INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ANGLIA

Beckham va fi prezent totuşi la Mondial » Rezervă de lux sau turist?

David Beckham, Beckham, AC Milan
David Beckham, Beckham, AC Milan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 martie 2010 00:00

Selecţionerul Fabio Capello vrea să-l aibă alături la turneul final pe mijlocaşul englez, abia operat, deoarece acesta e un lider în vestiar

Operat luni la tendonul lui Ahile de la glezna stîngă, unde a suferit o ruptură în meciul Milanului cu Chievo (1-0 duminică), David Beckham a devenit indisponibil. 3-4 luni de pauză e prognoza optimistă, 5-6 luni sună cea pesimistă, ba există voci care vorbesc de finalul carierei. În orice caz, indisponibilitatea îl exclude pe mijlocaşul englez din calculele pentru Mondial. Pe teren, fiindcă el va ajunge cu echipa în Africa de Sud datorită selecţionerului Fabio Capello.

Italianul a decis să-i întindă o mînă de ajutor lui Becks şi vrea să-l aibă la turneul final dintre 11 iunie şi 11 iulie. Încă nu se ştie sub ce formă. Fie inclus pe lista de 23 de jucători, sperînd într-o refacere miraculoasă înainte de termen, fie să-l aibă pur şi simplu alături, chiar şi ca turist. Motivul este de ordin psihologic.

David e foarte apreciat de ceilalţi internaţionali englezi pentru profesionismul său. De aceea, mereu are un cuvînt greu de spus în vestiar, unde-i un lider. Cu el alături, Capello ar avea un punct de sprijin, l-ar ajuta pe antrenor să ţină mai bine situaţia sub control fiindcă "e oricînd un model de urmat". Cînd a auzit, Beckham a zis: "Este una dintre cele mai bune veşti". Cum ar deveni primul englez participant la 4 CM, jucătorul de 34 de ani crede "într-o recuperare rapidă şi completă, care să mă ajute să joc la Mondial".

Încurajat de premier
Printre cei ce i-au trimis mesaje de susţinere lui David Beckham s-a numărat şi primul ministru al Marii Britanii, Gordon Brown. Acesta "a insistat pe rolul domnului Beckham de ambasador fantastic al fotbalului englez şi îi doreşte o recuperare reuşită, aşa cum cred că doreşte întreaga naţiune", a precizat purtătorul de cuvînt al premierului.

"Revenirea, o speculaţie"
În ciuda speranţelor englezilor, doctorul finlandez Sakari Orava, cel ce l-a operat pe Beckham, consideră că "David nu are nici o şansă să joace la Mondial". El a precizat că "orice discuţie privind reluarea antrenamentelor ori revenirea pe gazon reprezintă o pură speculaţie". Jucătorul Milanului va ţine piciorul în ghips măcar o lună, urmînd să părăsească azi Finlanda.

Îngrămădeală mare
Prezenţa lui Beckham în Finlanda a trezit un interes enorm. Fanii şi ziariştii au luat cu asalt spitalul unde jucătorul a fost operat, "Mehilainen" din oraşul Turku, ceea ce a făcut ca ei să se îngrămădească în holul de aşteptare. Cum nu au avut toţi loc, unii s-au postat pe scările de acces.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează