniei, însă în 1998, după CM din Franţa, a părăsit selecţionata Ţării Soarelui Răsare.

După o şedere de 2 ani la Consadole Sapporo, a ajuns în 2003 la Yokohama Marinos, club la care şi-a atins apogeul în materie de antrenorat : două titluri consecutive, în 2003 şi 2004, dar şi distincţia de cel mai bun antrenor al J-League în aceste două sezoane!

În luna decembrie a anului 2007, Takeshi Okada a revenit la echipa naţională, după ce antrenorul bosniac Ivica Osim suferise un atac vascular.

A reuşit calificarea la acest turneu final, însă formaţia sa va avea o misiune extrem de dificilă, deoarece Olanda, Camerun şi Danemarca vor da, cu siguranţă, o replică solidă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează