INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA - SPANIA, MIERCURI, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Low a păstrat axul bavarez, dar a plusat cu Ozil şi cu Muller » Acelaşi motor, piese mai bune

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2010 00:00

Absenţa lui Ballack din lotul Germaniei pentru Mondialul sud-african a fost văzută iniţial drept un mare handicap. Inclusiv de către selecţionerul Joachim Low.

Pînă la urmă, s-a dovedit o şansă în plus pentru noua generaţie. În lipsa "bătrînului" căpitan, 33 de ani, "lupii" tineri s-au descătuşat. Şi nu-i decît una dintre explicaţiile transformării suferite de nemţi. Dacă aceasta s-a datorat în mare parte şi conjuncturii, celelalte nu mai sînt rodul întîmplării.

1. Low s-a descotorosit după Euro 2008 de "bătrînii" Lehmann, Frings, dar şi de jucători de a căror utilitate s-a îndoit, gen Metzelder sau Hitzlsperger.

2. Europenele de tineret din 2009, unde nemţii au cîştigat titlul, i-au oferit selecţionerului o nouă bază de selecţie. Portarul Neuer, Ozil, Khedira, Jerome Boateng, Aogo şi Marin au făcut imediat saltul în "naţionala" mare, iar primii patru sînt titulari la CM 2010.

3. Faptul că Germania are 11 "stranieri" în lot şi-a pus amprenta asupra stilului şi a calităţii jocului. "De la turci am moştenit tehnica, de la nemţi disciplina şi mentalitatea de a nu renunţa niciodată", obişnuieşte să se laude Ozil. 

4.
Dintre echipele prezente la turneul final, nemţii au lotul cu media de vîrstă cea mai scăzută după Ghana: 25,2 ani. Jucătorii tineri s-au adaptat mult mai uşor condiţiilor din Africa de Sud, în special la variaţiile de temperatură şi la cele de altitudine.

5. Low a mizat pe "blocul" Bayern, Lahm, Schweinsteiger, Klose, Muller, Badstuber şi, cu excepţia ultimului, n-a greşit. Schweinsteiger a fost genial cu Argentina în rolul dirijorului, iar Muller, un no name anul trecut, şi Klose dau goluri importante: pînă acum, fiecare are cîte patru în cont.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ciupi0812
ciupi0812  •  05 Iulie 2010, 09:09

...plus ca au scapat si de franarul londonez... nu ca ballack chiar nu ar fi avut loc pe-acolo, dar pe cine sa scotzi? mai ales ca el si cristea stim-noi-care nu prea fac alunecari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează