INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA - AUSTRALIA 4-0

Inginerie nemţească » Germania a produs aseară cea mai consistentă victorie a acestui Mondial

Articol de - Publicat luni, 14 iunie 2010 00:00

Uzina lui Joachim Low a "produs" aseară la capacitate maximă. Vezi rezumatul partidei Germania - Australia 4-0! (video)

Ca întotdeauna la Mondiale, Germania face ce ştie. Şi ce ştie face bine. Aseară, în debutul  la turneul final, cu Australia (4-0), i-a trebuit  timp doar cît să-şi "scaneze" adversarul, să-şi pregătească "materialul" şi să-şi tureze motoarele. Restul, inginerie nemţească.  

Aşezarea australienilor, un 4-2-3-1, i-a încurcat pe nemţi doar în debut. Ba puteau să şi ia gol, dacă Lahm nu rezolva cu genunchiul la şutul lui Richard Garcia, din 6 metri. O  dată trecută sperietura, oamenii lui Joachim Low au pus mîna pe riglă, pe echer şi pe şubler şi s-au apucat să proiecteze.  Iar în numai 4 minute au şi pus pe picioare planul cîştigător. În uzină putea începe treaba.

Producţie de serie
Inginerul-şef, Ozil, a trecut la pupitru, Thomas Muller la serviciu, iar Podolski a venit la primire: 1-0. O dată ce "prototipul" a trecut cu brio, s-a demarat producţia de serie. Klose şi-a reglat întîi "strungul" - ce ocazie a putut să rateze! - apoi nu l-a mai iertat nici el pe Schwarzer: "cap" la centrarea parcă proiectată pe calculator a căpitanului Phillip Lahm şi 2-0.

Australia a început mai bine şi partea secundă. În careul nemţilor, Garcia a trimis cu capul în braţul lui Mertesacker, de la un metru, dar arbitrul Marco Rodriguez nu le-a dat "cangurilor" penalty-ul solicitat. Dacă aici a procedat corect, a exagerat în schimb la eliminarea lui Cahill, cea care a spulberat practic şi ultimele îndoieli, dacă mai existau, în privinţa unei victorii germane. Succes rotunjit de debutantul Muller şi de Cacau la 4-0. Cea mai consistentă victorie de pînă acum a Mondialului.  

"Roşu" direct în premieră
Tim Cahill a devenit aseară primul fotbalist de la turneul final care a văzut cartonaşul roşu fără să-l fi primit mai întîi pe cel galben. Australianul a avut o intervenţie dură din spate la neamţul Schweinsteiger, iar "centralul" l-a eliminat fără să stea prea mult pe gînduri. Întreaga bancă tehnică a "naţionalei" Socceroos a protestat la decizie, considerînd că sancţiunea a fost mult prea dură.

Le-au umplut marsupiul
"Umpleţi-le marsupiul!", a cerut ieri ziarul "Hamburger Morgen Post", dînd o poză a selecţionerului Low cu o mînă îndreptată spre doi canguri, animale specifice Australiei. Internaţionalii germani s-au conformat aseară şi au marcat de 4 ori.

Sandro Rosell, noul preşedinte al Barcelonei
Alegerile pentru şefia Barcelonei l-au dat cîştigător pe Sandro Rosell (46 de ani). Printre promisiunile electorale ale celui ce îi ia locul lui Joan Laporta se numără prelungirea contractului lui Guardiola pe 6 ani, refacerea "Camp Nou" şi investiţii mai mari în pepinieră.

Au evoluat un pic acasă
Jucătorii reprezentativei Germaniei au evoluat aseară pe un stadion, Moses Mabhida, la construcţia căruia au pus umărul şi compatrioţii lor. Proiectul arenei a fost pus pe picioare de firma de arhitectură "Gerkan, Marg & Partner", din Hamburg, care a avut specialişti prezenţi la faţa locului pe toată durata lucrărilor.

Bătăi de cap şi la sosire
După ce plecaseră spre Durban, sîmbătă, cu o întîrziere de aproape două ore din cauza ceţii, nemţii n-au scăpat de probleme nici la sosire. Una dintre uşile de la containerul camionului care le-a transportat bagajele la hotel s-a blocat şi n-a fost chip s-o deschidă pînă ce n-au chemat o echipă specializată. 

Kylie Minogue şi-a trădat compatrioţii
Înaintea partidei de aseară, cancelarul nemţilor, Angela Merkel, şi vedeta-pop australiană Kylie Minogue au indicat acelaşi cîştigător: Germania. Pronostic firesc în ceea ce o priveşte pe Merkel, care a dat şi scorul final, 2-0, deloc de aşteptat însă din partea lui Minogue, care şi-a motivat alegerea astfel: "Orice am face, sînt mai buni ca noi".  

Altfel de meci, la Berlin
Duelul de la Durban a fost prefaţat de un altul cît se poate de aparte. Două echipe de staruri porno din Germania şi Australia, pictate în culorile ţărilor lor, s-au întrecut la Berlin într-un meci de fotbal pe nisip. Cu asemenea corpuri generoase etalate, scorul nu a contat absolut deloc.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
marius0208
marius0208  •  14 Iunie 2010, 06:16

@niculaeda Iar "amtrenor" se scrie "antrenor"....

niculaeda
niculaeda  •  14 Iunie 2010, 05:39

vezi ca pe amtrenor il cheama Loew

Vezi toate comentariile (2)
Comentează