INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PREZENTARE

Brazilia

Articol de - Publicat miercuri, 02 iunie 2010 00:00

Fondată: 1914 (Afiliată FIFA: 1923)
Federaţia: CONMEBOL
Preşedinte: Ricardo Teixeira
Antrenor: Carlos Dunga
Căpitan: Lucio
Clasament FIFA: Locul 1
Cel mai selecţionat: Cafu (142)
Cele mai multe goluri: Pele (77)
Prezenţe la CM: 19
Cea mai bună performanţă: Campioană (1958, 1962, 1970, 1994, 2002)

Cea mai titrată naţională din istoria fotbalului nu a ratat niciodată participarea la un Campionat Mondial, iar CM2010 nu face excepţie.

ÎNAINTE DE CM2010
Brazilia a dat fotbalului jucători senzaţionali pe bandă rulantă şi a contribuit decisiv în evoluţia sportului.

Doar la trei Mondiale nu au reuşit să treacă de faza grupelor, în timp ce zece alte ediţii i-au găsit pe brazilieni în semifinale. Cinci dintre acestea s-au încheiat cu victoria finală a brazilienilor.

Primul triumf la un Mondial avea să vină abia în 1958, deşi cu opt ani în urmă, pe teren propriu, au ajuns pînă în ultimul act, fiind învinşi de Uruguay cu 2-1. A urmat un nou succes patru ani mai tîrziu în Chile.

Opt trofee de Copa America, trei Cupe ale Confederaţiilor, cinci Campionate Mondiale şi două medalii de aur la Jocurile Olimpice. Un palmares greu de egalat. Valoarea jucătorilor brazilieni şi concurenţa mare pentru un loc la lot i-au forţat pe mulţi dintre ei să reprezinte altă naţională.

CM2010
Dunga este din nou ţinta atacurilor, după ce a refuzat să îl convoace pe mijlocaşul lui AC Milan, Ronaldinho. Acesta a rămas însă fidel planului său de a convoca numai jucători în formă, renunţînd la staruri.

Brazilia a cîştigat ultimele două competiţii la care a luat parte (Copa America 2007, Cupa Confederaţiilor 2009), iar moralul ar putea fi decisiv în lupta pentru al şaselea trofeu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează