INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  SPANIA

Antrenorul » Vicente del Bosque

Articol de - Publicat miercuri, 02 iunie 2010 00:00

Vicente del Bosque este un adevărat simbol al Realului, acesta dedicîndu-şi o bună perioadă a vieţii clubului madrilen.

Şi-a început junioratul pe Bernabeu, ajungînd pînă la echipa secundă. A trecut cîte un sezon pe la Cordoba şi Castellon, iar din 1973 a evoluat pentru prima echipă a Realului.

În cei 11 ani petrecuţi ca jucători, del Bosque a cîştigat 5 titluri în Primera şi patru Cupe ale Regelui. Ca mijlocaş la închidere, acesta a fost convocat şi în naţionala Spaniei, alături de care a participat la Campionatul European din 1980.

După mai bine de 300 de meciuri în tricoul "galacticilor", acesta s-a retras în 1984. Un an mai tîrziu prelua echipa a doua a lui Real Madrid, al cărui antrenor a fost timp de cinci ani. A condus şi echipele de juniori şi chiar a antrenat echipa mare pentru cîteva etape.

A primit şansa pe care o aştepta în 1999, cînd l-a înlocuit pe John Toshack. Perioada care a urmat a fost una dintre cele mai de succes ale madrilenilor. Real a cîştigat două titluri, o Supercupă, două Ligi ale Campionilor, o Supercupă a Europei şi o Cupă Intercontinentală.

În 2003, contractul lui del Bosque s-a terminat la o zi după cîştigarea titlului, dar conducerea clubului a ales să nu prelungească înţelegerea. I-a fost oferit un post de director tehnic, dar l-a refuzat.

Un an mai tîrziu, Spania i-a propus postul de selecţioner, dar nu a acceptat, preferînd să meargă în Turcia, la Beşiktaş, unde a dezamăgit.

2008 a fost anul în care a acceptat să conducă Spania. A devenit primul selecţioner din istorie care debutează cu 10 victorii consecutive, oprindu-şi seria la 13. I-a calificat pe iberici la CM2010 cu maximum de puncte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close