INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  HONDURAS - CHILE 0-1

Chilienii au cîştigat primul meci la Mondiale după 48 de ani! În sfîrşit!

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iunie 2010 00:00

Reprezentativa din Chile a cîştigat primul joc la Mondial după 48 de ani şi 13 partide fără victorie. Victimă a picat Honduras, echipă învinsă şi de România cu 3-0 înaintea competiţiei. Vezi rezumatul partidei Honduras - Chile 0-1! (video)

Honduras a început partida de ieri aşa cum a încheiat amicalul cu România dinaintea Mondialului: dominată la capitolul posesie şi aproape inexistentă în atac, unde Pavon, la cei 36 de ani ai săi, a demonstrat că nu mai face faţă. Trezindu-se mereu cu mingea la picior, dar cu puţine spaţii în aglomerata apărare a hondurienilor, băieţii în roşu ai lui Marcelo Bielsa au apelat tot mai des la flancuri. Rapidul Sanchez a făcut ce a vrut cu Izaguirre, la fel şi fundaşul dreapta Isla, care a pasat decisiv la golul norocos al lui Beausejour (34).

Cu excepţia primelor minute, partea secundă a fost o copie a primeia. Alvarez (47) putea marca dacă nu era oprit prin fault în careu de chilianul Medel. Arbitrul n-a dat nimic şi a luat aceeaşi decizie şi la poarta cealaltă, la o fază asemănătoare.

"La Roja" mai putea marca, dar Sanchez (62) a tras alături doar cu portarul în faţă, apoi Valladares s-a întins extraordinar la lovitura de cap a lui Ponce (64). A rămas doar un gol pe tabelă, de ajuns pentru primul succes al sud-americanilor la CM din 1962 încoace.

Trei fraţi în lot
Reprezentativa Hondurasului a stabilit un record la Campionatul Mondial. Între cei 23 de fotbalişti din lot se află trei fraţi Palacios: Wilson (25 de ani, mijlocaş) este cel mai cunoscut, el fiind jucătorul lui Tottenham, Johnny (23 de ani, fundaş) şi Jerry (28 de ani, atacant). Ultimul a apărut în echipa de Mondial a Hondurasului după ce Julio Cesar de Leon s-a retras din cauza unei accidentări.

Golgeter pe bancă
Chilianul Humberto Suazo, golgeterul preliminariilor CM 2010 în zona America de Sud cu 10 goluri, a fost doar rezervă în partida de ieri. "Era apt de joc, dar a avut o perioadă mai lungă în care nu s-a putut antrena normal, iar o astfel de competiţie necesită punerea la punct a condiţiei fizice", a explicat selecţionerul Marcelo Bielsa.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
myhay99
myhay99  •  17 Iunie 2010, 12:19

Cine a scris acest articol ar trebui concediat. O astfel de ineptie nu ar trebui acceptata cand este vorba de campionatul mondial. Il invit pe cel ce a redactat aceasta prostie sa arunce un ochi peste rezultatele WC1998 si sa observe traseul celor din Chile. Rusine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează