INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ROAD TO WORLD CUP

Drumul spre CM 2010 » Danemarca

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iunie 2010 00:00

Danemarca a cîştigat grupa 1 de calificare la Campionatul Mondial, duelîndu-se pentru prima poziţie cu Portugalia, Suedia şi chiar Ungaria.

Debutul trupei lui Morten Olsen în preliminarii a fost reuşit pe jumătate, danezii înregistrînd un egal alb în Ungaria în primul joc. A urmat o victorie la capătul unui meci de pomină în Portugalia, 3-2, după ce lusitanii conduceau cu 2-1 în minutul 89, apoi o victorie lejeră la prima apariţie în faţa propriilor suporteri, 3-0 cu Malta, codaşa grupei.

Alte trei victorii la rînd: 3-0 în Malta, 3-0 cu Albania acasă şi 1-0 în Suedia. Egal în returul cu portughezii, 1-1, de această dată Liedson aducînd egalul pe final pentru oaspeţi, apoi remiză surprinzătoare în Albania, din nou 1-1. Succes în faţa Suediei, 1-0, urmat de singura înfrîngere a campaniei de calificare în faţa Ungariei, pe propriul teren, atunci cînd danezii aveau deja asigurată prezenţa în Africa de Sud.

Atacantul lui Duisburg, Søren Larsen, a ieşit golgeterul grupei, cu 5 reuşite.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează