INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  SLOVENIA - ANGLIA, AZI, 17:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Capello: "Terry, bossul sînt eu!"

Articol de - Publicat miercuri, 23 iunie 2010 00:00

Selecţionerul Angliei l-a umilit public pe conducătorul revoltei jucătorilor: "Ai făcut o mare greşeală!".

John Terry s-a vrut conducătorul unei revolte a jucătorilor împotriva selecţionerului Fabio Capello. Dar a sfîrşit într-un "ofsaid" cît roata carului. N-a obţinut nimic, colegii l-au lăsat repede baltă, iar tehnicianul italian l-a umilit public înaintea meciului de azi cu Slovenia, decisiv pentru calificarea în "optimi".

Capello şi-a început conferinţa de presă prin a-i atrage atenţia lui Terry că a comis "o mare greşeală punîndu-mi la îndoială managementul. A vorbit cu voi, ziariştii, despre anumite greşeli. Mie nu mi-a zis nimeni nimic, niciodată, deşi eu întreb la fiecare şedinţă căpitanul: «Probleme? Vrei să-mi spui ceva?». Părerea mea e că n-a fost nici o revoltă, ci gafa unui singur jucător".

Selecţionerul a condamnat inclusiv susţinerea lui Terry pentru coechipierul său de la Chelsea, Joe Cole, pe care-l vrea în primul unsprezece. "E o altă greşeală să vorbeşti despre un singur jucător. Asta înseamnă lipsă de respect la adresa celorlalţi. Cînd vorbeşti, şi-o mai faci şi public, trebuie să fii foarte prudent".

Cannavaro: "John, te-ai ars!"
Fabio Cannavaro l-a avertizat pe John Terry că s-ar putea să aibă zilele numărate în "naţionala" Angliei după ce s-a pus cu Capello. "Eu am lucrat cu Fabio la Real Madrid şi e vai de acela care-i contestă autoritatea. Nu suportă aşa ceva", a declarat căpitanul reprezentativei Italiei tabloidului The Sun.

Terry: "Scuze, Fabio!"
Terry şi-a cerut ieri iertare pentru ieşirea sa. "În conferinţa de presă de duminică am vrut să fiu sincer. Mi s-a pus o întrebare despre Joe Cole şi poate că am mers prea departe. Dar n-a fost în intenţia mea să-l supăr pe selecţioner sau pe colegi. Dacă am deranjat pe cineva, îmi cer scuze", a spus fundaşul lui Chelsea.

Ferguson: "În lot e tensiune"
Sir Alex Ferguson confirmă de la Manchester că "în lotul Angliei e multă tensiune". Îngrijorat din cauza jucătorului său, Wayne Rooney, managerul lui United l-a sunat şi acesta i-a confirmat: "L-am sfătuit să se relaxeze şi să se bucure de meciuri. E foarte greu să-i ceri unui jucător care vine după un sezon dur în Premier să mai dea totul la Mondial".

Azi joacă în roşu
Englezii au făcut o alegere neobişnuită pentru meciul de azi cu Slovenia. Deşi echipamentul lor de rezervă înseamnă şort alb, tricou şi jambiere roşii, ei au ales să joace în roşu complet. Motivul? În cea din urmă prezentare n-au pierdut niciodată în precedentele patru partide în care l-au folosit.

Suler, out
Slovenii nu vor putea conta astăzi pe serviciile fundaşului central Suler. Acesta şi-a fisurat o coastă şi n-a putut fi recuperat în timp util, aşa că selecţionerul Matjaz Kek pare decis să-i acorde credit rezervei Matej Mavrici.

"Ne gîndim doar la optimi"
Chiar dacă au de-a face cu Anglia, slovenii sînt convinşi că pot accede în "optimi". "Pentru noi, calificarea la acest Mondial a fost o mare realizare, aşa că aici jucăm fără presiune, spre deosebire de britanici. Am văzut echipa lui Capello în cele două partide disputate pînă acum şi cred că poate fi depăşită. Englezii au şi calităţi, dar le-am descoperit şi multe puncte slabe", a spus căpitanul Koren. 

GRUPA C - SUA - ALGERIA
Bougherra: "Vrem să intrăm în istorie"
Remiza cu Anglia, 0-0, le-a ridicat enorm moralul algerienilor. "Vulpile Deşertului", cum li se mai spune elevilor lui Rabah Saadane, sînt convinşi acum că "optimile de finale" reprezintă un obiectiv cît se poate de realist. "Ar fi o performanţă nemaipomenită. Ne-am califica pentru prima oară în istorie. Iar bucuria ar fi cu atît mai mare cu cît adversari ne sînt americanii", a comentat fundaşul lui Glasgow Rangers, Madjid Bougherra.

Toate au şanse
CALCULE. Primele trei clasate din grupa C stau numai la mîna lor. Slovenii au nevoie doar de o remiză pentru a merge mai departe, în timp ce americanii şi englezii trebuie să cîştige pentru a nu mai depinde de celălalt meci din grupă. Algeria poate merge în optimile de finală doar dacă bate SUA şi Anglia nu cîştigă cu Slovenia sau dacă africanii cîştigă la o diferenţă mai mare decît cea la care ar pierde slovenii în faţa britanicilor. (Oană Ionică)

Nemţii au nevoie de victorie
CALCULE. Ghana este calificată mai departe şi cu un singur punct cîştigat în meciul cu Germania. Africanii pot merge în "optimi" şi cu o înfrîngere, cu condiţia ca Serbia să piardă cu Australia. Germania şi Serbia sînt obligate să cîştige pentru a nu mai depinde de celălalt meci din grupă, iar Australia se califică dacă învinge Serbia şi dacă Germania pierde cu Ghana. (Alin Ghiciulescu)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
razdrak
razdrak  •  23 Iunie 2010, 09:09

Dezamagire mare Anglia

redgofcd
redgofcd  •  23 Iunie 2010, 02:52

Se impun nemtii fara probleme. Australia insa ii va face viata grea Serbiei, va fi un meci pe cinste. Germania 2-0 Ghana si Australia 1-2 Serbia sunt pronosticurile mele. Sper sa fie 2 meciuri frumoase.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează