INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ARGENTINA

Maradona construieşte primul "11" în jurul lui Messi

Lionel Messi, Messi, Argentina
Lionel Messi, Messi, Argentina

Articol de - Publicat luni, 07 iunie 2010 00:00

Pentru a-l pune mai bine în valoare pe decarul argentinian, Diego Maradona vrea să schimbe echipa după modelul Barcelona.

Diego Maradona pregăteşte o surpriză la Mondiale. Selecţionerul Argentinei vrea să joace superofensiv în Africa de Sud, cotidianul "Ole" descoperind cum va modifica echipa. După o săptămînă de cantonament la Pretoria, planul s-a conturat clar. "Pumele" vor intra în teren peste 6 zile contra Nigeriei într-un sistem cu 3 fundaşi şi 3 atacanţi. Maradona s-a decis să renunţe la stoperul Otamendi şi să-l titularizeze pe Tevez, lîngă Messi şi Higuain.

Diego îi va face pe plac "Balonului de Aur", care i-a cerut selecţionerului să atace cu mai mulţi oameni pentru ca echipa să nu mai sufere, ca în preliminarii, şi să fie candidată la titlul mondial. El se va inspira după modelul Barcelona 2008-2009, care a cîştigat tot în acel sezon, şi va "clona" trupa lui Guardiola. Maradona îl vrea pe Veron în rolul servantului Xavi şi le impune lui Gutierrez şi Di Maria să pistoneze mult pe extreme. Gutierrez va avea un rol fundamental şi-n faza defensivă, retrăgîndu-se în dreapta lui Demichelis. Noul sistem a fost testat cu brio în amicalul cu rezervele (4-0), în care au punctat Messi şi, de trei ori, Higuian.

Diego a ales echipa
Romero - Demichelis, Samuel, Heinze - Gutierrez, Mascherano, Veron, Di Maria - Messi, Higuain, Tevez

Maradona a slăbit 15 kg!
Nu numai echipa îşi va modifica aspectul pentru turneul final, ci şi selecţionerul s-a schimbat. Diego Maradona a apărut cu alt look încă dinaintea plecării spre Africa de Sud. Şi-a lăsat barbă şi mustaţă şi a slăbit vizibil faţă de ultimele luni. Cotidianul "Ole" a dezvăluit că a pierdut 15 kilograme pentru a fi în formă maximă: "Nu e cel de la Mexico 1986, dar se pregăteşte să încheie turneul final în acelaşi stil. Are ambiţia să devină campion mondial".

Argentina a luat primul titlul. Cel de Miss
Nici nu a început turneul final, însă Argentina şi-a asigurat deja un trofeu. Are cea mai frumoasă reprezentantă la Mondiale. Jennifer Schermann (foto) a fost aleasă Miss CM 2010, în urma concursului ţinut în oraşul Rust din Germania. Tînăra blondă de 17 ani le-a învins pe grecoaica Katerina Giannoglou (28 de ani) şi pe olandeza Avalon-Chanel Weijzig (20 de ani). Argentinianca a primit un cec de 5.000 de euro şi o excursie în Egipt. În 2006, la prima ediţie a Miss Cupa Mondială, a triumfat reprezentanta statului Togo.

Girafe în loc de  canguri
Ceea ce vedeţi nu e un grup de turişti relaxîndu-se la un tradiţional safari. Este delegaţia oficială a Australiei, în drumul de la aeroportul din Johannesburg spre cantonamentul de la Muldersdrift, dînd nas în nas cu două girafe, care-şi căutau de lucru pe marginea şoselei. Pentru cineva obişnuit cu cangurii, imaginea trebuie să fi fost extrem de amuzantă.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
 •  07 Iunie 2010, 06:47

complet de acord. nu au nici o sansa la titlu in asa formula, demichelis a fost complet depasit in finala, iar heinze e demult fumat. cu 3 fundasi iau multe goluri, iar daca intalnesc o echipa asezata bine, cu fundasi solizi, s-a dus toata ideea tactica. spania se distreaza cu ei de se intalnesc, poate sa aiba argentina 3 de messi, tot nu au sa vada mingea prea mult. oricum, pentru mine sistemul e mai mult 3-2-3-2, cu messi si di maria pe flancuri, iar veron un pic retras.

 •  07 Iunie 2010, 05:32

Fara Milito n-au sanse la titlu. Il Principe e cel mai in forma atacant din lume in acest moment. Totodata n-au mijlocasi sa recupereze mingi pentru cei 3 atacanti, asa ca degeaba gandesc echipa in jurul lui Messi. Tot Brazilia ies campioni. A, si fiti atenti la: Uruguay, SUA, Elvetia, Olanda, Germania.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close