INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  AFRICA DE SUD - MEXIC 1-1

Mondialul debutează cu stil! Africa de Sud şi Mexic remizează în primul meci de la CM 2010!

Articol de - Publicat vineri, 11 iunie 2010 00:00

Africa de Sud şi Mexic au remizat în partida de debut a Campionatului Mondial, scor 1-1, într-un meci plin de ocazii spectaculoase.

Mexicanii au început în forţă partida, conducînd ostilităţile jocului pe durata întregii prime reprize, dar nu au reuşit să concretizeze nici o ocazie. Giovani dos Santos a fost omul numărul unu al mexicanilor, conducînd raidurile "verzilor" spre poarta lui Khume.

Vela şi Franco au ratat şi ei ocazii mari de a marca, primul reuşind să înscrie în minutul 38, dar golul său a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid. Tshabalala a ieşit la rampa pentru prima dată în minutul 43, cînd i-a centrat perfect lui Mphela, dar sud-africanul nu a reuşit să împingă balonul cu capul în plasă.

I-a ieşit însă în minutul 54, cînd a scăpat singur în banda stîngă şi a şutat în vinclu din 10 metri. Bucuria africanilor nu a durat decît 24 de minute, Rafa Marquez profitînd de o nesincronizare în defensiva "Bafana Bafana".

Jocul a căpătat ritm şi ambele echipe au trecut pe lîngă golul victorie. Cel mai aproape a fost Mphela. În minutul 89, acesta i-a depăşit la sprint pe fundaşii mexicani, dar şutul său s-a oprit în bara laterală a porţii lui Perez.

OMUL MECIULUI: Lawrence Tshabalala


17:00
liveTEXT pe

AFRICA DE SUD PREZENTARE MEXIC
Mergi pe Africa de Sud
PARIURI Mergi pe Mexic
Steven Pienaar
VEDETA Rafael Marquez
Lotul ECHIPA Lotul
Carlos Alberto
ANTRENORUL Javier Aguirre
CAF
CUM S-AU CALIFICAT CONCACAF
Primul 11
EVOLUŢIA ÎN ULTIMII 2 ANI
Primul 11

*Click pe nume pentru a deschide paginile

AVANCRONICĂ

După 1433 de zile de pauză, Campionatul Mondial revine în centrul atenţiei.

Pentru prima dată pe continentul african, competiţia va debuta astăzi, începînd cu ora 17:00, gazda, Africa de Sud, evoluînd în faţa Mexicului.

Urmăreşte AICI partida Africa de Sud - Mexic! (video)

Neînvinşi de 12 partide şi cu aproape 85.000 de suporteri în spate, sud-africanii au toate şansele să producă surpriza în faţa Campioanei CONCACAF. Cele două echipe s-au întîlnit de 3 ori pînă acum, Mexic conducînd duelul cu 2-1.

Slabi în ofensivă
Sud-africanii au o apărare destulă de bună şi un mijloc solid, unde se bazează pe Pienaar. Problemele apar însă în ofensivă, aceştia avînd dificultăţi în a înscrie în faţa unei apărări solide. Marele plus îl reprezintă revenirea pe bancă a lui Carlos Alberto Parreira.

Experienţă
Javier Aguirre a reuşit să califice Mexicul la CM2010, deşi părea că echipa n-o să mai prindă şi al cincilea turneu final consecutiv. Acesta a reuşit să formeze o legătură între jucătorii experimentaţi şi cei tineri. Dacă în atac nu au mari probleme, avînd jucători ca Vela, Guardado şi dos Santos, în apărare totul depinde de forma lui Rafa Marquez.

Mexic şi Africa de Sud fac parte din Grupa A, alături de Uruguay şi Franţa, considerată una dintre cele mai echilibrate de la acest turneu. Cum toate cele patru pornesc cu şanse reale de calificare, meciurile de astăzi pot reprezenta diferenţa dintre optimi şi plecat acasă.

AFRICA DE SUD: Khune - Gaxa, Mokoena, Khumalo, Thwala - Modise, Dikgacoi, Letsholonyane, Pienaar, Tshabalala -Mphela

MEXIC: Perez - Aguillar, Rodriguez, Osorio, Salcido - Juarez, Marquez, Torrado - Giovani, Franco, Vela

Arbitru: Raşan Irmatov (Uzbekistan)

Click aici pentru comentariul liveTEXT al partidei!

Pariază LIVE pe Africa de Sud - Mexic!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
silviucp
silviucp  •  11 Iunie 2010, 20:48

voi ati inteles de ce a spus comentatorul ala ca portarul a avut iesirea vietii sale si l-a lasat in offside pe mexican la golul anulat ?din cate stiu portarul nu lasa pe nimeni in offside ci jucatorii de camp...legat de jucatorul de pe linia portii eu cred ca statea in spatele liniei portii altfel era gol perfect valabil..

forumer
forumer  •  11 Iunie 2010, 19:09

Am tinut cu Mexic si tin in continuare, eu sunt de parere ca meritau sa castige, africanii au avut 3 ocazii mari si late dintre care 1 au concretizat-o, pe cand mexicanii au dominat partida din toate punctele de vedere, nu ma refer numai la posesie. Mexic are o echipa tanara si foarte tehnica si as vrea sa treaca de grupe...

julesverne
julesverne  •  11 Iunie 2010, 19:01

@nicushorr: Regula la offside este ca intre atacant si linia portii adverse sa se afle in permanenta cel putin 2 (DOI) jucatori. De regula, este portarul plus un fundas, si de aceea avem impresia ca e nevoie doar de un singur aparator intre atacant si poarta. Dar e nevoie de doi. A fost offside. Meci frumos, oricum. Mi-a placut. Si "topaiala" portarului mexican la bara africanilor din ultima parte. :)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează