INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ROAD TO WORLD CUP

Drumul spre CM 2010 » Ghana

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Ghana a început slab preliminariile pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud, iar acest lucru era să o coste calificarea.

Au început cu două victorii în faţa Libiei, scor 3-0, şi în faţa celor din Lesotho, cu 3-2. Echipa antrenată pe atunci de Claude Le Roy au pierdut însă în faţa 'naţionalei' Gabonului, 0-2, echipă în faţa căreia avea însă să se revanşeze, învingînd-o cu acelaşi scor pe teren propriu.

După schimbarea lui Le Roy cu Milovan Rajevac, ghanezii au pierdut şi în faţa Libiei la Tripoli, iar victoria în faţa lui Lesotho, 3-0, a fost decisivă pentru calificarea în faza următoare. Avînd un golaveraj superior Gabonului şi Libiei, Ghana a terminat pe primul loc.

În cea de-a doua grupă a preliminariilor, Ghana avea să dea piept cu un rival de temut, Mali. Au început tot cu o victorie în faţa Beninului, scor 1-0, ca mai apoi să meargă la Bamako, unde avea să întîlnească Mali. De această, dată, elevii lui Rajevac au făcut un meci excelent, învingînd cu 2-0, prin golurile lui Asamoah şi Amoah, deveninind liderii grupei. Au urmat încă două victorii consecutive, ambele în faţa Sudanului, cu acelaşi scor, 2-0, iar ghanezii şi-au asigurat matematic calificarea pentru turneul final din Africa de Sud.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează