INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  AUSTRALIA

Australienii caută antidot pentru Jabulani » Ochelari cu cameră video

Mark Schwarzer, Scwarzer, Australia
Mark Schwarzer, Scwarzer, Australia

Articol de - Publicat sambata, 05 iunie 2010 00:00

Portarul Schwarzer experimentează un sistem care-l ajută să descopere traiectoriile imprevizibile ale noului balon de Mondiale.

După ce englezii au mers la inventatorul Jabulani, mingea ce provoacă deja coşmaruri portarilor, ca să-i afle secretele, australienii au pornit cercetările pe cont propriu. Şi au făcut apel la tehnologie, alegîndu-l "cobai" pe Mark Schwarzer. Goalkeeperul de 37 de ani a fost dotat cu ochelari prevăzuţi cu lentile polarizate, cască, microcameră video plus o memorie internă conectată prin USB la un calculator, preţul acestui accesoriu atingînd 300 de euro.

În timpul şedinţelor de antrenament, în care Schwarzer e bombardat din toate poziţiile şi de la diferite distanţe, se stochează mii de imagini şi filmuleţe. Care descompun traseele balonului din momentul executării şutului pînă cînd ajunge în braţele portarului. Australienii speră ca, folosind "ochelarii-minune", să fie feriţi de surprize neplăcute la turneul final. "Ne sînt de mare ajutor şi la corectarea erorilor defensive", a asigurat antrenorul Tony Franken.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  05 Iunie 2010, 12:55

Mingea asta face parte din noile idei FIFA pentru un "Joc mai spectaculos"...

 •  05 Iunie 2010, 09:22
Postat de pe 05 Iunie 2010, 06:02

Vor revolutiona astia fotbalul? Mai un pic si vor inventa ceva casti si pt jucatori. Sa vezi atunci goluri spectaculoase, ajutate de calculatoare.

bai pros.tu,le ochelarii aia is folositi doar ca sa analizeze ei cam cum se duce mingea aia in anumite situatii.. asta nu inseamna ca o sa joace portarul Australiei cu ochelarii in timpul meciurilor si o sa vada cu ajutorul lor unde se duce mingea..

 •  05 Iunie 2010, 06:02

Vor revolutiona astia fotbalul? Mai un pic si vor inventa ceva casti si pt jucatori. Sa vezi atunci goluri spectaculoase, ajutate de calculatoare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează