INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA

Michael Ballack ratează Mondialul!

Michael Ballack, Ballack, Germania
Michael Ballack, Ballack, Germania

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2010 00:00

Accidentarea suferită de mijlocaşul lui Chelsea în finala Cupei Angliei s-a dovedit a fi o ruptură de ligamente la gleznă, care-l va ţine pe tuşă două luni.

Veste-şoc pentru suporterii reprezentativei Germaniei. Vicecampioana Europei nu va putea conta la Mondialul din Africa de Sud tocmai pe căpitanul său, Michael Ballack.

Accidentat la glezna dreaptă în finala Cupei Angliei, cu Portsmouth (1-0), cînd a şi fost înlocuit înaintea pauzei, mijlocaşul lui Chelsea spera să scape uşor: "Bine că n-am fractură". Totuşi, RMN-ul la care a fost supus ieri, la Munchen, a evidenţiat o ruptură de ligamente. De ajuns pentru a-l scoate din circuit cel puţin 60 de zile.

Vreme de o lună, piciorul lui Ballack va fi imobilizat în ghips. Apoi, alte patru săptămîni, urmează să poarte o gheată specială. Cînd în sfîrşit va putea călca normal, Mondialul va fi deja terminat: "E cel mai dur diagnostic pe care l-am primit în toată cariera mea. E cumplit şi nedrept ce trăiesc eu acum. Am 33 de ani şi urma să fie ultima mea apariţie la un turneu final de campionat mondial".  

"Ballack era liderul nostru. Acum trebuie să ne gîndim rapid la alte soluţii"
Joachim Low, selecţioner Germania

98 de selecţii are Ballack în "naţionala" Germaniei, pentru care a marcat 42 de goluri

2
e numărul Mondialelor la care a participat Michael Ballack pînă acum: 2002, 2006 

"A fost premeditare"
Ballack îl acuză pe Kevin Prince Boateng, cel care l-a faultat sîmbătă, de "intenţie". Mijlocaşul lui Portsmouth s-a dus tare, cu crampoanele, pe glezna dreaptă a neamţului, într-un moment al jocului (42) şi într-o zonă a terenului care nu cerea nici pe departe o asemenea intervenţie. Teoria premeditării e susţinută şi de un alt aspect. La CM 2010, Boateng, deşi născut la Berlin, va îmbrăca tricoul ţării din care provine tatăl său, Ghana, adversara Germaniei în faza grupelor! 

Rădoi la PSG?
STRANIERI. Paris SG ar fi interesată de Mirel Rădoi. Informaţia a furnizat-o agenţia "football.fr", care a indicat că "jucătorul ar dori să revină în Europa după un an petrecut la arabi. Românul poate evolua fundaş dreapta, dar şi mijlocaş defensiv". Ex-stelistul a semnat în ianuarie 2009 cu saudiţii de la Al Hilal un contract pe trei ani, avînd un salariu stagional de 1,4 milioane de euro.

Advocaat pe banca Rusiei
NUMIRE. Dick Advocaat a preluat oficial "naţionala" rusă. Această mutare devenise evidentă de luna trecută, cînd antrenorul olandez a demisionat de pe banca Belgiei. Esenţial a fost salariul. Ca să-i pregătească pe "diavoli" lua anual 650.000 de euro, la ruşi va încasa peste 4 milioane. Advocaat l-a înlocuit pe compatriotul său Guus Hiddink, care a plecat la terminarea contractului pentru a se ocupa de Turcia.

- TITLUL obţinut de FC Barcelona a dus la incidente. 104 persoane au fost arestate în timpul fiestei din centrul capitalei Catalunyei, unde s-au strîns peste 40.000 de fani.
- MESSI a cucerit "Gheata de Aur". Cu 34 de goluri, atacantul Barcelonei a adunat 68 de puncte, devansîndu-i pe Drogba (Chelsea) şi pe Di Natale (Udinese), ambii cu 58p.
- LORDUL David Maxim Triesman a demisionat de la şefia federaţiei engleze. El a trebuit să renunţe deoarece a acuzat Spania că şi-a aranjat să cîştige CM 2010 cu ajutorul arbitrilor.
- MANICHE s-a despărţit de FC Koln după numai un sezon. "Vrea să se întoarcă acasă, în Portugalia", au explicat oficialii clubului german.
- NURNBERG a rămas în Bundesliga: 2-0 (în tur 1-0) în barajul cu Augsburg, a 3-a poziţie în liga a doua.
- FC PORTO şi-a adjudecat Cupa Portugaliei, 2-1 în finala cu divizionara secundă Chaves.
- ZENIT a triumfat în Cupa Rusiei: 1-0 cu Novosibirsk.
- BASEL a luat tilul în Elveţia datorită victoriei din ultima rundă, 2-0 pe terenul contracandidatei Young Boys Berna.
- ARGENTINOS Juniors e noua campioană a Argentinei, cucerind primul titlul în ultimii 25 de ani. River a terminat pe locul 13, iar Boca - pe 16.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează